Her finder du alle Dansk Tennis Forbunds ressourcer om spillerudvikling, som du kan benytte dig af til at optimere din tennistræning.

I starten af 2011 blev DTF godkendt af Team Danmark til at udarbejde et aldersrelateret træningkoncept, ATK. Flere af de øvrige specialforbund har ligeledes med stor succes udarbejdet en bog målrettet trænere, ledere og forældre, hvor den røde tråd i talentudviklingen er beskrevet. DTF påbegyndte processen i april 2011, og beskrivelsesfasen blev færdig primo 2013, således ATK lige siden er blevet implementeret på alle områder.

ATK er fundamentet i Dansk Tennis Forbund træneruddannelser, turneringsstruktur samt klubudviklingsforløb, og træningsmetoderne anvendes endvidere på elite- og talentområdet.

Periodisering og årsplaner

Periodisering er med til at holde fokus på langsigtet udvikling, frem for kun at fokusere på kortsigtede resultater. Periodisering går ud på at planlægge spillerens træningsmængde både på og uden for banen. Det er et essentielt redskab til træning af de spillere, der både vil træne meget og spille mange turneringer.

Ved at udarbejde en årsplan kan træneren bl.a. fastlægge, hvornår spillerens vigtigste turneringsperiode er, dvs. hvornår han/hun skal toppe.