Afhold en turnering

Mulighederne er mange. Vil du afholde en turnering for de helt yngste eller vil du være med til at kåre en ny danmarksmester?

Følgende turneringer kan afholdes i samarbejde med DTF Turnering:

  • Turneringer på Sommer/Vinter Tour
  • Tennis10 turneringer
  • Ungdomsmesterskaber ude/inde
  • Danmarksmesterskaber ude/inde
  • Medaljespil ude/inde
  • DTF Cup Finalestævne
  • Tennis Europe turneringer
  • ITF turneringer
  • Davis Cup

Sommer/Vinter Tour og Tennis10

Fælles for turneringerne på Sommer og Vinter Tour’en samt Tennis10 er, at de bliver afholdt af klubberne under Dansk Tennis Forbund.

Klubberne ansøger om en termin, det vil sige afholdelsestidspunktet, i god tid forud for en sæson, vinter- eller sommersæsonen. Efter fristen for at ansøge om en termin fordeler DTF Turnering turneringsugerne ud fra betragtninger om, hvad der sportsligt og geografisk er hensigtsmæssigt. Arrangørklubben sørger selv for administration af turneringen, lige fra uddeling af wild cards til lodtrækning og resultatformidling. Turneringerne administreres i Tournament Software og programmet Tournament Planner.

Ansøgning om tilladelse til at afholde en turnering sker gennem Tournament Software i god tid inden hver sæson.

Der er seks kategorier af cupturneringer på Tour’en: A, G, 1, 2 og 3. Kategori A rummer de danske mesterskaber. De fire øverste turneringskategorier, A, G og 1, henvender sig primært til de bedste spillere på ranglisten i hver aldersklasse – såvel seniorer som juniorer. Kategori 2- og 3-turneringer henvender sig bredere til spillerne og altså ikke til ranglistens bedste spillere. Retningslinier for hvem der må spille i kategori 2 og 3 bestemmes forud for hver sæson af DTF Turnering.

Ungdomsmesterskaber, danmarksmesterskaber, medaljespil og DTF Cup Finalestævne

Fælles for ovenstående turneringer er, at de afholdes som et samarbejde mellem Dansk Tennis Forbund og arrangørklubben. DTF Turnering stiller med medarbejdere i planlægningsfasen samt under afholdelse. Ligeledes skal arrangørklubben stille med medarbejdere eller frivillige. Ungdoms- og danmarksmesterskaberne afholdes over en længere periode, mens medaljespil og DTF Cup Finalestævne afholdes henover en weekend.

Tennis Europe og ITF turneringer

Ved både Tennis Europe og ITF turneringer er der bestemte terminer, som man, som en klub medlem af Dansk Tennis Forbund, kan søge at afholde. Terminerne er på forhånd fastlagt af Tennis Europe og ITF turneringer. Turneringerne skal søges i samarbejde med Dansk Tennis Forbund, men det er klubben der står for at afholde turneringen.

Davis Cup

Davis Cup afholdes som et samarbejde mellem Dansk Tennis Forbund og en klub medlem af Dansk Tennis Forbund. Forud for en Davis Cup-landskamp er der flere måneders planlægning, hvor DTF Turnering og klubben er i en tæt dialog om eksempelvis frivillige, faciliteter og sideløbende arrangementer. DTF Turnering er til stede under hele arrangementet. Kontakt os, hvis I har lyst til at være en del af Davis Cup i fremtiden!