Corona-anbefalinger for tennis og padel 

Opdateret 27. januar.

På et pressemøde den 26. januar meddelte regeringen, at alle corona-restriktioner bortfalder fra og med den 1. februar.


KRAV OM MUNDBIND

For personer på 12 år og derover gælder det, at man skal have tildækket mund og næse ved brug af mundbind eller visir, når man befinder sig i i en idrætshal. Kravet gælder ikke under udøvelsen af sin sport. Kravet om mundbind gælder frem til og med den 31. januar.


Gældende anbefalinger m.h.t. børneidræt

Kulturministeriet har meldt følgende anbefalinger ud for kommuner og sogne med høj smitte (pga. høj samfundssmitte gælder anbefalingerne pt. i alle kommuner og sogne). Gælder frem til og med den 31. januar.

 • Klæd om hjemmefra
  I det omfang, det er muligt, opfordres alle børn og unge til at møde op omklædte. Opfordringen gælder dog ikke i svømmehaller og andre steder, hvor det ikke er foreneligt med aktiviteten.
 • Bed forældrene aflevere deres børn udendørs
  Er det muligt, så bed forældrene om at aflevere og hente deres børn uden for hallen.
 • Hold afstand
  Mind forældre og andre voksne om at holde afstand, hvor det er muligt. Afstandsanbefalingen gælder ikke mellem udøvere, trænere samt mellem forældre og børn ved børn-voksenaktiviteter mv.
 • Opdel aktiviteterne i mindre grupper
  Kan aktiviteterne på en naturlig måde planlægges inden for mindre og faste grupper/hold, anbefales dette.

Ovenstående anbefalinger til børneidræt er myntet på hverdagens træning og øvrige gang i klubben. Turneringer, stævner, kampe mv. kan fortsat gennemføres med fokus på smitteforebyggende foranstaltninger.


Sundhedsstyrelsens 6 råd til smitteforebyggelse

Alle klubber til at hjælpe med at sprede Sundhedsstyrelsens seks gode råd om smitteforebyggelse. Det kan for eksempel gøres ved at hænge Sundhedsstyrelsen plakater op i klubhuse, haller og opslagstavler.

De seks råd er:

 1. Bliv vaccineret
 2. Bliv hjemme og bliv testet, hvis du får symptomer
 3. Hold afstand
 4. Luft ud og skab gennemtræk
 5. Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
 6. Gør rent – særligt overflader som mange rører ved

Ved smitte i klubben

coronasmitte.dk finder I svar på en lang række spørgsmål, og på Styrelsen for Patientsikkerheds hjemmeside finder I gode beskrivelser af, hvordan man skal håndtere det, hvis man er blevet smittet med COVID19, eller hvis man er nær kontakt til en smittet.

Ved tvivlstilfælde anbefaler vi til enhver tid, at der tages kontakt til Styrelsen for Patientsikkerhed på telefon 32 32 05 11.