DR viser igen Davis Cup

Davis Cup-kampen mellem Danmark og Brasilien fra Royal Stage i Hillerød vil blive vist direkte på DR1, DR2 og DRTV.

Det danske Davis Cup-hold kan igen følges af hele Danmarks befolkning hos DR. Foto: Kennet Havgaard.

Der har længe været udsolgt til den kommende Davis Cup-kamp mellem Danmark og Brasilien, der spilles 15.-16. september i Royal Stage i Hillerød.

Men tenniselskere og sportsinteresserede uden billet kommer stadig til at kunne følge hver eneste duel, når herrelandsholdet i tennis møder de stærke brasilianere i den verdensomspændende landsholdsturnering.

Danmarks Radio viser nemlig igen alle fem kampe, som udgør Davis Cup-opgøret. Da Danmarks senest var i aktion i februar mod Indien, dækkede DR også kampen tæt.

”Dansk tennis er i en enormt spændende udvikling, og vi er glade for at være med på sidelinjen, når Holger Rune og landsholdet spiller op mod nogle af de bedste i verden. Sidst i Hillerød var der spænding til det sidste og vi glæder os til igen af vise dansk toptennis fra en udsolgt arena,” siger Anders Kern Boje, underdirektør i DR Nyheder.

Fredag den 15. september skal der spilles to singler fra klokken 16. DR1 viser kampene frem til klokken 18.30, hvorefter resten kan ses på DR2.

Lørdag er der double på programmet fra klokken 12 efterfulgt af de to afgørende singler. Igen kan danskerne følge med på DR1 indtil klokken 18.30, hvor DR2 tager over.

Alle fem kampe, der udgør landskampen kan desuden ses direkte på DRTV.

Til hele Danmarks befolkning

Kulissen var i top, da omkring 3000 tennisfans så Danmark anført af Holger Rune besejre Indien med 3-2 tidligere på året. Davis Cup-kaptajn, Frederik Løchte Nielsen, ser på holdets vegne frem til igen at give publikum i hallen og seerne derhjemme en god oplevelse.

”Når der er sport på DR1, er det store arrangementer, som kommer ud til hele Danmarks befolkning. Det er et fantastisk skulderklap til holdet og den sidste kamp i Hillerød, at DR vælger at vise os igen. Vi glæder os utrolig meget til igen at levere en god indsats og noget fedt at se på,” siger Frederik Løchte Nielsen.

Han planlægger at sætte navn på de fem spillere, der udgør holdet, i den kommende uge.

DR1, DR2 og DRTV viser alt fra Davis Cup-opgøret mod Brasilien. Foto: Kennet Havgaard.

OM DAVIS CUP-KAMPEN

Davis Cup-kampen afgøres bedst af fem kampe. Alle kampe spilles bedst af tre sæt.

Kampen foregår i World Group I, der er det næsthøjeste niveau i landskampstennis. Vinder Danmark over Brasilien, spiller Danmark kvalifikation til Davis Cup Finals i februar 2024. Taber Danmark til Brasilien, skal holdet i stedet spille World Group I Play-offs samme tid næste år

Team sponsor: STATE drinks

Tie sponsor: Samsøe Samsøe

Program for Davis Cup-ugen

  • Tirsdag, onsdag og torsdag den 12., 13. og 14 september og: Indledende træningssessioner
  • Torsdag den 14. september kl. 11.30: Holdopstilling, lodtrækning og pressemøde
  • Fredag den 15. september kl. 16: Indmarch efterfulgt af to singler
  • Lørdag den 16. september kl. 12: En double efterfulgt af to singler

AKKREDITERING AF PRESSE

Presse og fotografer, der ønsker at dække Davis Cup-opgøret skal akkreditere sig på forhånd for adgang til pressemøde torsdag, samt kampdagene fredag og lørdag.

Kontakt

Thomas Hansen
Kommunikations- og presseansvarlig
tha@tennis.dk
23 34 77 24

FORSTÅ DAVIS CUP-SYSTEMET

Hvert år er en ny sæson i Davis Cup-sammenhæng. Det ypperste er Davis Cup Finals med deltagelse af 16 nationer. Til Finals spilles der indledende puljer i september. Nummer et og to i de fire puljer går videre. Kvart-, semi- og finaler spilles i november.

I starten af året spilles der kvalifikationskampe til Davis Cup Finals. Samtidig spilles der play-offs om deltagelse på de lavere niveauer – World Group I og World Group II. Vinderne af kvalifikationskampene kvalificerer sig til Finals. Taberne skal spille World Group I mod vinderne af World Group I play-offs.

Danmark er to sejre fra at kunne være med ved Davis Cup Finals i 2024.