Indsamlingsprojekt forenede hele klubben

Med enorm virkelyst lykkedes det på kort tid Farum Tennis Klub at indsamle næsten 100.000 kroner til en interaktiv slåmur. Opskriften bestod af strømpesalg, donationer, fredagsbar og meget mere.

Unge som gamle nød åbningen af Farums nye MultiBall-væg. Foto: Farum Tennis Klub.

”Det er megafedt, at vi har vært så mange børn og voksne, som i fællesskab har samlet sammen til dette projekt, som jeg nu kan afslutte og sige har været en succes.”

Frederik Hausner Petersen er ganske tilfreds. Han er tennisskoleansvarlig i Farum Tennis Klub og idémand til rigtig meget samme sted.

I sommer kiggede han på en golfsimulator og fik endnu et indskud. For der måtte da eksistere noget lignende, som man kunne få glæde af i en tennisklub?

Det gjorde der skam. Systemet hedder MultiBall, og i startet af november kunne det for første gang prøves i Farum.

Interaktiv slåmur

Via en projektor og noget hardware omdanner MultiBall en væg til én stor touchskærm. Derfra bruger man så sin krop og forskellige bolde til at lave træningsøvelser og aktive lege, der får pulsen op. Man kunne kalde det en interaktiv slåmur.

Systemet er ikke helt billigt. Faktisk koster det i omegnen af 75.000 kroner. Men Frederik Hausner Petersen havde også en klar strategi for, hvordan de moneter skulle komme i hus.

Han lagde ud med at lave en kampagne på klubbens sociale medier – Facebook og Instagram – i fire uger, som skulle pirre medlemmernes interesse, inden han i slutningen af august offentliggjorde hele projektet.

”Min tanke var, at MultiBall primært var målrettet børnene. Derfor skulle de også hjælpe til med at realisere projektet,” siger Frederik Hausner.

Af den grund blev et vigtigt element i indsamlingen til MultiBall, at klubbens juniorer skulle ud og sælge strømper. Juniorerne gik til den med krum hals. Ja, et enkelt medlem fik solgt hele 36 par sokker.

Juniorerne i Farum fik solgt rigtigt mange sokker. Foto: Privat.

Da regnskabet blev gjort op, havde strømpesalget indbragt 27.000 kroner. Dertil kom de afledte effekter, fortæller Frederik Hausner:

”Flere forældre har rost fremgangsmåden, fordi børnene også har fået vildt meget ud af det. De har selv bidraget ved at skulle rundt og sælge strømper eller lodder og stemme dørklokker og på den måde tale med folk, som de ikke kender.”

Lotteri om privattimer

Sideløbende tog den initiativrige tennisskoleansvarlige kontakt til Støttelotteriet. Ved køb af lodder støttede man både klubbens projekt, men også Kræftens Bekæmpelse. Præmierne fejlede ikke noget. Man kunne vinde en elbil eller 1 million kroner.

”Valget faldt på Støttelotteriet, fordi jeg også synes, at vi skulle give lidt igen og hjælpe lidt til ude i samfundet,” siger Frederik Hausner.

For at give en ekstra gulerod til børnene arrangerede han en intern konkurrence i klubben. Klubbens trænere havde hver doneret en privattime til projektet, som man kunne vinde ved at være med til at sælge lodder.

Video: Støttelotteriet var så imponeret af projektet i Farum, at de kom forbi og skød en reklamefilm i klubben. Se den her:

Merchandise, fond og fredagsbar

Strømperne og lodderne fik ikke lov til at stå alene. Hausner havde designet unikt Farum Tennis Klub-merchandise i form af kasketter og svedbånd. Fortjenesten fra salget gik ubeskåret til projekt MultiBall.

Slutteligt kunne man bidrage ved at deltage i klubbens fredagsbar 1. september. Her gik alt overskud nemlig også til projektet – og på dagen var der mulighed for at købe lodder, hvor man kunne vinde en præmier, som klubbens sponsorer havde smidt i puljen.

Frederik Hausner Petersen er især glad for, at projektet har indvolveret for hele klubben.

”Jeg havde gjort det muligt at deltage i indsamlingen for alle medlemsgrupper og på forskellig vis, alt efter hvor meget man ønskede at bidrage.”

Den store virkelyst blev også bemærket af klubbens medlemsskare.

”Jeg blev i løbet af projektperioden kontaktet af medlemmer fra klubben, som gerne ville donere privat. Flere medlemmer har givet 500 kroner til projektet. Og et medlem har faktisk sponsoreret ti procent af projektet via sit firma,” siger Frederik Hausner Petersen.

Endelig kom der en rigtig fornuftig klump penge ind ad døren via en ansøgning hos Nordea-fonden. Den lokale filialchef kunne overrække en check på 40.000 kroner.

Der var grede smil over hele linjen, da Nordea-fonden overrakte en check på 40.000 kroner. Foto: Farum Tennis Klub.

Langt over forventning

Da Frederik Hausner Petersen gjorde boet op, kunne han konstatere, at det var gået langt bedre, end han havde turde håbe på.

Målet var 75.000, men i alt fik Farum Tennis Klub samlet 97.500 kroner ind. De ekstra penge kommer også til at gavne klubbens yngste medlemmer. Der er blandt andet indkøbt et Apple TV, så den store skærm også kan bruges til at se film og sport, når der er overnatninger og andre arrangementer i klubben.

Men først og fremmest er der kommet MultiBall til Farum, hvilket blev fejret på behørig vis med børnechampagne og snacks. Anmeldelsen fra klubbens juniorer talte for sig selv på premieredagen. Flere af dem sagde det samme:

”Kan vi virkelig bare bruge det her system, når vi har lyst – og det koster os slet ikke noget?”

Fakta: Så meget samlede de ind i Farum

  • Nordea-fonden: 40.000,-
  • Strømpesalg fra juniorer: 27.625,-
  • Overskud fra fredagsbar: 8395,-
  • Køb af klubmerchandise: 8185,-
  • Sponsorat: 7500,-
  • Lodder fra Støttelotteriet: 3320,-
  • Donationer fra medlemmer: 2525,-
  • I alt: 97.500,-