Clara måtte nøjes med andenpladsen

Med et finalenederlag til Donna Vekic fra Kroatien lykkedes det ikke for Clara Tauson at vinde sin tredje titel på WTA-touren. Danskeren kan trøste sig med karrierens bedste rangering.

Clara Tauson har endnu en gang bevist sin enorme styrke, når det gælder indendørs tennis. Ved WTA250-turneringen i Courmayeur i Italien havde den 18-årige dansker spillet sig i finalen efter tresætssejre i både kvart- og semifinale.

I finalen søndag tabte Clara Tauson til den useedede kroat Donna Vekic med 7-6, 6-2. Dermed lykkedes det ikke Tauson at sikre sig sæsonens og karrierens tredje titel på WTA-touren.

Første sæt var præget af mange servegennembrud i åbningen af kampen. De to spillere fulgtes trods det ad til 6-6. Her spillede Vekic en fremragende tiebreak og sikrede sig sættet.

Mellem de to sæt modtog Clara Tauson behandling for, hvad der på tv-skærmen lignede, at hun grundlæggende var ilde til mode. Selvom hun kom godt ud og vandt sit første servegame i andet sæt, var det tydeligt at se, at hun ikke var på toppen.

Indstillingen fejlede ikke noget, men spillet ville ikke længere. Det udnyttede den rutinerede kroat og vandt sættet med 6-2.

Første tabte finale

Det var første gang, at Clara Tauson tabte en WTA-finale.

I marts gik Clara Tauson hele vejen ved Open 6eme sens metropole de Lyon, mens hun for lidt over en måned siden vandt Luxembourg Open. Indtil nu er det i alt blevet til 12 titler som professionel.

Med finalepladsen i Italien rykker Clara Tauson tre pladser frem på verdensranglisten. På mandag vil hun være at finde på plads nummer 46, som er karrierens hidtil bedste rangering.

Clara Tausons vej til finalen

  • Semifinale: Ludmilla Samsonova 4-6, 7-6(8), 6-4
  • Kvartfinale: Ann Li 3-6, 6-4, 6-2
  • 2. runde: Giulia Gatto-Monticone 6-4, 6-1
  • 1. runde: Stefanie Vögele 6-2, 6-2

Første finale for Ingildsen

Andetsteds – nærmere betegnet Floridas hovedstad Tallahassee – var der også dansk succes. Johannes Ingildsen, der var en del af Davis Cup-holdet, som besejrede Thailand i september, havde spillet sig i sin første singlefinale som professionel.

KB’eren var endda kommet gennem kvalifikationen, så deltagelsen i finalen ved $15.000-turneringen havde krævet seks sejre i træk. Desværre lykkedes det ikke at tage den syvende.

Johannes Ingildsen snuppede ellers første sæt med 6-4 mod Vasil Kirkov fra USA. Men så gik gassen af ballonen, og amerikaneren tog de to sidste sæt med 6-1, 6-2.