En dansk stjerne takker af

Tidlig fredag morgen slog en af Danmarks allerstørste tennisspillere gennem tiderne Caroline Wozniacki sit sidste slag på tennisbanen.

Caroline Wozniacki har spillet sin sidste kamp. Foto: Ritzau/Scanpix

Tredje runde af Australian Open 2020 blev hendes sidste turnering. Cirklen blev fuldendt, efter hun i 2018 selvsamme sted vandt sin første Grand Slam. 

Wozniacki blev den første dansker nogensinde, der blev nummer et på verdensrangslisten (imponerende 71 uger i alt), hun har vundet hele 30 WTA-titler, hun vandt WTA-sæsonfinalen  i 2017 og så har hun endda har været i to US Open-finaler.

Læg dertil kåringer som BT’s Guld, Årets Sportsnavn og 11 titler som årets tennisspiller

Karrierens første triumf kom i 2006, hvor hun som 16-årig vandt juniorernes Wimbledon-titel og blev den første dansker (efter Kurt Nielsen i 1947) i næsten 60 år til at vinde en single-titel i Wimbledon-sammenhæng. 

Caroline Wozniacki gennem årerne. I midten holder hun sin Wimbledon-titel fra 2006.

Med andre ord: En fantastisk og fornem karriere har taget sin slutning for 29-årige Caroline Wozniacki. 

“Caroline har været en foregangskvinde for dansk tennis på og uden for banen. Med imponerende resultater verden over har hun betaget tennisfans på alle niveauer. Vi vil alle blandt andet huske tilbage på hendes Australian Open-titel i 2018 som noget specielt, men hun har givet os meget mere end blot titler,” siger Dansk Tennis Forbunds formand, Henrik Thorsøe. 

Caroline Wozniacki har i hele sin karriere skridt for skridt banet vejen for fremtidens danske talenter med sine flotte præstationer på allerhøjeste niveau. Hun har leveret selv i den største modgang og været en inspiration for den næste generation. Med sine bedrifter har hun sat dansk tennis på verdenskortet for altid.

“Vi har ikke kunnet ønsket os en bedre repræsentant for dansk tennis, og vi er stolte af hende. Vi ønsker hende alt godt og et stort held og lykke med det næste skridt i livet efter karrieren,” lyder det fra Thorsøe.