Padel: DTF og DPF indgår aftale for fremtiden

Med aftalen mellem DTF og DPF puljes alle ressourcer til gavn for padelsporten i Danmark. Aftalen træder i kraft fra 2026.

Padelsporten er i fortsat vækst i landets foreninger som her i Kolding. Foto: Frank Cilius

Dansk Tennis Forbund og Dansk Padel Forbund er blevet enige om et programsamarbejde til gavn for padelsporten i Danmark. Aftalen er kommet i stand efter et mæglingsforløb med Danmarks Idrætsforbund.

Aftalen træder i kraft fra 2026. Indtil da vil DTF og DPF fortsætte med deres planlagte aktiviteter.

Samarbejdsaftalen går overordnet ud på, at DTF og DPF lægger alle sine padelrelaterede ressoucer og aktiviteter i én pulje under et programsamarbejde. For Dansk Tennis Forbunds side vil det dreje sig om aktiviteter og midler forbundet med padelsporten.

Herfra vil arbejdet for padelsportens fortsatte udvikling og vækst blive udført af både medarbejdere fra DTF og DPF med fælles styring og retning.

Aftalen skal sikre, at foreningerne fortsat modtager en rigtig god service på alle relevante områder, så padelsporten kan fortsætte sin unikke fremdrift i Danmark og etablere sig som folkesport på tværs af alder og køn.

Hos formand for Dansk Tennis Forbund, Christian Lunøe, er der stor tilfredshed med at have indgået en aftale, der tilgodeser alle typer af foreninger og padelsporten som helhed.

”Der har været god vilje og et godt samarbejdsklima hele vejen rundt – ikke mindst fra Frederik (formand for DPF red.) og et padelforbund, der har haft meget på spil og måske følt, at tingene stod lidt i stampe. Derfor vil jeg gerne kvittere for tålmodighed og åben dialog, og så i øvrigt ønske os alle sammen tillykke med en aftale, der sikrer ordentlige udviklingsrammer for padelsporten,” siger Christian Lunøe.

Han tilføjer, at han hæfter sig ved, at der er kommet en aftale i stand, der kan favne de rigtigt mange foreninger, som både tilbyder tennis og padel til sine medlemmer.

Fælles styregruppe

I løbet af 2025 skal den kommende styregruppe for samarbejdet mellem DTF og DPF i fællesskab lægge sig fast på den konkrete strategi og indhold, som skal rulles ud fra 2026.

Der er endnu ikke sat navn på, hvem der fra Dansk Tennis Forbunds side skal være med i styregruppen. Men Christian Lunøe ser frem til at indsatsen i højere grad skal handle om udvikling og indhold frem for formalia.

”Lad os være ærlige at sige, at det er de færreste, der ladet sig vælge ind i en bestyrelse for at sidde ved forhandlingsbordet om aktivitetsgodkendelser og lignende. Derfor glæder jeg mig også rigtig meget til, at vi fremover kan lægge fokus og bruge energien på noget andet i DTF’s bestyrelse til fordel for sporten,” siger tennisformanden.

Aftalen baner vejen for, at DPF kan optages i DIF. DIF har netop været igennem de første formelle beslutninger, der kan føre til en optagelse af padel som hovedidræt i DIF. Blandt andet er der regnet DIF-støtte til et selvstændigt padelforbund ind i den kommende strategiperiode for 2026-2029.

Det er medlemmerne af DIF, der skal tage stilling til den endelige optagelse af padel som forbund i DIF. Repræsentantskabet har optagelsen til 1. behandling på DIF’s årsmøde i maj 2025, og der skal tages endeligt stilling på repræsentantskabsmødet i oktober 2025 med henblik på optagelse pr. 1. januar 2026.

Fakta om samarbejdsaftalen

  • Programsamarbejdet begynder fra 2025
  • Både DTF og DPF fortsætter med at arbejde med padel
  • Alle ressourcer til padelsporten puljes og samles i programsamarbejdet
  • Når Dansk Padel Forbund forventeligt bliver optaget i DIF, vil DTF og DPF dele aktivitetsgodkendelsen under DIF
  • Programsamarbejdet ledes af en styregruppe, som vil bestå af seks personer med tre personer hver fra DTF og DPF, hvor DPF udpeger formanden for programmet
  • Aftalen er uden udløb og kan kun ændres eller bringes til ophør i enighed mellem de to forbunds bestyrelser.