Optakt: Afgørende weekend i Elitedivisionen

Anden halvdel af torsdag-lørdag dobbeltrunden i Elitedivisionen står for døren. Og det er med topopgør i Gentofte og Lyngby.

Maria Jespersen og resten af Gentofte tager imod Birkerød i et topopgør. Foto: Mette Rytsel.

1 mod 2 hos herrerne og 1 mod 3 hos damerne. Der er vaskeægte topopgør i vente, når Elitedivisionens fjerde runde spilles lørdag kun to dage efter tredje runde. 

Elitedivisionen Damer Runde 4

KB – HRT

Klokken 10.00
Peter Bangs Vej 147
2000 Frederiksberg

KB sikrede sig torsdag en 4-2 sejr på udebane over Birkerød og er stadig ubesejret i Elitedivisionen. Det er især holdets bredde, der er styrken, hvilket blev understreget af, at alle kampe, hvor Birkerøds Karen Barritza ikke var med, blev vundet.

Nu venter en ny svær kamp, når HRT kommer besøg. Hørsholm-Rungsted fik en imponerende 4-3 sejr på hjemmebane over de forsvarende danske mestre fra Gentofte. I Golden Matchtiebreak vandt Johanne Svendsen og Olga Helmi med 10-8 over Emilie Francati og Ida Emilie Krause.

Dermed er HRT så afgjort med i kampen om en af de fire pladser i Medaljespillet. De øvrige bejlere ser ud til at være KB, Gentofte, Birkerød og HIK.

Gentofte – Birkerød

Klokken 12.30
Skolevej 36
2820 Gentofte

Det er rækkens nummer 1 på besøg hos rækkens nummer 3 og en gentagelse af sidste års DM-finale. Torsdag var Emilie Francati tilbage for Gentofte efter at have været ude i de to første runder. Hun spillede dog kun en single, så det kan blive afgørende for kampen, om hun er på toppen igen.

Birkerød har skrabet rigtig mange point sammen, da de to første runder blev vundet med 6-0. Men nu hvor modstanden bliver hårdere, får vi at se, om holdet skal regnes blandt de absolutte topfavoritter til guldet.

HIK – Holte

Klokken 13.00
Hartmannsvej 37
2900 Hellerup

HIK fik sat vigtige point ind på kontoen med en 6-0 sejr over Skovbakken torsdag i bestræbelserne på at nå Medaljespillet. Hannah Viller Møller er stadig ubesejret i single i denne sæson, og hendes gode form bliver vigtig for Hellrup-holdet.

Holte har fået en svingende start på sæsonen. Først blev de most med 6-0 af Birkerød, så fik de en flot 4-3 sejr over HRT, inden de torsdag tabte 2-4 til oprykkerne fra Virum-Sorgenfri. På klubranglisten er de to stærke svenskere Marina Yudanov og Anette Munozova. Frekvensen af deres deltagelse kan blive meget afgørende for Holtes skæbne i rækken.

Virum-Sorgenfri – Skovbakken

Klokken 13.30
Boelvej 10
2830 Virum

Der er to nedrykkerpladser i Elitedivisionen, og i det spil er dette opgør uhyre vigtigt. Torsdag fik Virum-Sorgenfri sæsonens første sejr, da de besejrede Holte. Sofia Samavati har vist stor styrke og har indtil nu vundet alle sine singler.

Skovbakken er stadig kun noteret for de to point, som de fik i første runde med HRT. Hvis Aarhus-holdet vil booke en ny sæson i Elitedivisionen næste år, skal der laves om på den statistik lørdag.

Elitedivisionen Herrer Runde 4

KB – HRT

Klokken 10.00
Peter Bangs Vej 147
2000 Frederiksberg

KB var torsdag ude i et dramatisk og regnverjsplaget opgør med Give, som endte med at blive færdigspillet indendørs i Vejle. Efter singlerne stod det 2-2, men Give vandt begge doubler med 10-8 i tredje sæts matchtiebreak.

KB’s Esben Hess-Olesen blev efter sigende skadet i sin single. Samme skæbne var hans bror Søren ude for i anden runde. Og da Eric Vanshelboim, der vandt en sikker sejr over Gives førstemand Andreas Bjerrehus, er rejst til Paris for at spille Junior French Open, kan det lørdag blive et KB-hold i svækket opstilling.

HRT tabte torsdag 5-1 til rækkens nye dukse fra Lyngby. Holdet har en god bredde, efter at Henrik Heise Korsgaard har tilsluttet sig efter endt college-ophold.

Lyngby – Give

Klokken 12.30
Lundtoftevej 53 B
2800 Kongens Lyngby

Elitedivisionens to resterende ubesejrede hold støder på hinanden i denne runde. Hvis et af holdene kan gå ubesejret gennem grundspillet, udløser det automatisk en førsteplads uanset pointsum. Så det kan potentielt vise sig at være det, der er på spil i Lyngby lørdag.

Lyngby har de seneste to runder haft gavn af Mikael Torpegaard, og hvis han er med, er det et skræmmende mandskab. Ligeledes er truppen blevet bolstret med den indendørs danmarksmester fra 2018, Philip Hjorth, der endnu har til gode at tabe en kamp i årets Elitedivision efter to single- og en doublesejr.

Give må formodes at give genvalg til det hold, som torsdag slog KB. Det bliver dermed et gensyn for og med Andreas Bjerrehus, der i indendørssæsonen spillede for Lyngby, da klubben snuppede DM-titel.

HIK – Gentofte

Klokken 13.00
Hartmannsvej 37
2900 Hellerup

I forhold til de senere år havde HIK fået en ukarakteristisk dårlig start efter de to første runder med to nederlag. Holdet kom torsdag på ret kurs med 6-0 på udebane over Skovbakken. HIK er to point bagefter Gentofte på den fjerdeplads, der giver adgang til Medaljespillet. Så det er en særdeles afgørende kamp, der spilles på Hartmannsvej klokken 13.

Gentofte tabte godt nok ligesom HIK de to første runder. Men siden er Christian Sigsgaard og August Holmgren vendt hjem fra USA og udgør en meget stærk duo på de to første singler. Det sås tydeligt torsdag, da Virum-Sorgenfri blev besejret med 6-0.

Virum-Sorgenfri – Skovbakken

Klokken 13.30
Boelvej 10
2830 Virum

Det er måske ved at være sidste chance for både Virum-Sorgenfri og Skovbakken, der ligger henholdsvis nummer otte og syv i Elitedivisionen. Hvis et af holdene skal kæmpe sig op på den livgivende sjetteplads, kræver det formentlig, at de ikke deles alt for meget om pointene lørdag eftermiddag.