“Det, at der er mange andre sportsgrene her, gør DM i tennis mere speciel”

Onsdag blev hovedturneringen ved DM i tennis – Powered by Lokal Forskring skudt i gang. Vi har taget en snak med to af spillerne om, hvad der gør DM-ugen helt speciel.

Lige nu kæmper nogle af landets allerbedste spillere om titlen som danmarksmester i tennis. For anden gang er DM i tennis en del af DM-ugen i Aalborg. Vi har snakket med to af spillerne om, hvad der gør ugen speciel på dagen, hvor hovedturneringen blev skudt i gang.

Oskar Brostrøm, 21 år, Gentofte

Oskar Brostrøm vandt onsdag sin kamp i første runde ved årets udendørs DM.

Hvad er den bedste oplevelse, du har haft til DM-ugen?

“Mange af os er fra København og Sjælland, så da vi hørte sidste år, at det var i Aalborg, tænkte vi ”ej, der skal vi altså langt væk”, men det er fedt, at vi alle sammen tager afsted, så man får lidt mere sammenhold, og det ikke bare bliver ’spil og hjem’. Her bliver man og hænger lidt ud og tager ud og spiser sammen om aftenen. Så det er mest sammenholdet, man får igennem dansk tennis her.

Sidste år tog vi også ud for at se DM i dart, fordi vi skulle ud at spise og fandt noget andet man kunne se. Det er fedt, at man laver en DM-uge med en masse andre sportsgrene.”

Hvordan udvikler det dig som spiller at spille DM i tennis?

“Jeg synes, at det udvikler mig på en supersposiv måde. Fordi sådan som DM har udviklet sig, spiller alle DM. Der er en supergod gruppe af alle i toppen, der stiller op. Det er virkelig fedt, så det ikke bliver en fortyndet udgave. Det er sjovt at opleve, at jeg nu er en af de ældre, efter der er kommet en del juniorer med. Det er fedt at se, hvordan tennis i Danmark udvikler sig med de nye talenter.”

Hvordan adskiller DM-ugen sig fra andre turneringer?

“Ugen i sig selv er anderledes, fordi der er andre sportsgrene i samme by i samme uge. Der er mange af os, der har gået på Falkonergårdens Gymnasium, hvor der også er mange sportsgrene, og der er også nogle af dem, der er kommet herop og skal dyrke deres sportsgrene, så det er sjovt at tage ud og se nogle andre ting og have noget at lave, så det ikke bare bliver tennis og så hjem bagefter. Nu er det tennis, ud og hygge sig lidt, se nogle andre sportsgrene måske og få en oplevelse ud af nogle sportsgrene, som man måske ikke ellers ville se.”

Mille Mørk, 17 år, Hørsholm Rungsted

Sidste års finalist Mille Mørk glæder sig til at træde ind i hovedturneringen ved DM i tennis – Powered by Lokal Forsikring torsdag.

Du træder først ind i hovedturneringen torsdag. Hvad er dit fedeste minde fra DM-ugen sidste år?

“Da jeg var i finalen sidste år. Jeg var her hele ugen. Det var bare en megafed oplevelse – specielt finalen, der kom på tv, og hvor jeg spillede mod Hannah (Viller Møller, red.).

For mig bliver det ikke bare et DM, hvor jeg tager til Hillerød for at spille og så hjem igen. Det bliver en hel tur, hvor man bor på et hotel sammen med nogle andre. Det er alle danskere på tur. Det gør det virkelig hyggeligt samtidig. Man husker det som DM-ugen.”

Hvad betyder det for dig at spille DM i tennis?

“Man får gode kampe. Alle spiller her. Jeg får megagode kampe og træning. Samtidig med at det er hyggeligt at være her. Jeg elsker det.

Jeg træder først ind i turneringen i morgen, men jeg vil gerne i gang nu. Nu har jeg været her i dag for hyggens skyld, men nu vil jeg gerne spille. Det er trods alt, derfor jeg er her.”

Hvad gør DM-ugen speciel for dig?

“De har samlet alle sportsgrenene. Det at der er mange sportsgrene gør også DM i tennis mere speciel, og det hele lidt større og mere prestigefyldt. Det er virkelig fedt og et godt initiativ.

Da jeg var til præmieoverrækkelse sidste år, så jeg DM i breakdance. Vi var også ude at se DM i dart. Det troede jeg ikke, at jeg skulle komme til at se.”

Facts om DM-ugen

  • DM-ugen er en stor sportsbegivenhed, som viser og hylder det bedste fra dansk eliteidræt.
  • Over 200 DM-medaljesæt skal uddeles, når DM-ugen afvikles i Aalborg den 21.-25. juni 2023.
  • DM-ugen samler de officielle danmarksmesterskaber for 40 sportsgrene, hvilket dækker over flere end 100 forskellige discipliner til lands, til vands og i luften – fx beachvolley, cykling, faldskærm, SUP, rally, golf, wakeboard, tennis, padel og meget andet.
  • Begivenheden arrangeres af Danmarks Idrætsforbund (DIF) i tæt samarbejde med de mange forbund og værtsbyen Aalborg.
  • Hvis man ikke kan være til stede i Aalborg, kan man følge DM-ugen på Danmarks Radio, hvor der i alt sendes omkring 60 timer fra DM-ugen.
  • Det er anden gang, DM-ugen afholdes, og debuten fandt sted sidste år – også i Aalborg. I 2024 går værtsbystafetten videre til Herning.
  • Se mere på www.dmugen.dk

Sociale medier og app