Davis Cup tennislandskamp i februar bliver i Birkerød

Danmark møder Irland i Birkerød Idrætscenter den 3.-4. februar 2018.

I starten af februar danner Birkerød de festlige sportslige rammer om Davis Cup opgøret mellem Danmark og Irland. Det er Dansk Tennis Forbund og Rudersdal Kommune der samarbejder om afviklingen af kampen i Danmarks pulje i Europa-Afrika zone, gruppe 2.

Formanden for Dansk Tennis Forbund, Henrik Thorsøe Pedersen fortæller:

”Tennis er en meget populær idrætsgren i Rudersdal kommune, og det er derfor helt naturligt, at vi nu tilbyder de mange aktive tennisspillere og andre interesserede borgere i kommunen at komme og opleve det danske Davis Cup landshold på tæt hold. Med god opbakning fra kommunens mange lokale tennisklubber og resten af landet kan vi skabe festlige rammer og en fyldt hal.”

I Rudersdal er der også tilfredshed – dels på vegne af kommunen og de mange aktive tennisudøvere, men også fordi Davis Cup kampen dermed bliver tilføjet den lange række af sportsaktiviteter, der løbende foregår i området.

Kulturchef Birgit Hoé Knudsen siger om eventen:

”Vi har et meget alsidigt og aktivt fritidsliv i Rudersdal Kommune med mange aktive borgere indenfor alle aldersgrupper. Jeg glæder mig over, at vi nu også kan tilføje en spændende international tennislandskamp til den lange række af eksisterende idrætsaktiviteter, som kommunens borgere kan opleve. Jeg vil gerne takke de lokale ildsjæle, der har sørget for at det er blevet muligt.”

Mange frivillige er nødvendige til en landskamp

Direktør for Dansk Tennis Forbund Klaus Nørby Jakobsen er meget tilfreds med valget af Rudersdal Kommune som vært:

“Vi glæder os rigtig meget til at vise tennis på højt niveau og der er ingen tvivl om, at Birkerød Idrætscenter besidder optimale rammer for at kunne skabe en atmosfærefyldt tennisoplevelse både for spillere og publikum. Erfaringsmæssigt kræver afvikling af en landskamp en masse frivillige kræfter til at løfte de mange opgaver som f.eks. at lægge tennisgulvet, være vagter, boldbørn, chauffører, opsætte udstyr og lignende. Til at sikre opbakning fra mange frivillige har vi en tæt og positiv dialog med de lokale klubber og Tennis Øst, så jeg er sikker på, at vi sammen kan skabe den bedste oplevelse for landsholdet og et forhåbentligt talstærkt fremmødt publikum.”

Davis Cup holdet udtages officielt onsdag den 24. januar 2018.