Junior medaljespil afvikles på Fyn i weekenden

DTF Juniorholdturneringens medaljespil afvikles denne weekend i Odense, mens de bedste i Tennis10 drager til Vester Skerninge. Veteranerne dyster på Frederiksberg.

Team spirit er i højsædet under juniorernes medaljespil.

I weekenden 7.-8. september rykker landets bedste juniorer ind på Tennis Club Odenses baner midt i byen. Et udvalg af landets bedste ungdomsspillere i alderen 11-18 år kommer til den fynske hovedstad for over to dage at dyste om medaljerne i Danmarksmesterskaberne for hold.

Der skal spilles i alt 24 holdkampe, og i hver holdkamp udkæmpes fire singlekampe og to doubler. Så der bliver fuldt tryk på alle 12 baner.

Mesterskabet bliver afviklet i et samarbejde mellem Dansk Tennis Forbund, Fyns Tennis Union, Tennis Club Odense (TCO) og Vester Skerninge Tennisklub.

Formand for TCO Thomas Hjorth Nyholm glæder sig over, at det er lykkedes klubben at trække mesterskabet til byen:

”Stævnet har stor tilslutning og byder på masser af tennis på højt niveau. Vi kan kun opfordre så mange som muligt til at kigge forbi og med egne øjne se, hvordan juniorer helt ned til 11 år mestrer teknik og taktik i de mentalt krævende kampe,” siger han.

Kampene på Tennis Club Odenses anlæg, der ligger bag OB’s fodboldbaner i Ådalen, begynder kl. 08.30 og der spilles kampe indtil kl. 20.

U10 finalestævne på Sydfyn

Samme weekend afholder en anden fynsk klub – Vester Skerninge Tennisklub – finalestævnet for de yngste tennisspillere op til 10 år. Her spilles der med grøn og orange bold.

Til Tennis10 finalestævnet er der lokalt islæt i form af Team Fyn, som består af spillere fra Odense, Langeskov og Vester Skerninge, mens de øvrige kvalificerede Tennis10-hold er Gentofte, Hareskov-Værløse, HIK, Hørsholm-Rungsted, KB og Skovshoved.

”Vi glæder os rigtig meget til at byde de unge spillere og deres trænere, holdkaptajner og familier velkommen i Vester Skerninge Tennisklub og på Sydfyn. Alle interesserede er velkomne til at komme og se de dygtigste U10 tennisspillere på Fyn og i Danmark dyste om medaljerne for hold,” siger Michael Grube Andersen, der er formand for Vester Skerninge Tennisklub.

Det er første gang, at DTF Juniorholdturneringens Medaljespil afholdes på Fyn i sin nuværende form.

”Vi er rigtig glade for i år at få tildelt værtsskabet Medaljepillet, så Fyn og Vestdanmark markerer sig på tennislandkortet. Det er en vigtig brik i vores arbejde for at udvide Tennis Club Odenses foreningstilbud og faciliteter i Ådalen, hvor vi har brug for en opgradering,” siger TCO-formand Thomas Hjorth Nyholm.

Slutspil for veteraner

I den anden ende af aldersskalaen er der også rigtig god tennis i den kommende weekend. Danske Tennisveteraner afholder DM holdslutspil på KB’s anlæg på Peter Bangsvej. Der kæmpes om ædelt metal i 40+, 50+, 60+ og 70+.

Ni forskellige klubber er repræsenteret ved slutspillet, hvor kampene begynder lørdag klokken 10. Stærkest repræsenteret er HIK, som er med i alle fire aldersklasser. Risskov er dog ikke langt efter med deltagelse i 40+, 50+ og 60+.

Resultater

Hold dig opdateret på resultaterne fra både juniormedaljespil, Tennis10 finalestævne og veteranslutspil i Tournament Software.

DTF Juniorholdturneringen Medaljespil og Tennis10 finalestævne.

Veteran Slutspil 2019.