Løchte var én bold fra semifinalen

Frederik Løchte Nielsen og Tim Pütz er færdige ved Roland Garros. Parret havde ellers to matchbolde i den afgørende tiebreak mod det førsteseedede par i kvartfinalen.

Frederik Løchte Nielsen var uhyre tæt på at nå sin første semifinale ved Roland Garros.

Den danske Davis Cup-kaptajn Frederik Løchte Nielsen og hans tyske makker Tim Pütz var millimeter fra at lave en artig overraskelse i kvartfinalen ved Roland Garros. Modstanden var formidabel i form af verdens i øjeblikket bedst rangerede par, Juan Sebastian Cabal og Robert Farah fra Colombia.

Men i sidste ende hev det førsteseede par sejren hjem med 6-7, 6-4, 7-6.

Kvartfinalen blev spillet under lys på anlæggets tredjestørste bane, Simonne-Mathieu, fordi den blev udsat i mange timer på grund af regn over Paris.

I første sæt fulgtes de to par ad til stillingen 5-5. Her slog Løchte og Pütz til og fik kampens første break. Men i det efterfølgende parti viste colombianerne høj klasse med nogle knusende hårde returneringer. Sættet måtte derfor afgøres i tiebreak.

Det blev en lang en af slagsen. Det så ellers ikke sådan ud, da Løchte og Pütz havde bragt sig på 6-3 og egen serv. Cabal og Farah svarede igen og udlignede til 6-6. Det blev til yderligere to sætbolde til hvert par, inden den dansk-tyske konstellation udnyttede sin sjette sætbold.

To matchbolde

I andet sæt brød colombianerne Frederik Løchtes serv til 4-3. Og selvom både Robert Farahs efterfølgende parti og sættets sidste parti i Juan Sebastian Cabals serv gik til á 40, så tog det førsteseedede par sættet med 6-4.

I afgørende sæt måtte Frederik Løchte reddede en breakbold i tredje parti. Desværre kunne Pütz og makker ikke stå imod på samme vis, da Cabal og Farah viste tænder igen i femte parti. Colombianerne brød til 3-2.

Det kunne have lignet en afgørelse, men Løchte og Pütz fandt de skarpe returneringer frem og brød straks tilbage i Farahs serv. Og da Cabal skulle serve næste gang tilspillede den dansk-tyske duo sig to fordele. Men begge gange missede Frederik Løchte desværre forhåndsreturneringen.

Der fra holdt begge par serv. Derfor skulle kvartfinalen afgøres i endnu en tiebreak. Cabal og Farah fik det første minibreak. Men Løchte og Pütz svarede igen, således at parrene kunne bytte side ved 3-3. Og det blev til endnu et minibreak på næste bold, efter Tim Pütz leverede et vanvittigt flyvende baghåndslob til 4-3.

Tyskeren stod også for at sikre en matchbolde, da han leverede en fremragende returnering forbi en fremadstormende Robert Farah. På matchbolden fik Frederik Løchte Nielsen førsteserven i spil, men forhåndsflugtningen blev hængende i netkanten.

Næste bold gik Løchtes vej, og så måtte Juan Sebastian Cabal redde endnu en matchbold med en god serv. Så var det den colombianske duos tur til at tilspille sig en matchbold. Verdensklasseparret behøvede kun en enkelt chance og lukkede kampen.

I semifinalen venter det syvendeseedede par Mate Pavic (Kroatien) og Bruno Soares (Brasilien).