Holmgren imponerer igen; Hannestad vinder danskerkamp

Herresinglerne August Holmgren og Benjamin Hannestad klarede sig torsdag videre fra kvartfinalerne. Johanne Svendsen røg ud efter dramatisk kamp.

August Holmgren har ramt topformen på det helt rigtige tidspunkt. I sidste uge nåede han finalen i $15.000-turneringen i Vejle. Og i denne uge er han på vej samme vej.

Torsdag gik det ud over 3. seedede Mick Veldheer (ATP: 575). Hollænderen blev allerede brudt i kampens første parti. Så var stilen lagt til en disciplineret indsats af August Holmgren, som vandt første sæt med 6-4.

I andet sæt var det igen Veldheer, som skulle forsøge at fange Gentoftespilleren. Tættest på var han ved 4-3 og 5-4 til Holmgren, hvor danskeren var nede med breakbolde. Men nerverne holdt og dermed er han får anden uge i træk klar til semifinalen.

Danskeropgør

Danmark var på forhånd sikret en plads i semifinalen, idet Benjamin Hannestad og Johannes Ingildsen mødtes i den ene kvartfinale. Begge var med i turneringen på wild card. Begge var på hjemmebane på Peter Bangs Vej.

I første sæt udviste Johannes Ingildsen stor stabilitet, mens Benjamin Hannestads spil flagrede mere. Derfor kun Ingildsen tilfreds sætte sig på bænken med en sætgevinst på 6-2.

Efterfølgende fik Hannestad bedre fat. Klubkammeraterne fulgtes ad til 6-6 og tiebreak. Her var Benjamin Hannestad i førersædet. Selvom Johannes Ingildsen reddede den første sætbold med et es, kunne han ikke forhindre, at kampen skulle ud i tredje.

Første parti i afgørende sæt gik til Johannes Ingildsen. Men da Benjamin Hannestad herefter tog fem partier i træk, lignede det afgørelsen. Ingildsen fik pyntet lidt på resultatet, men slutfacit blev, at Benjamin Hannestad var klar til semifinalen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Sigsgaard sendt ud

Her venter den stærke svensker Jonathan Mridha. Det stod klart, efter han i en velspillet kamp sendte Gentoftes Christian Sigsgaard ud med to gange 6-4.

Første sæt blev afgjort af et enkelt break i starten af sættet. Nede 3-4 havde Christian Sigsgaard en enkelt breakbold, som han desværre ikke fik udnyttet.

I andet sæt brød de to hinanden en enkelt gang frem til 3-3, hvor Sigsgaard tabte serv. Mridha holdt fast resten af vejen og sluttede af med et servees.

Samavati i tre sæt

Sofia Samavati mødte i kvartfinalen tyske Lena Ruppert. Begge spillere havde været gennem kvalifikationen, så på papiret var det et helt lige opgør.

Det samme gjorde sig gældende på bane 9’s røde grus. Ruppert vandt først 6-3, men Sofia Samavati i selskab med tunge forhåndsbomber vandt andet med samme cifre.

Ved stillingen 4-4 i afgørende sæt blev Samavati brudt rent. Selvom hun kom på 0-30 i tyskerens næste serveparti, kunne Holte-spilleren ikke afværge det truende nederlag.

Artiklen fortsætter under billedet.

Misbrugte matchbolde

Dagens sidste danske singlespiller kom ind til dagens kamp med en fyldt selvtillidstank efter otte sejre på stribe. Johanne Svendsen (HRT) mødte Israels Nicole Khirin, der kom bedst fra start og bragte sig på 5-2. Men hørsholmspilleren viste klassen og nappede fem partier i rap.

Andet sæt var også ujævnt med føringer til begge spillere. Derfor var det næsten logisk, at sættet skulle afgøres i tiebreak. Her spillede Johanne Svendsen sig frem til tre matchbolde ved 6-3. Men ingen af dem gik den 17-årige danskers vej, og i stedet kunne Khirin sikre sig sættet med 8-6 i tiebreaken.

Det var selvsagt en solid mavepuster for sejrsvante Svendsen, som kom bagud med 0-2 i afgørende sæt. Hun kæmpede sig til 2-2, men røg igen bagud med 2-4. Hun gav sig dog ikke og kom på 4-4. Det blev også 6-6, og så skulle opgøret afgøres i en tiebreak.

Desværre fik Johanne Svendsen en forfærdelig start på den og tabte de fire første bolde. Det nåede hun aldrig og indhente. Dermed måtte Johanne Svendsen inkassere karrierens første nederlag i en professionel turnering. Men hvilken entre hun har gjort de seneste to uger.

Artiklen fortsætter under billedet.

Ren dansk doublefinale

August Holmgren og Benjamin bliver ikke de eneste danskere i aktion lørdag. For udover semifinalerne i single spilles også doublefinalerne.

Den østrigske duo Sandro Kopp og Benedikt Emesz besejrede torsdag danske Philip Hjorth og Oskar Brostrøm Poulsen. Fredag skulle østrigerne så igen møde en KB-Gentofte-konstellation – nemlig Johannes Ingildsen og Christian Sigsgaard.

Det slap danskerne bedst fra. Efter at have delt de to første sæt med et til hver, vandt Ingildsen og Sigsgaard 10-8 i den afgørende matchtiebreak.

I finalen møder de Benjamin Hannestad og Simon Friis Søndergaard, som slog August Holmgren og hans thailandske makker Palaphoom Kovapitukted med 7-5, 6-1.

Fakta om turneringen

ITF World Tennis Tour turneringen løber af stablen hos KB på Peter Bangs Vej fra søndag d. 1. august til 8. august. Der er $15.000 i samlet præmiesum for damernes double- og singleturnering. Det samme gælder for herrerne.

Følg med

Der er masser af tennis hver dag på anlægget, hvor der er fri entré.

Under turneringen kan du følge alle resultater og live scores hos ITF. Klik på den ønskede dag og vælg M15 Frederiksberg, DEN for mændenes turnering og W15 Frederiksberg, DEN for damernes turnering.

Info, resultater og kampprogrammer

Se lodtrækninger og resultater for damernes turnering her

Se lodtrækninger og resultater for herrernes turnering her