Afhold en turnering

Mulighederne er mange. Vil du afholde en turnering for de helt yngste eller vil du være med til at kåre en ny danmarksmester?

Følgende turneringer kan afholdes i samarbejde med DTF Turnering:

  • Turneringer på Sommer/Vinter Tour (inkl. Tennis10 turneringer)
  • TiD Tour
  • #GameOn
  • Ungdomsmesterskaber ude/inde
  • Danmarksmesterskaber ude/inde
  • Medaljespil ude/inde
  • TennisDanmark Cup Finalestævne
  • Tennis Europe og ITF turneringer
  • Davis Cup

Klubben kan også holde sine egen interne klubturneringer via turneringsredskaber i DTF Tournament Software:

Box Ladder

Klubberne kan afholde interne turneringer som Box Ladder. I Box Ladder spilles der i puljer, spillerne kan gå videre til andre puljer mv. Der kan også ‘bare’ sættes enkelte kampe op. Der kan spilles både single og double. Spillerne kan opdeles i puljer på baggrund af fx WTN.
Brug fx Box Ladder til klubbens klubmesterskaber – alle kan være med og det er let at gå til.

Klubberne kan opsætte alle de turneringer, som de måtte ønske. Spillere kan tilmelde sig online eller arrangøren kan tilføje dem.
Kampene tæller ikke til ranglisten, men tæller med til spillernes ITF World Tennis Number.

Sommer og Vinter Tour

Sommer/Vinter Tour dækker over udbuddet af individuelle turneringer for juniorer, seniorer og veteraner i henholdsvis udendørs- og indendørssæsonen. Fælles for turneringerne på Sommer og Vinter Tour’en er, at de bliver afholdt af klubberne under Dansk Tennis Forbund.

Klubberne ansøger om en termin, det vil sige afholdelsestidspunktet, i god tid forud for en sæson, vinter- eller sommersæsonen. Efter fristen for at ansøge om en termin fordeler DTF Turnering turneringsugerne ud fra betragtninger om, hvad der sportsligt og geografisk er hensigtsmæssigt. Arrangørklubben sørger selv for administration af turneringen, lige fra uddeling af wild cards til lodtrækning og resultatformidling. Turneringerne administreres i Tournament Software og programmet Tournament Planner.

Ansøgning om tilladelse til at afholde en turnering sker gennem Tournament Software i god tid inden hver sæson.

For junior og senior er der seks kategorier af cup/puljeturneringer på Tour’en: A, G, 1, 2, 3 og 4. Veteranturneringer afholdes i kat. A, 1, 2 og 3. Kategori A rummer de danske mesterskaber. De fire øverste turneringskategorier, A, G og 1, henvender sig primært til de bedste spillere på ranglisten i hver aldersklasse. Kategori 2- og 3-turneringer henvender sig bredere til spillerne og altså ikke til ranglistens bedste spillere. Kategori 4 henvender sig til de helt uerfarne turneringsspillere. Retningslinjer for hvem der må spille i kategori 2 og 3 bestemmes forud for hver sæson af DTF Turnering og kan findes under henholdsvis Sommer og Vinter Touren.

Ungdomsmesterskaber, danmarksmesterskaber, medaljespil og TennisDanmark Cup Finalestævne

Fælles for ovenstående turneringer er, at de afholdes som et samarbejde mellem Dansk Tennis Forbund og arrangørklubben. DTF Turnering stiller med medarbejdere i planlægningsfasen samt under afholdelse. Ligeledes skal arrangørklubben stille med medarbejdere eller frivillige. Ungdoms- og danmarksmesterskaberne afholdes over en længere periode, mens medaljespil og TennisDanmark Cup Finalestævne afholdes henover en weekend.
Kontakt DTF hvis I er interesserede i at være vært for et DTF kerneevent.

Tennis Europe og ITF turneringer

Ved både Tennis Europe og ITF turneringer er der bestemte terminer, som man, som en klub medlem af Dansk Tennis Forbund, kan søge at afholde. Terminerne er på forhånd fastlagt af Tennis Europe og ITF turneringer. Turneringerne skal søges i samarbejde med Dansk Tennis Forbund, men det er klubben der står for at afholde turneringen.

Davis Cup

Davis Cup afholdes som et samarbejde mellem Dansk Tennis Forbund og en klub medlem af Dansk Tennis Forbund. Forud for en Davis Cup-landskamp er der flere måneders planlægning, hvor DTF Turnering og klubben er i en tæt dialog om eksempelvis frivillige, faciliteter og sideløbende arrangementer. DTF Turnering er til stede under hele arrangementet. Kontakt os, hvis I har lyst til at være en del af Davis Cup i fremtiden!