Point til verdensranglisten på spil i Danmark

KB og Dansk Tennis Forbund er værter for en ITF World Tennis Tour-turnering til august. Det er første gang siden 2014, at der kæmpes om point til verdensranglisten på dansk grund.

Danmarksmesteren Christian Sigsgaard er en af de spillere, som kan nyde godt af en ITF-turnering på hjemmebane.

For første gang siden 2014 vil der i år blive kæmpet om ATP- og WTA-point til verdensranglisterne på dansk grund. KB og Dansk Tennis Forbund er nemlig værter for en grusturnering på ITF World Tennis Tour til august.

Turneringen, der både har deltagelse af damer og herrer, bliver spillet fra søndag den 1. august til søndag den 8. august 2021. Præmiesummen for både damer og herrer er 15.000 US dollar.

Næstformand i Dansk Tennis Forbund, Thomas Kønigsfeldt, er særdeles begejstret over udsigten til igen at have professionelle turneringer i Danmark.

”Det har været et rigtig stort ønske at få professionelle turneringer på dansk jord igen, så det er fedt, at det nu lykkes. Det er ikke kun med til at udvikle spillerne. Det kan nære drømmene for de yngste talenter, give hjemlige dommere chancen for at dømme på højt niveau og i det hele taget skubbe tennisdanmark i en positiv retning,” siger Thomas Kønigsfeldt, der samtidig glæder sig over, at der både er dame- og herrerækker.

Vigtigt for transition

I singlerækkerne er der plads til 32 spillere i kvalifikationen og 32 spillere i hovedturneringerne. Otte pladser i hovedturneringen vil blive besat af spillere fra kvalifikationen. Fire pladser i hovedturneringen tildeles via wild card, mens der er fem wild card-pladser i kvalifikationen.

Der spilles også double. Her består rækkerne af 16 par af hvert køn. Tre par i hver række er med på wild card.

Sportschef i Dansk Tennis Forbund, Jens Anker Andersen, forudser, at turneringen kan få stor betydning for danske spillere i overgangen til at blive professionel. Det kan være spillere, der kommer hjem efter et overstået ophold på college i USA, eller juniorer, der tager springet direkte til seniortennis.

”Det er super vigtigt med den her turnering for elitespillernes transition til at være professionelle. Det fantastisk at give dem mulighed for at optjene deres første ranglistepoint på hjemmebane. Jeg håber virkelig, at turneringen er kommet for at blive. Vi har brug for de her turneringer på det laveste professionelle niveau,” siger Jens Anker Andersen.

Artiklen fortsætter under billedet.

DM-sølvvinderen Sofia Samavati ligger nummer 1017 på verdensranglisten.

Pre-kvalifikation for danskere

ITF-turneringen på KB vil også kaste ekstra glans over resten af den danske tenniskalender. Vinderne af de udendørs danmarksmesterskaber i henholdsvis dame- og herredouble vil modtage et wild card til doubleturneringen på ITF World Tennis Tour.

Ligeledes vil der på KB’s anlæg blive afholdt en pre-kvalifikationsturnering i single, hvor vinderen vil modtage et wild card til kvalifikationsturneringen. Pre-kvalifikationen vil kun være åben for danske spillere.

Nicolai Caiezza er tennisformand i KB. Frederiksberg-klubben er også hjemsted for Dansk Tennis Forbunds elitemiljø, hvor landets bedste spillere træner sammen på tværs af klubber. Tennisformanden glæder sig til at være vært for toptennis til august.

“På KB er vi rigtigt glade for at blive vært for sommerens ITF $15.000-turnering. Vi ser turneringen som et led i den udvikling, der blev påbegyndt i 2020 med etableringen af elitemiljøet på KB for Danmarks bedste spillere. Vi har hen over foråret og sommeren 2020 set en række flotte tennisarrangementer, der har bekræftet, at den danske tenniselite har kvalitet til at trække et stort antal tilskuere og national tv-dækning. Vi arbejder på at fortsætte denne udvikling til glæde for dansk tennis,” siger Nicolai Caiezza.

Turneringen støttes økonomisk af Tennis Øst, der er lokalunion for tennisklubberne øst for Storebælt. Formand Martin Jørgensen siger:

”Tennis Øst bakker op om tiltag, der kan medvirke til positiv omtale og være til gavn for dansk tennis. Selvom unionen primært er breddeorienteret, synes vi absolut også, at det er vigtigt, at sådanne elitære tiltag kan blive en realitet. Vi glæder os til at se toptennis i København og håber, at lysten og mulighederne for internationale turneringsaktiviteter kan sprede sig i tennisdanmark.”

Formelt set mangler det internationale tennisforbund at godkende terminen for turneringen på KB. Men Dansk Tennis Forbund forventer, at det går igennem uden problemer.

FAKTA: ITF World Tennis Tour i KB

  • Dato: 1.-8. August 2021
  • Underlag: Grus
  • Præmiesum: $15.000 for damer og for herrer
  • Deltagere i hovedturneringen: 32 spillere i single (heraf 8 spillere fra kvalifikationen og 4 wild cards)
  • Deltagere i kvalifikationen: 32 spillere (heraf 5 wild cards)
  • Deltagere i double: 16 par (heraf 3 wild cards)