Nomineret til Arla Protein Foreningsprisen: Dragør Padel Klub

I denne uge vil vi præsentere de nominerede til Arla Protein Foreningsprisen. Feltet har været skarpt og indstillingerne mange. Nu kan I møde den anden af i alt tre nominerede foreninger: Dragør Padel Klub.

På kort tid har Dragør Padel Klub rundet et medlemstal på 200. Foreningen deltager også aktivt i Arla Protein Ligaen, hvor de har flere hold med.

Hver eneste dag er der foreninger, som arbejder for at gøre en forskel for padelsporten i Danmark. Foreninger, der arbejder hårdt for fællesskabet og for at udvikle og udbrede padel.

For første gang nogensinde skal Arla Protein Foreningsprisen uddeles. Arla® Protein og Padel i Danmark er gået sammen om denne pris for at hylde det gode, hårde arbejde i de danske foreninger.

Med prisen følger en præmiecheck på 10.000 kroner, som skal gå til vinderforeningens videre udvikling og virke.

På baggrund af det stærke felt af indstillede foreninger fra hele landet, er det nu blevet tid til at præsentere den anden af de tre nominerede til dette års udgave.

Nomineret: Dragør Padel Klub

Dragør Padel klub blev startet op samtidig med at den første padelhal i Dragør – Racket Club Dragør – var klar til spil i september 2020.

Baseret på frivillighed fik foreningen igangsat introaftener med tilbud om gratis spil og introduktion til padel samt et tilbud om medlemskab til klubben i 2020 og 2021. Det har blandt andet gjort, at Dragør Padel Klub på kort tid har rundet 200 medlemmer, så der for nuværende er lukket for tilgang til nye medlemmer i klubben på grund af manglende banekapacitet.

Dragør Padel Klub er et godt eksempel på en forening, der har formået at skabe et foreningsliv i et kommercielt center. Fra starten har Dragør Padel Klub skabt et samarbejde med Racket Club-hallen, hvor Dragør Padel Klub har fået lov at booke faste baner hen over ugen. Her er det er muligt gennem klubben at booke sig på blandt andet træning, ’spil selv’ og americano-aktiviteter.

At det store stykke arbejde i foreningen bliver bemærket, vækker megen glæde hos Jesper Herche, der er formand i Dragør Padel Klub. Han er stolt på klubbens vegne over nomineringen til Arla Protein Foreningsprisen.

”Det er da en stor cadeau. Der ligger utrolig meget frivilligt arbejde i det, og det er altid fedt at blive anerkendt både af jer, men også af medlemmerne, som har sendt indstillingerne ind,” fortæller Jesper Herche.

I Dragør Padel Klub er der faste aktiviteter tre gange om ugen med fokus på alle målgrupper – lige fra nybegyndere og helt op til meget øvede spillere/turneringsspillere. Medlemmerne kan booke sig ind på aktiviteterne gennem foreningen. Derudover har foreningen fået lavet en aftale med Racket Club, så medlemmerne af Dragør Padel Klub kan booke baner til nedsat pris.

Siden 2021 har der også været træningstilbud til børn, så der nu er seks børne-/juniorhold med ugentlig træning. Alle børn der deltager til træning, har fået en klubtrøje sponsoreret ved fælles hjælp af foreningen samt Jan Larsen fra Racket Club.

Der er på nuværende tidspunkt fire trænere, som også har taget trænerkurser igennem Padel i Danmark, der er tilknyttet Dragør Padel Klub, som dækker træningen ved siden af deres almindelige arbejde. Dragør Padel Klub har helt fra start deltaget i Arla Protein Ligaen, hvor de i sensommer/efteråret har to hold med. Foreningen dækker faktisk tilmeldingsgebyret, hvis man er medlem af klubben.

Aktiviteterne bliver flere og flere i foreningen, der har afholdt alt fra julearrangementer til deres første klubmesterskab i starten af 2022, hvor alle rækker blev fyldt op. Her sørgede man også for at inddele i flere kategorier, så alle niveauer kunne være med.

Næste store aktivitet i foreningen bliver en fem-dages træningstur til Malaga for 18 foreningsmedlemmer, hvor der vil være træning med både spanske og Dragør Padel Klubs egne trænere på tværs af padelniveauer.

Derfor har Arla® Protein og Padel i Danmark valgt at nominere Dragør Padel Klub til Arla Protein Foreningsprisen. Onsdag kunne du læse historien om Holbæk Tennis & Padel Klub, der også er nomineret til prisen. Se den her.

Om prisen:

Vinderen får Arla Protein Foreningsprisen. Med prisen og æren følger desuden en præmiecheck på 10.000 kroner, som skal gå til foreningens videre udvikling og virke.

Arla Protein Foreningsprisen skal gå til en forening, der har gjort noget ekstraordinært for padelsporten. Det kan være ved…

  • At foreningen har et højt aktivitetsniveau, der rammer mange målgrupper – gerne målgrupper, som ellers er underrepræsenteret i idrætten
  • At foreningen har været med til at gøre det mere tilgængeligt at spille padel og har været med til at sætte sporten på landkortet
  • At foreningen er nytænkende eller er med til at udvikle padelsporten i Danmark med konstruktive løsninger og innovative bud på, hvordan vi i fællesskab kan skabe endnu mere padel
  • At foreningen har deltaget aktivt i Padel i Danmarks aktiviteter, fx Træneruddannelsen, Arla Protein-ligaen, andre turneringer m.m.

Prisen skal for første gang uddeles i år. Og vinderforeningen vil modtage pris og præmiecheck i foreningen af repræsentanter fra både Arla® Protein og Padel i Danmark.