Efter kæmpe Fed Cup-gyser: Danmark rykker op

Det danske Fed Cup-hold rykkede fredag aften op fra Europa/Afrika Gruppe II efter en flot 2-1-sejr over Tunesien.

Foto: Det finske tennisforbund/Joonas Ojala

Forløsning.

Efter en forrygende uge i Helsinki kulminerede det hele for Danmark til Fed Cup i Finland. Her formåede danskerne at besejre Tunesien i oprykningskampen, der altså nu baner vej for adgang til Europa/Afrika Gruppe I.

Det var den danske double med Emilie Francati og Maria Jespersen, der ekspederede den samlede sejr i land i en kæmpe gyser.

“Det er lykkedes at rykke op, og det er bare helt fantastisk. Det her hold kan bare noget. Vores samarbejde har været fantastisk hele ugen igennem, og vi har støttet hinanden så godt,” siger en utroligt stolt Maria Jespersen.

Inden da havde Karen Barritza bragt Danmark i front efter en overbevisende sejr over Chiraz Bechri, mens Clara Tauson kæmpede bravt mod verdens nummer 45 Ons Jabeur, der viste sig for stærk.

Derfor skulle det hele afgøres i en direkte finale om oprykningen i doublen. Og her kom Jabeur ned på jorden igen.

Forrygende comeback
Det tunesiske par Chiraz Bechri og Ons Jabeur kom bedst fra start og tog hurtigt første sæt 6-1, men det slog bestemt ikke Emilie Francati og Maria Jespersen ud.

Tværtimod.

Danskerne kom flyvende ud til andet sæt og fik hurtigt brudt tuneserne. Resolut slog de på imponerende vis tilbage og kom op med 4-0. Og selvom den nordafrikanske double slog lidt tilbage, så sørgede danskerne for, at det hele skulle afgøres i et tredje og afgørende sæt.

“Det er ikke, fordi vi gør så meget andet i andet sæt. Men vi overvurderer måske ubevidst Jabuer, men vi holdt fast i vores gameplan og begyndte at spille med hende. Det gav så pote. Det er bare helt fantastisk. Jeg tror, vi alle sammen render rundt med store følelser i kroppen lige nu,” siger Maria Jespersen og bakkes op af sin makker Emilie Francati.

“Jeg tror, forskellen var, at vi begyndte at turde at spille. Uanset om det var mod Jabuer eller Bechiri. Vi turde have tiltro til, at vores spil ville række. Og det var det, vi vinder på. At vi tør,” siger Francati og fortsætter:

“Det er bare fantastisk, at det er lykkes. Det var en vild oplevelse. Der var tryk på sidelinjen fra tilskuerne, og det kogte. Det er sådan nogle situationer, man spiller for at stå i, og at vi så vinder, det er bare utroligt dejligt.”

I tredje sæt bølgede det frem og tilbage, men det afgørende slag kom, da Jespersen og Francati brød ved 4-4 og kunne serve sejren hjem.

Og den fik de, sejren.

Danmark rykker op efter en kæmpe gyser.

Resultater fredag: 

Danmark – Tunesien 2-1

Karen Barritza – Chiraz Bechri 6-1, 6-4

Clara Tauson – Ons Jabeur 4-6, 4-6

Emilie Francati/Maria Jespersen – Chiraz Bechri/Ons Jabeur 1-6, 6-2, 6-4

Truppen: Clara Tauson, Karen Barritza, Emilie Francati, Maria Jespersen, Hannah-Viller Møller

Fed Cup-kaptajn: Jens Anker Andersen

Træner: Jonas Svendsen

Fysioterapeut: Anne Dorthe Madsen