Nyt tiltag skal give Davis Cup-succes

Davis Cup-holdets nye kaptajn, Frederik Løchte Nielsen, har store ambitioner og vil fremover arbejde med en bruttotrup, der skal danne grobund for fremtidens resultater.

Frederik Løchte Nielsen ser frem til Davis Cup-arbejdet som spillende kaptajn.

Kort før jul tiltrådte en af Danmarks mest succesfulde tennisspillere, Frederik Løchte Nielsen, som spillende Davis Cup-kaptajn, hvor han sammen med træner Martin Linnet Kildemose (tidligere Pedersen, red.) skal hjælpe landets bedste spillere i jagten på international succes.

Når Davis Cup-holdet står over for sin første udfordring med Løchte Nielsen i spidsen til marts mod Puerto Rico, vil holdet bestå af spillere fra en bruttotrup, der udtages én gang om året og vil være af varierende størrelse. 

Trænerteamets beslutning om at indføre en bruttotrup er truffet med øje på ét stort mål. Og det er at nå Davis Cup Finals på sigt. 

Spillerne i truppen vil som udgangspunkt have tennis som klar førsteprioritet, og det betyder, at også college-spillerne er i spil til truppen, da de træner og spiller kampe på højt niveau året igennem. 

“Vi vil gerne sende et signal om, at der skal et vist niveau til for at være med på Davis Cup-holdet. Vi føler, landsholdene er det ypperste inden for dansk tennis, og vi vil gerne forsøge at sætte en høj standard. Det skal være noget specielt at være på landsholdet, og hvis vi skal spille Davis Cup Finals, kræver det en stor indsats fra os alle sammen,” forklarer Løchte Nielsen.

Davis Cup-bruttotruppen var – næsten alle mand – samlet kort før nytår.

Fundamentet skal bygges

Davis Cup-kaptajnen understreger, at selvom man ikke er med i bruttotruppen, betyder det ikke, at man er glemt. 

Det vil dog være spillerne i truppen, der vil have højest prioritet.

“Vi vil meget gerne forsøge at være et åbent og inkluderende hold – både for fans og spillere – og det er også vigtigt for os, at vi stiller nogle høje krav til spillerne. Selvom vi er et lille tennisland, der ikke har så mange tennisspillere som så mange andre lande, vil vi gerne hjælpe spillerne ved at forvente os meget af dem og være med til at prøve at hæve niveauet for dem,” siger Løchte Nielsen og fortsætter: 

“Det betyder naturligvis, at vi må stille store krav til os selv, så vi kan levere noget god hjælp til spillerne, når de har brug for den. Vi kigger altid indad først, og vi ved, at vi selv skal skærpe os og være med til at sætte niveauet. Vi håber også, at vi med denne trup kommer til at skabe et godt sammenhold og forhold blandt spillerne, så de kan hjælpe og skubbe hinanden fremad.” 

“Vi ved godt, vi ikke spiller Davis Cup Finals næste år, og vores ambition er et langsigtet mål, og vi stiler efter at lave noget, der er kontinuerligt og holdbart. Og det kræver, at fundamentet bliver bygget først, og det er vi klar over ikke bare tager en træningsuge eller en samling,” siger kaptajnen.

Første skridt i den nye rejse bliver som nævnt landskampen mod Puerto Rico i World Group II Play-Offs, der afvikles 6. og 7.marts i Holbæk.

Her er bruttotruppen for 2020:

  • Mikael Torpegaard
  • Frederik Løchte Nielsen
  • Holger Rune
  • Elmer Møller
  • Christian Sigsgaard
  • Johannes Ingildsen
  • August Holmgren
  • Benjamin Hannestad