Træneren er en nøglefigur i de fleste tennisklubber. At kunne bidrage til – via kvalificeret træning – at tiltrække og fastholde børn og voksne i tennissporten, er en stor, men meningsfuld opgave. Det er derfor essentielt, at så mange som muligt, bliver så godt uddannet som muligt.

Du kan uddanne dig til træner på flere forskellige niveauer, alt efter ambitionsniveau og jobønsker. Dansk Tennis Forbund giver dig muligheden for at blive den træner, du ønsker at være.

Første skridt er Den Grundlæggende Træneruddannelse (Niveau I), som giver dig mulighed for at arbejde med begyndere og let-øvede tennisspillere. Herefter kan du udvide dine kompetencer via Tenniscoach (Niveau II), hvor du kan kvalificere dig til at arbejde som cheftræner i mellemstore, danske klubber.

På Diplomtræner-uddannelsen (Niveau III) kan du løfte dit niveau til at træne subelite- og eliteidrætsudøvere og til sidst kan du toppe med Idrættens Træner Akademi (Niveau IV), der er det højeste trænerniveau i Danmark og som giver dig mulighed for at arbejde med talent- og eliteidrætsudøvere på højt nationalt og internationalt niveau.

Uddannelserne er sammensat således, at de kan overføres til internationalt plan.