Clara nomineret til olympisk håb

Clara Tauson er en blandt tre nominerede til BESTSELLERs Olympiske Håb 2018. Prisen og de medfølgende 100.000 kroner uddeles den 5. januar til sportsgallaen ‘Sport 2018’, som vises live på DR1.

Clara Tausons lovende karriere har skaffet hende en nominering til BESTSELLERs Olympiske Håb. Foto: Heusi Action/ Gabriel Heusi.

Ved awardshowet Sport 2018 i BOXEN i Herning den 5. januar 2019 uddeles prisen BESTSELLERs Olympiske Håb for 10. gang. Hæderen går til en ung og lovende dansk atlet med en po-sitiv attitude, olympiske drømme og med stort potentiale inden for sin sport.

Foruden æren følger der 100.000 kroner inklusiv et tøjsponsorat på 25.000 kroner med til prisen. Støtten skal hjælpe vinderen på vejen mod at opfylde sine olympiske drømme. 

Blandt de tre nominerede til prisen er Clara Tauson. Hun nomineres ikke mindst for sit fantastiske sæson i år, men også på baggrund guldet ved det europæiske ungdoms-OL sidste år og hendes status som den yngste DM-vinder nogensinde. Ligeledes har BESTSELLER lagt vægt på Claras store engagement og dedikation til sporten.

De øvrige nominerede er svømmeren Emilie Beckmann (21 år) og karatekæmperen Katrine Pedersen (22 år). Emilie Beckmann ligner en sikker deltager for Danmark ved OL i 2020 i Tokyo. Hun fik sit internationale gennembrud ved kortbane-EM på hjemmebane i 2017, hvor hun vandt fire medaljer.

Katrine Pedersen har toppet verdensranglisten i karate, som er ny olympisk sportsgren fra 2020. Desuden vandt hun VM-sølv for to år siden og en stor turnering i Marokko i år.

Blandt de tidligere års vindere er der prominente navne som Viktor Axelsen, Sara Slott Pedersen, Rikke Møller Pedersen og para-atleten Daniel Wagner Jørgensen.

Sidste år gik prisen til cykelrytteren Julis Johansen. Den talentfulde Johansen har i år vist, hvorfor det var et godt valg, med flere World Cup-sejre og en dansk rekord som en del af landsholdet i 4×4000 meter forfølgelsesløb.

Læs mere om BESTSELLERs Olympiske Håb og de tidligere vindere.