Holger med kanon sæsonstart

Holger Rune fulgte sidste uges finaleplads på Mallorca op med en turneringssejr denne uge i Frankrig.

Turneringen i Bressuire blev afholdt for 21. gang i år. Foto: Privat.

Søndag vandt Holger Rune sin fjerde professionelle turnering, da han gik hele vejen ved en $15.000-turnering i Frankrig. Dermed har han fået en særdeles god start på 2021-sæson, idet han i sidste uge nåede finalen i en lignende turnering på Mallorca.

I finalen indendørs i tennisklubben i Bressuire var Holger Rune oppe imod franskmanden Matteo Martineau (ATP: 434).

Første sæt blev en tæt affære, hvor Holger Rune var nede med et break ved 3-4. Men han kom stærkt tilbage og vandt sættet med 7-5.

I andet sæt fortsatte det med at være tæt, og de to spillere fulgtes ad til 3-3. Her brød den 22-årige franskmand serv og bragte sig på 4-3. Martineau holdt fast, og kampen skulle derfor ud i et afgørende sæt.

Fremad på ranglisten

Fra tredje sæts start trykkede Holger Rune for alvor på speederen. Han vandt tre ud af de fire første partier rent og bragte sig på 3-1 og egen serv.

Holger Rune fastholdt momentum. Martineau reddede to matchbolde ved 2-5, men Holger tog sig af næste parti rent og dermed kampen efter mere end 2,5 times spil.

Den 17-årige dansker har stadig til gode at få godskrevet sine seks point fra finalen på Mallorca på verdensranglisten. Sammen med de ti point for sejren i Frankrig kan han se frem til at rykke op i nærheden af nummer 425 på ATP-listen, når pointene kommer med 1. februar.

Finalesejren var den anden titel på lige så mange dage til Danmark. Lørdag vandt Clara Tauson en $25.000-turnering i De Forenede Arabiske Emirater

Holger Runes vej til finalen

  • Semi: Zizou Bergs (BEL) 6-1, 6-4
  • Kvart: Correntin Denolly 6-3, 6-4
  • 2. runde: Antoine Cornut Chauvanic (FRA) 6-3, 6-4
  • 1. runde: Geoffrey Blancaneaux (FRA) 7-5, 6-3