Elmer Møller vinder EM-sølv for U16

Det 15-årige danske stortalent Elmer Møller strålede ved U16-EM i tennis i Moskva, men måtte se sig slået i finalen.

Elmer Møller skrev dansk tennishistorie ved U16-EM. Foto: Odense ITF Junior Challenge.

Elmer Møller vandt mandag sølv ved europamesterskabet i tennis for U16-spillere – altså spillere født i årgang 2002 og 2003 – der blev spillet i Moskva. I finalen blev den useedede dansker besejret af Carlos Alcaraz Garfia fra Spanien med cifrene 6-4, 6-3.

Finalepladsen er ekstra imponerende, fordi Elmer Møller er første års U16 og dermed har konkurreret mod spillere, der er op til et år ældre end ham selv.

Med EM-sølvet skriver Skovbakken-spilleren sig ind i historien blandt tidligere finalister som de senere topspillere Gael Monfils, Marcos Baghdatis og Thomas Enqvist. Elmer Møller er den første dansker til at nå en singlefinale ved U16-EM, der har været spillet siden 1976.

”Det er en fremragende præstation og et historisk resultat for dansk tennis af Elmer Møller. Han har et stort talent og arbejder meget målrettet med sin tennis. Det bliver spændende at se, hvad han kan drive det til,” siger sportschef i Dansk Tennis Forbund, Jens Anker Andersen.

Det andet store danske talent Holger Nødskov Rune fra HIK, der er jævnaldrende med Elmer Møller, nåede til kvartfinalen ved EM. Også han måtte strække våben med spanske Carlos Alcaraz Garfia.

De to danskere stillede også op sammen i double, hvor de dog måtte se sig slået i tredje runde. Endnu en gang hed den onde ånd Carlos Alcaraz Garfia, som dannede par med Mario Gonzalez Fernandez.

I denne uge skal Clara Tauson i aktion ved U18-EM, der afholdes i Klosters i Schweiz. På grund af sin høje rangering på juniorverdensranglisten har hun fået dispensation til at stille op her, selvom hun kun er U16. Hun er seedet 1 i turneringen.