Davis Cup: Danmark får besøg af Brasilien

Til september får Danmarks Davis Cup-herrer besøg af Brasilien i World Group I. Davis Cup-kaptajn, Frederik Løchte Nielsen, er fortrøstningsfuld.

Danmark slog Indien med 3-2 i weekenden. Nu gælder det Brasilien til september. Foto: Kennet Havgaard.

Knap har Tennisdanmark og Davis Cup-holdet fået armene ned efter weekendens fabelagtige tennisfest ved sejren over Indien i Hillerød, før sløret blev løftet for næste modstander.

Torsdag var der nemlig lodtrækning til World Group I, der er det næsthøjeste niveau i den verdensomspændende Davis Cup. Danmark var useedet i lodtrækningen, så der var på forhånd lagt op til, at det blev en svær opgave for oprykkerne fra Danmark.

Modstanderen bliver Brasilien. En lodtrækning skulle afgøre, om det blev en ude- eller hjemmekamp for danskerne. Og den faldt ud således, at Brasilien gæster Danmark. Kampen spilles efter al sandsynlighed den 15.-16. september. Dog er den 16.-17. september også i spil.

”Vi er glade for at have endnu en hjemmebanekamp, så vi måske kan udnytte lidt af det momentum, vi fik i Hillerød. Der er virkelig stor forskel på Brasilien hjemme og ude, så jeg er glad for, at vi har dem hjemme,” udtaler Davis Cup-kaptajn, Frederik Løchte Nielsen, efter lodtrækningen.

Brasilien spillede i den forgangne weekend ligesom Danmark i World Group I Play-offs. Her slog de stensikkert Kina med 4-0 på grus hjemme i den gamle stjerne Gustavo Kuertens hjemby, Florianopolis.

”De har et homogent hold uden den helt store topspiller. Til gengæld har de et par stykker på Challenger-niveau og nogle, der har vundet nogle ATP-turneringer og Monteiro (Thiago Monteiro, ATP: 78 red.) i top-100. Så de har en masse gode spillere og er ekstremt kompetente i doublerne, så det bliver en svær opgave uanset hvad,” siger Frederik Løchte Nielsen.

”Det siger sig selv på det her niveau, at der var ikke nogen lette lodtrækninger. Men vi er fortrøstningsfulde og glade for en hjemmekamp og tror, at det kan gøre en forskel for os,” uddyber han.

Danmark og Brasilien har mødt hinanden en enkelt gang tidligere i Davis Cup-turneringens mere end 100 år lange historie. Tilbage i 1966 tabte Danmark med 5-0 på hjemmebane i København.

Team sponsor: STATE drinks

OM DAVIS CUP-KAMPEN

Davis Cup-kampen afgøres bedst af fem kampe. Alle kampe spilles bedst af tre sæt.

Kampen foregår i World Group I. Vinder Danmark over Brasilien, spiller Danmark nemlig Qualifiers til Davis Cup Finals i starten af 2024. Taber Danmark til Brasilien, skal holdet i stedet spille World Group I samme tid næste år

FORSTÅ DAVIS CUP-SYSTEMET

Hvert år er en ny sæson i Davis Cup-sammenhæng. Det ypperste er Davis Cup Finals med deltagelse af 16 nationer. Til Finals spilles der indledende puljer i september. Nummer et og to i de fire puljer går videre. Kvart-, semi- og finaler spilles i november.

I starten af året spilles der kvalifikationskampe til Davis Cup Finals. Samtidig spilles der play-offs om deltagelse på de lavere niveauer – World Group I og World Group II. Vinderne af kvalifikationskampene kvalificerer sig til Finals. Taberne skal spille World Group I mod vinderne af World Group I play-offs.

Hvis Danmark vinder hele vejen – kampen mod Brasilien og kvalifikationskamp i foråret 2024 – vil holdet være med ved Davis Cup Finals i 2024.