Licens og klubskifte

Ønsker du at fremgå af den danske rangliste, kan du søge licens hos Dansk Tennis Forbund. Har du licens, men vil skifte klub, kan du læse mere nedenfor.

Licens

Med licens har du mulighed for at optjene point til den danske rangliste i U12, U14, U16, U18 og seniorturneringer.  Spillere i U10 inddeles i en grupperingsliste. Spillere med licens vil komme foran spillere uden licens i forhold til tildeling af pladser i individuelle turneringer, og har desuden mulighed for at deltage i divisionsholdturneringen for juniorer og seniorer.

Sådan søger du licens

Du søger licens gennem din tennisklub og du kan således kun søges licens, hvis du er medlem af en tennisklub under Dansk Tennis Forbund. Licens kan søges hele året.

Når du søger licens, skal du endvidere, hvis du ikke allerede har gjort det, oprette en brugerprofil i vores nye system Tournament Software. På tennis.dk finder du både en vejledning til at oprette en brugerprofil, men også hvordan du tilmelder dig turneringer igennem Tournament Software.

Mail med informationer om licensen og betaling her af sendes til klubben. Mail med licens sendes til spilleren.

Pris

Prisen for licens fastsættes hvert år af Dansk Tennis Forbund. Betaling for licens opkræves gennem spillerens klub.

Priser fra 30. april – 31. december 2018

  • Tennis10: 150 kr.
  • U12: 300 kr.
  • U14, U16 og U18: 400 kr.
  • Senior: 425 kr.

Priser fra 1.januar – 30.april 2019

  • U8 og U10: 75 kr.
  • U12 og U14: 150 kr.
  • U16 og U18: 225 kr.
  • Seniorer: 200 kr.

Fornyelse af licens

Spillerlicenser er helårlig og kan fornyes hvert år i april. Dansk Tennis Forbund sender en oversigt med klubbens aktive licensspillere til klubben. Klubben melder tilbage til Dansk Tennis Forbund, hvilke licensnumre der skal fornyes for det kommende år, og hvilke der skal deaktiveres.

Hvis en spiller ikke ønsker sit licens fornyet, skal spilleren give klubben besked, så klubben ikke fornyer spillerlicensen i april. Et licens kan ikke deaktiveres i løbet af året.

Opdatering af spillerinformationer tilknyttet licens

Hvis en spiller ønsker at opdatere sine kontaktinformationer (adresse, tlf., e-mail), skal det gøres via spilleres brugerprofil på Tournament Software.


Klubskifte

Spillere med licens kan ikke repræsentere to forskellige klubber inden for samme vinter- eller sommersæson. Spillere, som ikke har et aktivt licens, skal ikke meddele klubskifte til Dansk Tennis Forbund.

Frister for klubskifte

Klubskifte skal meddeles Dansk Tennis Forbund senest 10. april for sommersæsonen og 10. september for vintersæsonen. Klubskifte meddeles ved at indsende en udfyldt klubskifteblanket, der skal være underskrevet af ens nuværende klub. Klubskifter modtaget efter fristen kan ikke forventes godkendt.

  • Klubskifter gældende for sommersæsonen (1. maj – 30. september) skal meddeles senest 10. april.
  • Klubskifter gældende for vintersæsonen (1. oktober – 30. april) skal meddeles senest 10. september.

Sådan skifter du klub

Ved meddelelse af klubskifte skal klubskifteblanketten udfyldes og underskrives af den klub, der forlades, for at et klubskifte kan siges at være gyldigt.