Dansk dominans på KB

De tilbageværende danskere ved ITF World Tennis Tour på KB viste klassen, da 2. runde blev spillet torsdag. Derfor byder fredag blandt andet på en ren dansk kvartfinale.

Benjamin Hannestad er klar til kvartfinalen efter en sejr i tre sæt.

Torsdag skulle 2. runde af ITF World Tennis Tour på KB afvikles. Det var med hele syv danskere i aktion i single.

Hannah Viller Møller (HIK) lagde for fra formiddagens start. Hun kom hurtigt i problemer i første sæt mod seedet 5 Michaela Bayerlova, som gik tjekkens vej med 6-1.

Danmarksmesteren kom langt bedre med i andet sæt og var med til 5-5. Men så strammede verdens nummer 555 grebet og lukkede kampen med sætsejr 7-5.

Ingildsen slår seedet 2

Johannes Ingildsen havde også seedet modstand i form af turneringens næsthøjest rangerede spiller, Matias Zukas, fra Argentina. Men det var bestemt ikke til at se, da kampen først kom i gang.

Spillerne fulgtes ad til 3-3. Derfra stod der Johannes Ingildsen på det hele. KB’eren lod kun sin modstander få et enkelt parti i resten af kampen. Dermed er Ingildsen sikret mindst to point til verdensranglisten.

”Det var en god kamp. Jeg lavede virkelig få uprovokerede fejl, returnerede godt og følte, at jeg var lidt mere solid end ham fra baglinjen. Jeg er glad for, at KB stoler på, at jeg kan gå ind og levere en god indsats. Pointene er rigtig vigtige, fordi jeg gerne vil rejse og spille professionelt,” siger Johannes Ingildsen.

Danskermøde i kvarten

Der bliver velkendt modstand til Johannes Ingildsen i fredagens kvartfinale. På den anden side af nettet står nemlig klubkammeraten Benjamin Hannestad.

Hannestad vandt sikkert første sæt med 6-1 over Ryan Nijboer. Den syvendeseedede hollænder modtog behandling efter sættet. Den var tilsyneladende effektiv. I hvert fald begyndte han at hamre til det meste med stor præcision, hvilket bragte Benjamin Hannestad på hælene.

Efter 4-6 i andet sæt vendte KB-spilleren igen kampen på hovedet. Benjamin Hannestad kunne derfor serve sættet og kampen hjem med 6-2.

Hør interview med Benjamin Hannestad efter kampen.

Sigsgaard vinder velspillet kamp

Sideløbende med Hannestads sejr spillede Christian Sigsgaard en hårdtslående kamp mod en anden hollænder. Efter en tæt affære afsluttede Sigsgaard andet sæts tiebreak med en slagflugtning med forhånden. 6-4, 7-6 til Christian Sigsgaard.

Hør interview med Christian Sigsgaard efter kampen.

August Holmgren rundede en suveræn dansk dag af i herresingle. Sidste uges finalist ved ITF World Tennis Tour i Vejle mødte tyskeren Sebastian Prechtel i en kamp, som måtte gå over tre sæt, inden der var fundet en vinder.

Gentoftespilleren vandt første sæt med 6-3, men tabte andet med samme cifre. I tredje brød August Holmgren serv tre gange, mens tyskeren kun præsterede to servegennembrud. Dermed er der fire danske herrer med i kvartfinalerne fredag.

To sejre til kvinderne

De danske kvinder ville ikke stå tilbage for herrernes sejre. Sofia Samavati (Holte) var bagud med servegennembrud i begge sæt mod letten Darja Semenistaja. Men begge gange vendte den hårdtslående dansker skuden.

Derfor kunne hun notere sig en sejr på 7-5, 6-3. I kvartfinalen venter tyske Lene Ruppert, der nøjagtig som Samavati har været gennem kvalifikationen.

Johanne Svendsen øgede sin sejrsstime på ITF World Tennis Tour til syv sejre på stribe. Torsdag gik det ud over slovakken Timea Jaruskova, der blev sendt ud af turneringen med et 7-5, 6-2 nederlag.

Fredag spilles der kvartfinaler fra klokken 11.

Johanne Svendsen er fortsat ubesejret på ITF World Tennis Tour.

Fakta om turneringen

ITF World Tennis Tour turneringen løber af stablen hos KB på Peter Bangs Vej fra søndag d. 1. august til 8. august. Der er $15.000 i samlet præmiesum for damernes double- og singleturnering. Det samme gælder for herrerne.

Følg med

Der er masser af tennis hver dag på anlægget, hvor der er fri entré.

Under turneringen kan du følge alle resultater og live scores hos ITF. Klik på den ønskede dag og vælg M15 Frederiksberg, DEN for mændenes turnering og W15 Frederiksberg, DEN for damernes turnering.

Info, resultater og kampprogrammer

Se lodtrækninger og resultater for damernes turnering her

Se lodtrækninger og resultater for herrernes turnering her