Årets Tennisklub

Det er vigtigt, at medlemmerne og forbundet sammen giver Årets Tennisklub og de andre dygtige tennisklubber et klap på skulderen for det store arbejde, som ydes. Det er vigtigt at huske, at der ligger afsindig mange frivilligtimer fra medlemmer bag det at ’køre’ en god tennisklub. Kun via klubbernes frivillige arbejde – både internt i klubben og med eksterne aktører – kan vi i fællesskab løfte tennissporten sikkert ind i fremtiden. Kåringen af Årets Tennisklub er en hyldest til alle klubbernes frivillige kræfter

Årets Tennisklub skal indstilles og findes herefter ud fra følgende tre kriterier.

Rekruttering

Denne kategori dækker konkrete aktiviteter, som en klub har gennemført for at tiltrække nye medlemmer. Aktiviteterne kan være sket selvstændigt, i skøn forening med union/DTF eller i samarbejde med eksterne aktører, såsom skoler, gymnasier og kommuner. Eksempelvis et succesfuldt arrangement på Tennissportens Dag, et godt Voksenintroduktions-forløb, maratondøgn, skoletennis etc.

Fastholdelse

For at indfri forventningerne til denne kategori forventes det, at klubben har et bredt og varieret trænings- og turneringsudbud. Dette skal kunne afspejles i klubbens mål og strategier, hvorunder klubbens bevidsthed omkring et socialt ansvar også bør spille en rolle.  Aktiviteter i denne kategori kan være turneringer, stævner og træningstilbud til både børn/voksne på alle niveauer samt sociale arrangementer i klubben.

Talentudvikling

Kategorien dækker over de tiltag, som klubben har sat i gang eller gennemført i forhold til at implementere det aldersrelaterede træningskoncept (ATK), Play & Stay-konceptet samt uddannelse og efteruddannelse af klubbens trænerteam.

Tidligere vindere

2022

Hillerød Tennis & Padel Klub

2021

ØBG Silkeborg Tennis og Padel

2020

Stavtrup IF Tennis

2019

Næsby Tennisklub

2018 – Ledøje-Smørum Tennisklub

2017 – Aalborg Tennisklub

2016 – Skovbakken Tennis

2015 – Slagelse Tennisklub

2014 – Fruens Bøge Tennisklub

2013 – Hvidovre Tennisklub

2012 – Esbjerg Tennisklub

2011 – HEI’s Tennis Afdeling

2010 – Arbejdernes Tennisklub

2009 – Sønderborg Tennisklub

2008 – Odder Tennisklub

2007 – Roskilde Tennisklub

2006 – Hareskov/Værløse Tennisklub

2005 – Vester Skerninge Tennisklub

2004 – Varde IF Tennis

2003 – Kerteminde Tennisklub

2002 – Augustenborg Tennisklub

2001 – Hvidovre Tennisklub

2000 – Hørsholm Rungsted Tennisklub

1999 – Randers Lawn Tennis Club

1998 – Aars Tennisklub

1997 – Holte Tennisklub

1996 – Tønder Tennisklub

1995 – Skive Tennisklub

1994 – Allerød Tennisklub

1993 – Holbæk Tennisklub

Se alle

Procedure for udvælgelsen af Årets Tennisklub

I forbindelse med uddelingen af Årets Tennisklub 2016 ændredes proceduren for nominering og uddeling af prisen for årets tennisklub. Tidligere modtog Dansk Tennis Forbund ansøgninger fra klubberne selv ud fra kriterierne rekruttering, fastholdelse og talentudvikling, hvorefter DTF udvalgte vinderen.

Proceduren er nu ændret til at unionerne nominerer Årets Tennisklub blandt deres egne medlemsklubber ud fra de tre kriterier.

De tre udvalgte går videre i konkurrencen om at blive årets danske tennisklub. Den endelige vinder udvælges på et bestyrelsesmøde. Prisen overrækkes ved DTF’s generalforsamling.