Succesen gentages: Verdensranglistepoint på spil i Vejle

ITF World Tennis Tour vender tilbage på dansk grund, når Vejle Tennis Klub og Dansk Tennis Forbund igen er værter for en afdeling af grusturneringen i sidste uge af juli. Her skal danske og internationale spillere kæmpe om verdensranglistepoint. Ugen efter vil en tilsvarende turnering finde sted på KB.

Davis Cup-spilleren August Holmgren måtte se sig slået i finalen ved sidste års ITF-turnering i Vejle. Han har dog mulighed for revanche, når han vender tilbage i slutningen af juli.

Der bliver igen i år udsigt til store publikumsoplevelser med toptennis og sportslige udviklingsmuligheder i Vejle, når ITF World Tennis Tour vender tilbage til byen.

Sidste år stod der en dansker i finalen hos både damerne og herrerne. Mens Davis Cup-spilleren August Holmgren måtte se sig slået, gik vejlenseren og Bille Jean King Cup-spilleren Johanne Svendsen hele vejen og kunne til sidst stille sig øverst på podiet.

Begge står de klar igen, når Vejle Tennis Klub og Dansk Tennis Forbund er værter for en grusturnering på ITF World Tennis Tour i sidste uge af juli.

Turneringen giver samtidig spillerne mulighed for at tjene point til ATP- og WTA-verdenranglisterne. Sidste år var det nemlig for første gang i syv år muligt at skaffe point på dansk jord.

Turneringen, der både har deltagelse af damer og herrer, bliver spillet fra søndag den 24. juli til søndag den 31. juli 2022. Præmiesummen for henholdvis damer og herrer er hver 15.000 US dollar.

Det er et partnerskab bestående af Vejle Tennis Klub, EWII, Trekantområdet Danmark, Vejle Kommune og Dansk Tennis Forbund, der har gjort det muligt at få en afdeling af ITF World Tennis Tour til Vejle.

Der blev ikke afholdt ITF World Tennis Tour-turneringer på dansk grund i årene fra 2015 til 2020. Men sidste år fik Danmark et comeback på den front, da der blev afholdt to turneringer af den kaliber. Det samme gør sig gældende i år, hvor turneringen i Vejle ligger i ugen op til en lignende turnering hos KB på Frederiksberg.

Klare ambitioner i Vejle

For Thomas Svendsen, der er turneringsansvarlig under ITF World Tennis Tour-turneringen i Vejle, giver en professionel turneringen grobund for, at endnu flere kan begynde at interessere sig for tennis – i hele Danmark.

Han ser frem til at Vejle igen skal være vært og håber samtidig, at så mange som muligt vil lægge vejen forbi tennisanlægget for mærke stemningen og støtte de danske spillere.

”Vi havde stor succes med turneringen sidste år. Det er en klar ambition i Vejle Tennis Klub, at vi vil gøre en forskel for ikke bare jysk tennis, men tennis i hele landet. Og med den turnering sidste år er vi godt på vej. Derfor ser vi frem til at kunne gøre det igen. Ambitionerne er absolut ikke blevet mindre, og vi ser frem til igen at give spillere og publikum en sportsoplevelse i international klasse,” siger Thomas Svendsen.

Vigtigt med professionelle turneringer i Danmark

I singlerækkerne er der plads til 32 spillere i kvalifikationen og 32 spillere i hovedturneringerne. Otte af pladserne i hovedturneringen vil blive besat af spillere fra kvalifikationen. Fire pladser i hovedturneringen tildeles via wild card, mens der er fem wild card-pladser i kvalifikationen.

Der spilles også double. Her består rækkerne af 16 par af hvert køn. Tre par i hver række er med på wild card.

For sportschef i Dansk Tennis Forbund, Jens Anker Andersen, har det stor vigtighed for de danske spilleres udvikling at fastholde de professionelle turneringer på dansk grund. Turneringerne kan åbne døre for spillerne i udlandet, hvis de klarer sig godt herhjemme.

Derudover står en række af spillerne overfor at kunne tjene deres allerførste ranglistepoint. Sidste års vinder, Johanne Svendsen, kunne med sin sejr sætte 10 point ind på kontoen.

”Med ITF-turneringer i Danmark giver det de bedste danske spillere mulighed for at samle erfaring og teste sig selv af. Den erfaring kan de bruge i deres overgang til at blive professionelle. Med to turneringer i træk vil der være flere danskere, der får muligheden for at tjene deres første ranglistepoint,” siger Jens Anker Andersen.

Turneringen kan følges tæt hjemme fra stuerne, da tv-kanalen SPORT LIVE sender direkte fra turneringen fra den 27.-31 juli.

FAKTA: ITF World Tennis Tour i Vejle

  • Dato: 24.-31. juli 2022
  • Sted: Vejle Tennis Klub
  • Underlag: Grus
  • Præmiesum: $15.000 for damer og for herrer
  • Deltagere i hovedturneringen: 32 spillere i single (heraf 8 spillere fra kvalifikationen og 4 wild cards)
  • Deltagere i kvalifikationen: 32 spillere (heraf 5 wild cards)
  • Deltagere i double: 16 par (heraf 3 wild cards)