Nationalt Tennisseminar 2021 – nu som Webinar

For første gang i historien rykker Nationalt Tennisseminar nemlig online med hele ti inspirerende oplæg, der er håndplukkede for at fryde klubbernes forskellige tennis- og padelentusiaster. Tilmeldingen er åben!

Coronadynen hviler fortsat tungt over samfundet, og derfor rykker årets tennisseminar i uge 6 ind bag skærmen under navnet ”Nationalt Tenniswebinar”. Men det gør skam ikke eventen dårligere. Tværtimod. I år disker vi op med hele ti forskellige online-foredrag, som er en gave til alle trænere, ildsjæle, bestyrelser, forældre og spillere fra landets tennis- og padelklubber.

Og det bedste af det hele: Vi har gjort det hele ganske gratis, så alle tennis- og padelinteresserede kan komme med. Men skynd dig at tilmelde dig, for der er et maksimum på 100 deltagere til hver af foredragene!

Vi er mange, der længes efter serverne, smilene og samværet på og omkring banerne! Men indtil videre må vi nøjes med at ”mødes” online. Og når vi gør det i uge 6, kan vi alle glæde os til masser af tankevækkende oplæg, fif og inspiration – lige til at tage med hjem i klubben.

Tag et kig på programmet herunder, hvor du kan læse mere om oplægsholderne, tidspunkter og betingelser for tilmelding. Og del endelig indbydelsen med relevante personer i netop din klub!

PS: Som en ekstra gimmick er der ved flere webinarer også mulighed for at vinde lodtrækning om præmier til en samlet værdi af kr. 10.000 – når du tilmelder dig.

Program

PADEL SUSER DERUDAF – SKAL I MED?

Mandag 8. februar 2021, klokken 17.00-18.30

Foto: Esben Zøllner Olesen.

Padel er i rivende udvikling. Antallet af baner er seksdoblet på blot to år. Tennisklubber, der etablerer padelbaner, oplever mere liv på anlægget og en markant medlemsstigning. Men hvad er det, padel kan? Er det egentlig noget for jeres tennisklub? Og hvordan kommer I videre med at etablere baner?

På webinaret kan du høre, hvordan Frejlev Tennisklub har grebet det an og på et halvt år har fået 160 nye medlemmer. Du kan også blive klogere på, hvad der er vigtigt i etableringsfasen, når vores samarbejdspartner, PadelTotal, giver gode råd og fif. Og du kan blive klædt på til, hvordan I griber processen an – og hvad der er vigtigt.

Målgruppe: Klubledelse, klubchefer, ildsjæle, padeludvalg, etc.

Oplægsholdere: 

 • Morten Hedegaard, padelkonsulent i ”Padel i Danmark” – DGI og Dansk Tennis Forbund – stor erfaring med rådgivning af foreninger landet over.
 • Morten Fisker (PadelTotal), anlægspartner på padelområdet for DGI og Dansk Tennis Forbund. Morten Fisker har et stort netværk og kompetence inden for ketsjersport.
 • Jacob Thrysøe Ottosen, bestyrelsesmedlem i Frejlev Tennisklub og tovholder på mange af klubbens nye padeltiltag og kommunikationen på sociale medier.

Tilmeld dig og deltag i konkurrencen. Vi trækker lod blandt alle tilmeldte til dette webinar. Præmie: Padelbat og 3 rør bolde. Værdi kr. 2.000.


PEPTALK FØR, UNDER OG EFTER KAMP – DO’S AND DONT’S

Mandag 8. februar 2021, klokken 19.00-20.00

Vi har alle sammen givet velmenende råd, lige inden børnene skal på banen, undervejs i kampe og i bilen på vej hjem fra turnering. Fokus er på nogle af de typiske fælder vi kan falde i, når vi prøver at hjælpe de unge mennesker samtidig med, hvordan vores kommunikation kan være mest mulig gavnlig.

Målgruppe: Forældre.

Oplægsholder:

 • Adam Blicher, har haft camps og rejst med tennisspillere til TE, ITF Junior og Pro Circuit turneringer over en årrække, har interviewet 90+ tenniseksperter på hans Podcast “Dissecting High Performance in Tennis”, er tilknyttet det eksterne netværk af Sportspsykologiske Konsulenter hos Team Danmark, har ansvaret for den sportspsykologiske indsats i 5 Team Danmark kommuner samt 3 specialforbund.

Tilmeld dig og deltag i konkurrencen. Vi trækker lod blandt alle tilmeldte til dette webinar. Præmie: Coachingseance med Adam Blicher. Værdi kr. 1.500


PRÆSTÉR UNDER PRES

Mandag 8. februar 2021, klokken 20.30-21.15

Som træner bliver du introduceret til en model, som hjælper dine spillere med at blive klogere på sig selv og styrke deres fokus. Modellen gør spillerne opmærksomme på, i hvilke situationer de bliver udfordret, når de konkurrerer.

Modellen hjælper spillerne til:

 1. Genkende hvornår de er blevet forstyrret.
 2. Hvad der har forstyrret dem.
 3. Konsekvensen af forstyrrelsen.
 4. Hvad de skal vende deres fokus tilbage til.

Målgruppe: Trænere.

Oplægsholder:

 • Adam Blicher, har haft camps og rejst med tennisspillere til TE, ITF Junior og Pro Circuit turneringer over en årrække, har interviewet 90+ tenniseksperter på hans Podcast “Dissecting High Performance in Tennis”, er tilknyttet det eksterne netværk af Sportspsykologiske Konsulenter hos Team Danmark, har ansvaret for den sportspsykologiske indsats i 5 Team Danmark kommuner samt 3 specialforbund.

Tilmeld dig


NYE PROJEKTER – ER ØKONOMIEN EN FLASKEHALS?

Tirsdag 9. februar 2021, klokken 17.00-18.30

Projekter og ideer står ofte i kø, når vi gerne vil udvikle og optimere klubbens faciliteter og tilbud. Men ofte er økonomien en flaskehals.

Få hjælp til at navigere mellem de relevante puljer, når foreningen vil søge støtte til udvikling eller corona-kompensation. DIF og DGI’s foreningspulje støtter danske idrætsforeninger med 44 mio. kr. årligt, mens DIF og DGI’s corona-hjælpepulje har ekstraordinære midler til nødlidende foreninger. I begge puljer er der er mange om buddet.

Hør kort om rammerne for puljerne og gode råd til ansøgere – og benyt muligheden for selv at byde ind og stille spørgsmål- Derudover får du gode og konkrete tips om fundraising samt inspiration fra en konkret klubcase, der med succes skaffede midler til 2 padelbaner.

Målgruppe: Bestyrelse, klubchefer, udvalg og diverse ildsjæle.

Oplægsholdere:

 • Steffen Gregersen, direktør i Aktiv Fundraising, med mange års erfaring i assistance og sparring for foreninger.
 • Trygve Laub Asserhøj, konsulent i DIF Udvikling og har i flere år været ansvarlig for DIF/DGI puljen.
 • Ane Scheel (DIF/DGI), konsulent i DIF Udvikling, Team Bredde og Motion.
 • Henrik Vestergård, formand i Ullerslev Tennis, der realiserede 2 padelbaner primært via fundraising.

Tilmeld dig


FREMTIDENS ONLINE FORENINGSVÆRKTØJER – BLIV KLÆDT PÅ

Tirsdag 9. februar 2021, klokken 19.00-20.30

Skal din klub også være med på de digitale noder i fremtiden? Så har du her muligheden for at blive inspireret med nogle af tidens trendy online foreningsværktøjer.

Webinaret består af tre korte oplæg, hvor du får præsenteret smarte digitale løsninger, som er lige til at håndplukke for din klub:

Motivu: Det oplagte online rektrutteringsværktøj for idrætsforeninger

Opnå flere medlemmer med digital tilmelding til prøvetræning og en simpel automatiseret opfølgning. Motivus services har vundet priser ved DGI Impact, som er DGI’s foreningspendant til “Løvens Hule” på DR1. Det betyder, at Motivu samarbejder med DGI om at hjælpe idrætsforeninger med at få flere medlemmer.

Oplægsholder:

 • Morten Boiden Nørsten, CEO og stifter, Motivu.

Instagram: Det ideelle udstillingsvindue for tennisklubber

Har din klub overvejet Instagram, eller vil det bare være fedt med inspiration til at komme godt videre? Så får din klub et indblik i anvendelsen af Instagram fra Bagsværd Tennisklub, som bruger Instagram proaktivt. Bliv også klædt på med klubbens erfaringer, gode råd samt tanker om den fremtidige brug.

Oplægsholder:

 • Rasmus Gråskov, Bestyrelsesmedlem og træner, Bagsværd Tennisklub.

Digitale muligheder: Smarte online foreningsværktøjer til klubdrift og -udvikling

I en tid hvor megen interaktion forgår fra distancen og samfundet bevæger sig i en digital retning, kan det være svært at overskue IT-junglen. Det digitale univers åbner dog også op for nye muligheder, der kan gøre hverdagen i tennisklubben lettere. Få et indblik i nogle af tidens smarte online værktøjer, som din tennisklub bør skrive bag øret og anvende.

Oplægsholder:

 • Tina Samsø, digital foreningskonsulent, DGI IT

Målgruppe: Bestyrelse, udvalg, ildsjæle, klubchefer, etc.

Tilmeld dig og deltag i konkurrencen. Vi trækker lod blandt alle tilmeldte til dette webinar. Præmie: Motivu-gavekort. Værdi kr. 3.000.


HELÅRSSPORT – NØGLEN TIL BEDRE FASTHOLDELSE?

Onsdag 10. februar 2021, klokken 17.00-18.30

Mange klubber er udfordret på kapacitet, enten i form af manglende indendørsmuligheder eller på grund af ”begrænset spilletid” i udendørssæsonen. Men måske kan klubbens faciliter opgraderes, spilletiden udvides, og sporten dyrkes året rundt? Hvis ja, kan det være nøglen til bedre fastholdelse af medlemmerne.

I dette webinar får du gode tips fra vores samarbejdspartnere indenfor halbyggeri, indendørs underlag, belysning og helårsbaner til at gøre tennis til en helårssport. Der bliver også tid til erfaringsudveksling mellem alle de forskellige klubber, der deltager på webinaret.

Målgruppe: Bestyrelse, udvalg, ildsjæle, klubchefer, etc.

Oplægsholdere:

 • Morten Andersen, salgschef ved LITE, der er samarbejdspartner på området for belysning.
 • Nils Trier (RedPlus), træner og tennisildsjæl igennem mange år, RedPlus er partner på området for hybridbaner.
 • Henrik Winther, direktør ved Winther Sport, der er partner på området for halbyggeri.
 • Tobias Rasmussen, direktør ved Playmaker, der er partner på området indendørs belægninger.

Tilmeld dig


ONLINE TRÆNING – SUCCES MED FORENINGSLIVET I EN SVÆR CORONATID

Onsdag 10. februar 2021, klokken 19.30-21.00

Hvad skal der til for, at du kan starte et onlineforløb for medlemmerne i din klub? Hvordan fastholder du deltagernes motivation i løbet af ugen på de dage, hvor der ikke er træning? Hør hvordan online-træningen er blevet en succes i Ledøje-Smørum, hvor mere end halvdelen af alle juniorer hver uge tropper op online og udfører motivationsark med forældre og søskende i løbet af ugen.
HUSK: I webinaret vil en lille bid af et træningsprogram blive gennemgået i praksis. Så mød omklædt!

Målgruppe: Bestyrelse, udvalg, ildsjæle, trænere, etc.

Oplægsholder:

 • Frederik Hausner Petersen, cheftræner i Ledøje-Smørum Tennisklub samt studentermedhjælper og instruktør i Dansk Tennis Forbund. Læser til daglig ”leisure management”, hvor han blandt andet beskæftiger mig med event- og sportsmanagement.

Tilmeld dig og deltag i konkurrencen. Vi trækker lod blandt alle tilmeldte til dette webinar. Præmie: Frederik laver 2 x online træning for din klubs medlemmer. Værdi: kr. 1.500.


ANALYTICS FOR PERFORMANCE PLAYERS

Torsdag 11. februar 2021, klokken 13.00-14.00

I dette foredrag går norske Øivind Sørvald i dybden med, hvordan man kan benytte videoanalyse til udvikling af topspillere, og hvilke resultater han fx har opnået med Casper Ruud. Foredraget vil foregå på engelsk, og her er et par overskrifter til Øivinds interessante foredrag:

Stats, videos and sensor – what is relevant for development of skills. 

 1. Purpose of technology.
 2. How to make players change behavior.
 3. Statistics – what is important.
 4. Video-analysis – simplify the message.
 5. How to communicate and work with the whole team.

Målgruppe: Trænere.

Oplægsholder:

 • Øivind Sørvald er førende ekspert inden for videoanalyse på verdensplan og står bag en række succeshistorier, deriblandt Casper Ruuds og Victoria Azarenkas. Han er udviklingsansvarlig i det Norske Tennis Forbund og agerer også tennisekspert på Eurosport. Øivind har udviklet en unik metode for videoanalyse og har gennem de senere år hjulpet trænere til flere internationale spillere.

Tilmeld dig og deltag i konkurrencen. Vi trækker lod blandt alle tilmeldte til dette webinar. Præmie: Redskaber til videoanalyse. Værdi: kr. 700.


ADFÆRDSDESIGN – GREBET TIL AT TILTRÆKKE FRIVILLIGE

Torsdag 11. februar 2021, klokken 17.00-18.30

Adfærdsdesign handler dybest set om at designe omgivelserne, så man får folk til at gøre det, man ønsker! Men hvordan designer man så lige omverdenen, så man opnår den ønskede adfærd? Få svaret på det spørgsmål og hør hvordan I kan bruge adfærdsdesign til at rekruttere flere frivillige i klubben, og hvordan I kan fastholde nuværende medlemmerne med en række adfærdsgreb.

Webinaret giver dig indledningsvis en kort introduktion til adfærdsdesign som begreb.

Målgruppe: Bestyrelser, klubchefer, udvalg, ildsjæle og folk der interesserer sig for adfærdsdesign.

Oplægsholder:

 • Jette Würtz Kirkebæk, adfærdskonsulent, Bevæg dig for livet, uddannet adfærdsdesigner, rådgiver kollegaerne i DGI og DIF og deres medlemmer om, hvordan man via adfærdsdesign kan tiltrække flere aktive i foreningerne og få flere danskere til at dyrke idræt. Jette har arbejdet med adfærdsdesign siden 2016 for flere forskellige idrætsgrene.

Tilmeld dig og deltag i konkurrencen. Vi trækker lod blandt alle tilmeldte til dette webinar. Præmie: Et virtuelt sparringsmøde på 1-2 timers varighed. Værdi: kr. 2.000.


THE FUTURE OF COACHING

Torsdag 11. februar 2021, klokken 19.30-20.30

Eksperten i videoanalyse, Øivind Sørvald, vil i foredraget give os indblik i, hvordan man kan benytte teknologi og videoanalyse aktivt i den daglige træning. Foredraget vil foregå på engelsk, og her er et par af de emner, som Øivind vil komme omkring:

How will the club coach work into the next decade? Use of technology in your daily coaching. 

 1. New coaching culture – get ready for the next decade.
 2. Documentation – Facts and Evidence – modern and easy handling of data.
 3. Technology – part of your daily job.
 4. Relationship and Communication – practice your communication skills.

Målgruppe: Trænere, spillere, forældre og andre tennisinteresserede.

Oplægsholder:

 • Øivind Sørvald er førende ekspert inden for videoanalyse på verdensplan og står bag en række succeshistorier, deriblandt Casper Ruuds og Victoria Azarenkas. Han er udviklingsansvarlig i det Norske Tennis Forbund og agerer også tennisekspert på Eurosport. Øivind har udviklet en unik metode for videoanalyse og har gennem de senere år hjulpet trænere til flere internationale spillere.

Tilmeld dig og deltag i konkurrencen. Vi trækker lod blandt alle tilmeldte til dette webinar. Præmie: Redskaber til videoanalyse. Værdi: kr. 700.