Davis Cup: Torpegaard og Rune spiller singlerne

Det bliver Mikael Torpegaard og Holger Rune, der tager sig af singlerne mod Puerto Rico. Kampen kan ses direkte fredag og lørdag på DRTV.

Foto: Holbæks borgmester Christina Krzyrosiak Hansen stod for lodtrækningen fredag til pressemødet forud for kampen mod Puerto Rico.

Torsdag kunne Davis Cup-kaptajn Frederik Løchte Nielsen afsløre sin første opstilling som kaptajn forud for opgøret mod Puerto Rico fredag og lørdag i Holbæk Sportsby.

Det bliver 25-årige Mikael Torpegaard og 16-årige Holger Rune, der tager sig af singlerne, mens kaptajn Løchte Nielsen får selskab af Søren Hess-Olesen i doublen.

Davis Cup-opgøret afvikles med to singler fredag og én double lørdag efterfulgt af yderligere to singler. Først til tre kampe vinder.

Puerto Rico er en forholdsvis ukendt modstander for danskerne, men troen på egne evner overskygger det faktum.

“Det er svært at vide, hvad vi skal forvente, men vi har fuldt fokus på os selv og vil gøre alt for at spille det bedste tennis, vi kan.”

“Det er et fedt setup her i Holbæk, og vi har haft en god træningsuge. Drengene (Mikael Torpegaard og Holger Rune, red.), der spiller fredag, har trænet godt. Der er god attitude og godt humør i lejren. Vi føler, vi er godt forberedte,” siger kaptajn Frederik Løchte Nielsen.

Ser frem til udsolgt Sportsby
Den tidligere college-spiller Mikael Torpegaard har set lidt til sin modstander i singlen Quinton Vega, og han stemmer i med kaptajnen.

“Jeg kender ham kun en lille smule, fordi vi har været til nogle af de samme turneringer, men det er faktisk meget rart ikke at kende modstanderen. Det dæmper nerverne ikke at vide, hvad man går ind til.”

Foto: Mikael Torpegaard og Quinton Vega.

“Jeg er helt klar på at fokusere på mit eget spil og give den fuld skrue. Jeg kommer ind med et aggressivt mindset og vil spille på min måde. Kan jeg finde det niveau, som jeg har haft til træning de seneste dage, er jeg overbevist om, at det nok skal gå,” siger han.

Torpegaard, der er med på Davis Cup-holdet for første gang siden 2016, ser frem til en udsolgt Holbæk Sportsby.

“Jeg har glædet mig i utrolig lang tid til at komme hjem for at spille Davis Cup. Det er noget af det sjoveste i tennis at få lov til at spille for det danske landshold. Den fedeste kamp, jeg nogensinde har spillet, var mod Spanien i 2015 foran hjemmepublikum og et intimt setup med folk tæt på. Det får mig til at spille bedre. Det glæder jeg mig til at opleve igen i Holbæk.”

 

Foto: Holger Rune og Ignacio Garcia

Program for weekenden
Fredag den 6. marts kl. 15.45 (dørene åbnes fra 14.45): Indmarch og 2 singler
Mikael Torpegaard – Quinton Vega
Holger Rune – Ignacio Garcia

Lørdag den 7. marts kl. 12.00 (dørene åbnes fra 10.45): 1 double og 2 singler
Frederik Løchte Nielsen/Søren Hess-Olesen – Ignacio Garcia/Quinton Vega
Mikael Torpegaard – Ignacio Garcia
Holger Rune – Quinton Vega

Tv-overblik
Du kan se kampen på DRTV, der sender direkte fra opgøret. Det gør du ved at gå ind på www.dr.dk/tv på fredag eller ved at downloade DRTV-appen.

Kampen sendes desuden forskudt på SPORT LIVE.

Sådan får du SPORT LIVE

Fredag klokken 22.00 genudsendes de to singler – De genudsendes også lørdag morgen klokken 8
Lørdag klokken 22.00 genudsendes doublen
Søndag kan du se alle kampe samlet fra 20:45