Nye terminer for udendørs holdturneringer; unionsmesterskaber udsættes

Holdturneringerne har fået en ny terminsplan med start 13. juni. Der gennemføres et fuldt program. Unionsmesterskaberne udsættes.

Grundet udfordringerne med corona-virussen blev starten på dansk turneringstennis udsat. Efter at Folketingets partier er blevet enige om indholdet af fase 2 og 3 af genåbningen af Danmark, har det været muligt at planlægge på et mere oplyst grundlag.

De tre unioner – JTU, FTU og Tennis Øst – Dansk Tennis Forbund og DGI Tennis er enige om, at sæsonens holdturneringer sættes i gang i weekenden den 13.-14. juni. Det gælder for DTF’s senior- og juniorholdturneringer, for unionernes rækker, for de landsdele i DGI, der udbyder holdturnering, og for DTF Cup.

Starten på holdturneringerne kommer også til at være begyndelsen for turneringstennis i udendørssæsonen, idet de tre unionsmesterskaber udsættes. De tre unionsmesterskaber i Jylland og på Fyn og Sjælland skulle efter planen være afholdt mellem 25. maj og 7. juni.

Hver union drøfter i øjeblikket, hvornår deres mesterskaber i stedet skal afholdes.

Fuldt program i holdturneringen

Corona-krisen har givet en række udfordringer i forhold til planlægning af holdturneringen. Det har helt klart været til gene for klubberne, som har været nødt til at være meget fleksible i deres planlægning.

Med udsigten til at forsamlingsforbuddet hæves til 30-50 efter 8. juni, åbner det op for en turneringsgennemførelse med større sportslig værdi. Det skal dog stadig slås fast, at den reviderede terminsplan er med forbehold for udviklingen i corona-situationen og de udmeldinger, der kommer fra myndighederne.

Med den nye terminsplan har vi prioriteret at gennemføre et fuldt kampprogram, så alle klubber kommer så meget som muligt ud at spille. Samtidig giver det også den mest sportslige afgørelse af turneringerne.

I uge 26 og 27 er henholdsvis DM for seniorer og Ungdomsmesterskaberne for juniorer placeret. Disse terminer fastholdes og kan derfor ikke bruges til holdturnering.

Samlet set gør det kampprogrammet for holdturneringerne ganske kompakt i august måned. Divisionerne spiller to runder inden sommerferien og fem runder efter.

Vi har forsøgt at benytte så mange af de i forvejen udmeldte holdkampsterminer som muligt, for at klubber og spillere kan fortsætte ud fra den planlægning, som allerede er i gang mange steder.

Medaljespil rykkes

Medaljespil for Elitedivisionen har vi flyttet to uger til 5.-6. september. Det gøres både for at få plads til flere holdkampsrunder i august, og for at holde muligheden åben for at lave et stort event, hvis bliver tilladt at samle mere end 500 mennesker på den anden side af 1. september.

Det betyder, at Medaljespil for juniorer flyttes til den 12.-13. september. Medaljespil for veteraner fastholdes den 5.-6. september.

Når vi nærmer os opstarten på holdturneringen, vil DTF udsende retningslinjer for corona-tilpasning.

DTF Seniorholdturnering

Skemaet viser terminerne for DTF’s seniorholdturnering.

Elitedivision 1.-4. division Liga 1-4
13. juni x x x
20. juni x x x
8. august x x
12. august x
15. august x x x
22. august x x x
29. august x x x
5. september x
5.-6. september Medaljespil
Inden 19. september Evt. Play off Evt. Play off

DTF Juniorholdturnering & Tennis10 Holdturnering

Skemaet viser terminerne for DTF’s Juniorholdturnering & Tennis10 Holdturnering.

Tennis10, U12 U14, U18
14. juni x x
21. juni x
9. august x x
16. august x
23. august x x
30. august x x
12.-13. september Medaljespil Medaljespil

* Nogle rækker spiller ikke alle datoer

Vær opmærksom på kampprogrammet

De nye terminer giver desværre et mindre overskueligt kampprogram, når man kigger på det i Tournament Software. Da kampprogrammet for hele puljen er sorteret efter det oprindelige nummer på spillerunden, vises kampdatoerne ikke kronologisk på disse sider.

Hvis man går ind på sin klubs egen side under holdturneringer i Tournament Software, kan man se en kronologisk oversigt over klubbens kampe. Eksempel på link for AB Tennis.

Programmer i Tournament Software