DM-titler til KB og Lyngby

KB’s damer vinder DM-guld efter golden matchtiebreak. Lyngby nappede herrernes guld. Gentoftes damer og KB’s herrer måtte nøjes med sølv.

KB’s gyldne damer med mesterskabspokalen.

Damernes indendørs DM-finale for hold i tennis blev afgjort med mindst mulig margin. Finalisterne fra Gentofte og KB spillede 3-3. Derfor skulle finalen afgøres i en såkaldt golden matchtiebreak til ti point.

Her mødtes 15-årige Rebecca Munk Mortensen (KB) og landsholdsspiller Emilie Francati. Det opgør kom den unge KB’er bedst ud af. Hun vandt med 10-6.

”Jeg havde det så fedt. Det er jo det fedeste at få lov til at være den der afgør kampen. At jeg så også går ud og vinder efter at have tabt to kampe i dag, er mega fedt,” siger Rebecca Munk Mortensen, der ganske rigtigt tidligere på dagen havde tabt til Emilie Francati i både single og double.

Foruden Francatis to sejre havde Maria Jespersen på 2. single også sørget for point til Gentofte med en sejr på 4-6, 6-2, 10-4 over Mai Grage. KB’s 3. og 4. single vandt imidlertid begge i to sæt.

Gentofte kunne have lukket finalen, hvis de havde vundet 2. doublen. Men rutinerede Maria Jespersen og Eva Dyrberg måtte strække våben i to tiebreaks mod Vilma Krebs Hyllested og Karoline Laursen.

Det var første gang, at Rebecca Munk Mortensen var med til at vinde DM-guld med KB. Og hun har endda væres 1. single i hele sæsonen.

”Det føles super fedt. Det er noget, man drømmer om som junior. Det er et rigtig stort klap på skulderen at få lov til at spille 1. single på et hold så godt som KB’s. Det giver en masse gode kampe mod gode spillere. Så det har givet mig rigtig meget i den her sæson,” siger hun.

Det var første gang siden 2017, at KB’s kvinder vandt det indendørs DM.

Guld til Lyngby

Lyngbys herrer vandt senest guld indendørs i 2019. Fra start i finalen mod KB havde de færden af mere af det ædle metal.

Frederik Løchte Nielsen vandt 1. single med 6-4, 6-4, mens Simon Freund besejrede Carl Emil Overbeck med 6-3, 6-3. Martin Killemose fik reduceret for KB med en 6-2, 7-5 sejr over Nicolai Ferrigno i 3. single.

4. singlen blev uhyre tæt. Lyngbys Kristian Pless tog andet sæt med 6-4 efter at have tabt første i tiebreak. Derfor skulle kampen afgøres i matchtiebreak. Jonas Zacho Larsen fik reddet to matchbolde fra 7-9. Men Pless tilspillede sig endnu én, og lukkede sættet og kampen til 11-9.

Dermed skulle Lyngby kun bruge en enkelt af de to doubler for at sikre sig mesterskabet. I 2. double leverede brødrene Marc og Nicolai Ferrigno en helt forrygende indsats. Fra start af satte de KB-duoen Carl Emil Overbeck og Jonas Zacho Larsen under pres.

6-2 i første sæt blev fulgt op af 6-1 i andet. Guldet blev sikret på første matchbolde og Lyngby-spillerne kunne juble. Foran 4-1 var det ikke nødvendigt at færdigspille kampen mellem Frederik Løchte Nielsen/Simon Freund og Søren Hess-Olesen/Martin Killemose.

”Vi fik alt det tempo ind i vores ketchere, som vi havde brug for. Vi vidste, at de ville gå meget på tværs, så vi startede simpelthen bare med at gå ned ad linjen på dem, og så blev de passive ved nettet. Vi var ovenpå fra start til slut,” siger Nicolai Ferrigno.

”Tidligt i kampen var det tydeligt, at der skulle gå meget galt for at det ikke skulle gå vores vej. Nogle gange har man bare træffet på bolden. Så det var dejligt,” supplerer han.

Artiklen fortsætter under billedet.

Alt gik Nicolai Ferrignos vej i doublen – inklusiv flugtninger mellem benene.

Fejring i omklædningsrummet

På grund af corona kan mesterskabet ikke fejres på samme vis, som da Nicolai Ferrigno var med til at vinde for to år siden. Men mindre kan også gøre det.

”Jeg tror, at det bliver McDonald’s i omklædningsrummet og noget øl og champagne ud over det hele. Der bliver ikke nogen restauranttur – men vi kan også skabe os mest i et omklædningsrum, så det er super,” siger Nicolai Ferrigno.

Lyngbys sportschef Jacob Holst mener, at det afgørende for Lyngbys DM-guld i en weekend med sejre over Gentofte og KB var deres stærke doubler.

”Før weekenden tænkte vi, at med de spillere, vi har med til slutspiller, har vi rigtig gode doubler. Hvis vi var en god position efter singlerne, så så det godt ud for os. At vi har de doubler, gav os ro i singlerne.”

Jacob Holst tiltræder efter påske en stilling som juniorlandstræner i Dansk Tennis. Derfor fik en den bedst mulige afslutning på sin tid i Lyngby.

”Lige nu er det fantastisk. Om lidt er jeg sikker på, at det også er lidt vemodigt. Jeg står med en gruppe drenge, hvor flere af dem også er mine gode venner, som har opnået noget fedt sammen. Den del vil jeg da savne,” siger Jacob Holst.

RESULTATER

Alle resultater fra semifinaler og finaler kan findes på: https://tennis.dk/medaljespil2021-inde/

Gentofte – KB 3-4

Emilie Francati– Rebecca Munk Mortensen 6-4, 6-2

Maria Jespersen– Mai Grage 4-6, 6-2, 10-4

Helena Francati – Vilma Krebs Hyllested3-6, 2-6

Zoe Du Pasquier Jensen – Karoline Laursen2-6, 4-6

Emilie Francati/Helena Francati– Rebecca Munk Mortensen/Mai Grage 6-1, 6-2

Maria Jespersen/Eva Dyrberg – Vilma Krebs Hyllested/Karoline Laursen6-7(7), 6-7(2)

*Golden Matchtiebreak: 1. ds.: Emilie Francati – Rebecca Munk Mortensen 6-10

Lyngby – KB 4-1

Frederik Løchte Nielsen– Søren Hess-Olesen 6-4, 6-4

Simon Freund– Carl Emil Overbeck 6-3, 6-3

Nicolai Ferrigno – Martin Linnet Killemose2-6, 5-7

Kristian Pless– Jonas Zacho Larsen 6-7(8), 6-4, 11-9

Frederik Løchte Nielsen/Simon Freund – Søren Hess-Olesen/Martin Linnet Killemose ikke færdigspillet

Nicolai Ferrigno/Marc Ferrigno– Carl Emil Overbeck/Jonas Zacho Larsen 6-2, 6-1