Holger Rune møder fransk verdensstjerne i Hørsholm

Verdensranglistens nr. 28, Benoit Paire, skal kæmpe mod danske Holger Rune ved tennisturneringen UTR Leschly Nordic Masters i Hørsholm i den kommende weekend. Christian Sigsgaard jagter revanche mod Elias Ymer.

Holger Rune bliver virkelig testet, når han møder Benoit Paire. Foto: Morten Olsen.

I den kommende weekend afvikles UTR Leschly Nordic Masters i Hørsholm. Lodtrækningen betyder, at franske Benoit Paire skal møde Holger Rune i den ene af de to semifinaler på lørdag. I den anden tørner danmarksmesteren Christian Sigsgaard sammen med den svenske Davis Cup-profil, Elias Ymer.

”Det er et fantastisk initiativ! Jeg har trænet med flere topspillere, men jeg har endnu til gode at stå i en rigtig kamp mod en spiller fra top-100, så det glæder jeg mig helt vildt til,” siger 17-årige Holger Rune om udsigten til mødet med Paire.

Danskeren er i denne uge røget op som nummer 511 på verdensranglisten. Det er hans hidtil højeste rangering.

Langt skæg og elegant teknik

Den 31-årige, karismatiske franskmand, Benoit Paire, har vundet tre ATP-titler i sin karriere, været i ni finaler og opnåede for nogle år siden en placering som nummer 18 i verden. Paire med det lange skæg er kendt for sin elegante teknik og sit iltre temperament, så der venter med garanti det danske tennispublikum en sjælden oplevelse på tribunerne og på TV 2 SPORT, der viser alle kampe live.

”Jeg glæder mig til at komme til Danmark og spille mod de dygtige, nordiske spillere. Jeg sagde ja med det samme, da jeg fik muligheden for at være med,” udtaler Benoit Paire.

En håndsrækning til danskerne

Leschly Tennis Foundation står bag turneringen. Fondens stifter, den danske stjernespiller fra 1960’erne og senere topleder i erhvervslivet, Jan Leschly, glæder sig over at kunne stable en international event på benene i en svær tid for professionel idræt.

”Vores ønske om at løfte dansk tennis handler blandt andet om at vise højt, internationalt niveau på nærmeste hold til det danske publikum. Det inspirerer og begejstrer. Samtidig er turneringen en håndsrækning til vores danske stjerner in spe, som kæmper for at finde relevante kampe og sikre økonomi til en professionel karriere,” forklarer Jan Leschly om baggrunden for turneringen.

Sigsgaard med revanche til gode

Tidligere på året arrangerede Leschly Tennis Foundation en holdkamp mellem Danmark og Sverige, hvor Elias Ymer i den afgørende kamp slog Christian Sigsgaard, der dermed har revanche til gode.

Om Christian Sigsgaard får sin revanche, kan opleves på nærmeste hold. Der er nemlig stadig et begrænset antal billetter til sal på www.venueticket.dk

FAKTA

Spillere

  • Benoit Paire, Frankrig, 31 år, ATP #28
  • Elias Ymer, Sverige, 24 år, ATP #202
  • Holger Rune, Danmark, 17 år, ATP #511
  • Christian Sigsgaard, Danmark, 23 år, urangeret

Program

  • Lørdag kl. 12.30: Elias Ymer vs. Christian Sigsgaard efterfulgt af Benoit Paire vs. Holger Rune
  • Søndag kl. 12.30: Kampen om tredjepladsen efterfulgt af finalen

Spillested

Hørsholm Rungsted Tennisklub
Stadion Allé 9
2960 Rungsted Kyst