3 afgørende ting når I anlægger padelbane

Skal klubben udvide anlægget med padelbaner, er der flere ting at være opmærksom på. DTF’s nye anlægspartner på padelområdet, MAGIBAY, giver tre gode råd.

Vester Skerninge Tennisklub har fået anlagt to padelbaner af DTF’s anlægspartner MAGIBAY.

Det har høj prioritet hos Dansk Tennis Forbund at støtte klubbernes visioner i forhold til bane- og anlægsprojekter.

Indenfor anlægning af padelbaner har DTF netop indgået aftale med firmaet MAGIBAY, som træder ind side om side med forbundets øvrige anlægspartnere. MAGIBAY blev grundlagt i 2016 og har specialiseret sig indenfor padelsport.

For bestyrelsesmedlem i Dansk Tennis Forbund Joakim Thörring er det vigtigt, at det bliver så lige til som muligt for klubberne, når de kaster sig ud i eksempelvis anlæggelse af padelbaner.

”Vi er rigtig glade for den samarbejdsaftale, vi har indgået med Magibay. Vores dialog forud for aftalen har overbevist os om, at MAGIBAY kan levere den rådgivning, støtte og de løsninger, som matcher klubbernes behov,” siger Joakim Thörring.

Ejer af MAGIBAY Marianne Rasmussen ser frem til samarbejdet med DTF’s klubber. Hun vil gerne medvirke til, at tennisklubberne får baner padelbaner, som de kan have glæde af i mange år.

”Vi har stor fokus på holdbarheden af padelbanerne, så klubberne får baner, der holder sig pæne i mange år. Det kan vi garantere, fordi vores leverandør Italian Padel har mere end 25 års erfaring med afsæt i stålkonstruktion, svejsning og varmgalvanisering,” siger Marianne Rasmussen.

3 ting at være opmærksom på

En af de vigtigste grunde til, at DTF indgår aftaler med anlægspartnere, er så klubberne kan søge rådgivning til deres bygge- eller renovationsprojekter. Når det kommer til padelbaner fremhæver Marianne Rasmussen særligt tre ting, man skal være opmærksom på.

  • Vedligeholdelsesfri i mange år. Det er overfladebehandlingen under den synlige maling der afgør om en bane er vedligeholdelsesfri i mange år. MAGIBAY samarbejder med fabrikanten Italian Padel, der er datterselskab til en af Italiens førende producenter af stålhegn.”Alle dele i stål fra Italien Padel er varmgalvaniseret efter svejsning og anden bearbejdning og derefter påført en epoxy topcoat. Både baner til ind- og udvendig brug er overfladebehandlet på præcis samme måde idet en bane i en uopvarmet hal også nemt kan danne rust hvis ikke den er varmgalvaniseret,” siger Marianne Rasmussen.
  • De synlige detaljer. Der er forskel på tykkelsen af det glas, som danner væggene på padelbanen. Med 12 mm hærdet glas opnår man stor styrke og stivhed. Det mindsker risikoen for personskader grundet brud, hvis en spiller rammer ind i glasset med høj fart.”På Panorama-modellen er glaspartierne samlet med runde gladstykker, som gør at belastningen fordeles korrekt. Det sikrer bedre holdbarhed. Det er en detalje, som er synlig, men uden at det ødelægger det grundlæggende ved en Panorama-bane – nemlig at der ingen synlige stolper eller samlinger er i hele endekonstruktionen.”
  • De usynlige detaljer. Banens stivhed og styrke er afgørende for et ensartet tilbageslag, når bolden ramme metalgitrene eller glaspanelerne. Her kan samlingerne mellem glaspanelerne have afgørende betydning. Det samme kan toppen af konstruktionen i enderne, hvor man går fra glas til gitter.”En anden ikke synlig detalje er fastgørelsen af hele stålkonstruktionen, hvor der er valgt ekstra store bolte ligesom det samlede antal af bolte er forøget. Alt dette er ligeledes for at opnå den højest mulige stivhed og styrke,” fortæller Marianne Rasmussen.

Går jeres klub med tanker om at udvide anlægget med padelbaner? Så kan I altid kontakte udviklingsansvarlig i Dansk Tennis Forbund, Lars Elkjær. I kan også tage direkte fat i MAGIBAY og få en indledende samtale i stand.

Er du engageret i udviklingen af din klub? så kan tilmeld dig DTF’s Klub-nyhedsbrev og få brugbare nyheder direkte i din indbakke.