Poul fik aha-oplevelse til Nationalt Tennisseminar

Lørdag blev Nationalt Tennisseminar 2020 afviklet i Idrættens Hus i Brøndby. Det blev en god dag i tennissportens tegn.

Oplægsholder Søren Østergaard havde godt fat i publikum til Nationalt Tennisseminar lørdag.

Med spidse øre, stor nysgerrighed og masser af engagement mødte 125 klubleder, frivillige, ildsjæle og trænere op med ambitionen om at blive klogere på tennis og få nye perspektiver med hjem. 

Foran dem ventede et program med oplæg fra ungdomsforsker Søren Østergaard, journalist og konsulent Henrik H. Brandt samt Esben Danielsen, direktør for Lokale – og Anlægsfonden. 

Ind imellem var der workshops, hvor deltagerne kunne vælge lige præcist det emne, der tiltalte dem.

Det var netop, hvad formand for Århus 1900 Tennis, Poul Søjberg, gjorde. 

Han deltog i en workshop afholdt af Torben Svejgaard, formand for Ry Tennisklub, der var mødt op for at fortælle om klubbens arbejde med gennemsigtig ledelse efter en periode, hvor klubben havde kæmpet en kamp med manglende økonomi.

Årets Energibundt og Årets Ildsjæl Mette Rytsel blev også fejret lørdag. Her får hun en anerkendelse af DTF-formand Henrik Thorsøe Pedersen.

Og selvom Århus 1900 Tennis målt på medlemmer er markant større end Ry, var der alligevel paralleller, der kunne drages – og ikke mindst udnyttes i det fremtidige klubarbejde.  

“Ry Tennisklub stod i en situation, hvor de skulle til at genopfinde sig selv, og vi kommer også selv fra et sted, hvor vi havde økonomiske problemer for nogle år siden og skulle til at arbejde os tilbage. “

“Torben kom med tre fokusområder for bestyrelsens arbejde. At få styr på økonomien, at få medlemsengagement og at få transparens gennem klubben. Specielt fra bestyrelsens side.”

“Vi har været på nogenlunde samme rejse, og der var mange gode ideer i forhold til at engagere medlemmerne og transparens. Det kan vi helt sikkert bruge som inspiration,” siger Søjberg, der også tog fat i Torben Svejgaard og har aftalt at tales ved i den nærmeste fremtid.


Generelt gik Søjberg fra lørdagens nationale tennisseminar som en mere oplyst mand. Blandt andet Søren Østergaards oplæg om udfordringerne ved at engagere unge i dagens verden var et hit.

“Det var lidt en aha-oplevelse for os alle. Jeg har været på seminarerne før for nogle år siden, men det har virkelig været høj kvalitet i år,” siger han.

Vi siger tusind tak til alle, der brugte deres lørdag i Brøndby og deltog i seminaret.