Holger Rune napper sin fjerde Challenger-titel

Stortalentet Holger Rune slog tyrkiske Cem Ilkel i finalen ved en ATP Challenger-turnering i Bergamo. Det var den 18-årige danskers fjerde titel på tennissportens næsthøjeste niveau.

Holger Rune har god grund til at knytte næven. Foto: Next Gen ATP Finals.

Selvom dåbsattesten afslører, at Holger Rune kun har haft mindre end et år som myndig, har han allerede gjort imponerende indtryk i de voksnes rækker. Efter sejre i tre sæt i de foregående tre runder havde Holger Rune spillet sig frem til finalen i ATP Challenger-turneringen Trofeo Faip-Perrel i Bergamo.

Her var det modstanderen, der havde revanche til gode. Tilbage i 2019 slog en den gang kun 16-årig Holger Rune nemlig Tyrkiets Cem Ilkel med 7-6, 6-4 i en Davis Cup-kamp i Aarhus.

Men Cem Ilkel, der ligger nummer 158 på verdensranglisten, måtte se langt efter revanchen. Holger Rune vandt nemlig finalen med 7-5, 7-6, selvom han var nede med tre sætbolde ved 3-5 i andet sæt.

Det var Holger Runes fjerde titel i en ATP Challenger, som er den professionelle tennissports næsthøjeste niveau. Alle titler er vundet i år, hvor det desuden også er blevet til et enkelt finalenederlag.

Next gen next week

Med sejren nærmer Holger Rune sig top-100 på verdensranglisten. Mandag hedder hans nye personligt bedste rangering nemlig nummer 109 ifølge liverankingen.

I den kommende uge tager Holger Rune en pause fra jagten på verdensranglistepoint for i stedet at spille med i den underholdende og prestigefulde Next Gen ATP Finals i Milano. Her mødes han med syv af verdens bedste spillere under 21 år.

Holger Rune er i pulje med turneringens anden 18-årige, Carlos Alcaraz fra Spanien, Brandon Nakashima (USA) og Juan Manuel Cerundolo (Argentina). De to bedste i puljen går videre til semifinalerne.

Alle kampe spilles bedst af fem sæt, hvor hvert sæt vindes ved at nå først til fire partier.

Holger Runes vej til finalen

  • Semifinale: Alex Molcan 7-5, 1-6, 6-4
  • Kvartfinale: Damir Dzumhur 7-6, 2-6, 6-1
  • 2. runde: Filip Horansky 5-7, 6-4, 6-2
  • 1. runde: Mathias Bourgue 6-3, 6-4