Danmark vinder Davis Cup-opgøret mod Norge

Frederik Løchte Nielsen spillede op til sit bedste, og besejrede Casper Ruud i tre sæt. Kampen var undervejs afbrudt af en medical timeout til Ruud, hvilket kan have været udsalgsgivende for kampens længde. Danmark skal nu møde Sydafrika på hjemmebane den 15.-17. september.

Casper Ruud vs. Frederik Løchte Nielsen  – 4-6, 2-6, 3-6

Efter kampen udtalte Løchte, at han mod spillere med en spillestil som Casper Ruud, har en klar skabelon for, hvordan han selv skal spille for at slå dem. Det må siges, at planen holdt, og Løchte leverede tennis på allerhøjeste niveau. Løchte er på nuværende tidspunkt nummer 513 på ATP-ranglisten, mens Ruud ligger som nummer 130.

Forskellen i rangeringen var ikke til at mærke i kampen. Første sæt blev spillet på lige omkring 30 minutter, og med et break til 2-3, sikrede Løchte sig sættet. Andet sæt startede med et break til Løchte, hvorefter de to spillere skiftedes til at holde serv til stillingen 2-4. Det efterfølgende parti blev afbrudt af en længere episode, hvor nordmændene brokkede sig over et kald på sidelinien. Selvom de fik medhold, endte Løchte med at breake til 2-5. Han kunne derefter lukke sættet 2-6.

Løchte fortsatte sit gode spil og startede tredje sæt med et break. Løchte havde været Ruud overlegen i de to første sæt, men nordmanden hævede sit niveau i tredje sæt. Ruud tog ved stillingen 0-2 et rent parti, og breakede efterfølgende Løchte. Ved stillingen 3-2 får Casper Ruud et akut hold i ryggen, som kræver en medical timeout og behandling i deres omklædningsrum. Da han vender tilbage til kampen, er han tydeligt mærket af smerter, og taber efterfølgende fire partier i træk. Løchte vinder dermed sættet 3-6, og sikrede den samlede sejre til Danmark.

En lidt kedelig afslutning på en ellers velspillet kamp. Med sejren tangerede Frederik Løchte Nielsen sin farfars rekord for flest sejre på det danske Davis Cup-hold. Danmark skal nu møde Sydafrika på hjemmebane i september. Afholdelsesstedet er ikke afgjort endnu.

Simen Sunde Bratholm vs. August Holmgren 6-7(5), 5-7