DM i pickleball spilles i uge 25

Danmarksmesterskaberne i pickleball bliver i 2024 afholdt i Herning i forbindelse med DIF’s DM-uge.

Find dig en doublemakker. For der er DM i pickleball i Herning til juni 2024. Foto: Jeanne Kornum.

Ketcher- og batsvingere får rigtig meget at fornøje sig med i uge 25 næste år. Ligesom de to seneste år er både tennis og padel en del af rækken af danmarksmesterskaber, der afvikles under DIF’s store DM-uge.

Men når Herning i 2024 for første gang er vært for DM-ugen efter to år i Aalborg, er Dansk Tennis Forbund samtidig værter for danmarksmesterskabet i pickleball.

Forventningen er, at turneringen afvikles hen over weekenden den 22. og 23. juni 2024. De nærmere detaljer om venue og rækker kommer i det nye år.

Danmarksmesterskabet er ikke eneste mulighed for at spille pickleball-turneringer under Dansk Tennis Forbund. Vi barsler meget snart med en landsdækkende turnerings-tour, som vi glæder os til at kunne fortælle jer rigtig meget mere om.

Vil I også spille pickleball?

Måske er jeres klub også nysgerrige på pickleball. Lige nu er det muligt at få et inspirationskursus helt gratis i egen klub.

SE MERE HER

Eller kontakt:

Nathali Thorius
Uddannelseskonsulent
nat@tennis.dk
+45 40 48 97 33

Fakta om pickleball

  • Pickleball kombinerer elementer fra tennis, bordtennis og badminton. Sporten spilles med et bat og hule, perforerede plasticbolde, der ligner bolden fra floorball. Banen har samme størrelse som doublebanen i badminton.
  • Pickleball kan både spilles som single og double.
  • Pickleball blev opfundet i 1965 i den amerikanske delstat Washington i det nordvestlige hjørne af USA. Derfra har sporten vokset sig stor og har de seneste tre år været den hurtigst voksende sport i USA med 8,9 millioner spillere.
  • Pickleball er udbredt på alle kontinenter med specialforbund i mere end 70 lande
  • I USA findes der to professionelle pickleball tours og professionel liga. Sidstnævnte har flere prominente navne fra sportens verden blandt investorerne. Det gælder NFL-quarterbackerne Tom Brady og Patrick Mahomes, NBA-spillerne LeBron James og Kevin Durant, samt tennisspilleren Naomi Osaka.

Bliv klogere på reglerne her.

Pickleball i DTF

I 2023 gik Dansk Tennis Forbund sammen med sammenslutningen Pickleball Denmark i bestræbelserne for at udbrede pickleball og gøre det til en stærk foreningsidræt herhjemme. Sammen med DTF udgør de frivillige kræfter fra Pickleball Denmark et udvalg, der arbejder med udviklingen og organiseringen af pickleball i Danmark.

Lige som med tennis og padel arbejder Dansk Tennis Forbund og DGI også sammen om indsatserne for pickleball.

Læs mere om pickleball i DTF her.