Tag Trænerløftet, der både dækker over et e-læringsforløb, som løfter den enkelte træners kompetencer, og over et konkret løfte, som trænere på alle niveauer kan aflægge.
Næsten alle danske børn er i løbet af deres opvækst medlem af en idrætsforening. Og rigtig mange kan pege på en træner, der har haft en helt særlig rolle i deres liv.
For at give trænerne de bedst mulige vilkår lancerer DIF et ’trænerløfte’ til alle trænere i børne- og ungeidrætten. Løftet består af et e-læringskursus med øvelser, der skal få trænerne til at reflektere over deres træning og trænerrollen, og det hele afsluttes med, at der aflægges et løfte, hvor trænerne lover, at de vil dygtiggøre sig selv og deres udøvere “gennem gode, sjove og inddragende oplevelser.”
“Trænerløftet er vores pendant til lægeløftet. Idrætsforeningerne er allerede der, hvor børnene trives bedst, men vi vil gerne give trænerne de bedste muligheder for at lykkes, så vi får endnu flere børn og unge, der er glade og vokser i vores idrætsforeninger,” siger Karin Ingemann, der er udviklingschef i DIF.
Trænerløftet er blevet til i samarbejde med DIF’s forbund, og målsætningen er, at 80.000 trænere skal have aflagt løftet inden udgangen af 2027. Dansk Tennis Forbund støtter op om Trænerløftet.
Trænerløftet dækker det både over et e-læringsforløb, som løfter den enkelte træners kompetencer, og over et konkret løfte, som trænere på alle niveauer kan aflægge.
Kom i gang på www.traenerloeftet.dk
Det står der i Trænerløftet
- At skabe et udviklende, motiverende og respektfuldt trænings- og konkurrencemiljø
- At være nysgerrig og udvikle mig løbende som træner
- At træne alle udøvere ud fra de forudsætninger, de har