Fed Cup er nu Billie Jean King Cup

Fed Cup skifter navn til Billie Jean King Cup. Samtidig indføres der lige præmiepenge, så mændene i Davis Cup Finals spiller om det samme som kvinderne i Billie Jean King Cup Finals.

Det internationale tennisforbund (ITF) har i dag annonceret, at kvindernes verdensmesterskab i hold-tennis, Fed Cup, fremover vil hedde Billie Jean King Cup. Det er første gang, at en stor og global holdkonkurrence opkaldes efter en kvinde.

Billie Jean King Cup den største årligt tilbagevendende holdkonkurrence for kvinder i sportens verden med 116 deltagende nationer i 2020. Rebrandingen af turneringen kommer i kølvandet på introduktionen af et nyt finaleformat, hvor de 12 bedste nationer over en uge i Budapest dyster om at blive verdensmester.

Samtidig indføres der fra 2021 til Billie Jean King Cup Finals ens præmiepenge med de mandlige spillere i Davis Cup Finals.

Pioneren Billie Jean King har dedikeret sit liv til at bekæmpe diskrimination og ulighed. Hun var med til at grundlægge WTA, ligesom hun var med i og vandt den første udgave af Fed Cup tilbage i 1963. I alt har hun vundet Fed Cup 10 gange – seks gange som spiller, tre gange som kaptajn og en enkelt gang som spillende kaptajn.

Derfor er det ganske passende, at Fed Cup nu hedder Billie Jean King Cup, ligesom Davis Cup er opkaldt efter en mand.

Danmark rykkede tidligere på året op i det, der nu hedder Billie Jean King Cup Europe/Africa group I. På grund af corona er dele af den verdensomspændende Billie Jean King Cup blev udsat fra 2020 til 2021. Da Danmark allerede havde spillet færdig i 2020, kommer holdet først i aktion igen i 2022.

Læs hele pressemeddelelsen fra ITF.