Spændende singlefinaler venter søndag

To Davis Cup-spillere mødes i DM-finalen søndag. I damesingle bliver finalen et anliggende mellem de nykårede danmarksmestre i damedouble.

Vilma Krebs Hyllested (KB) havde en fabelagtig lørdag ved DM i tennis.

DM i tennis – Powered by Lokal Forsikring har været i gang i Aalborg Tennisklub siden i mandags. Lørdag var tiden så kommet til de første finaler i henholdsvis damedouble og mixed double. Men inden det kom så vidt skulle semifinalerne i single afvikles.

Topseedede Rebecca Munk Mortensen var oppe imod sidste års DM-finalist, Mille Mørk fra. Mørk kom forrygende fra start og vandt første sæt med 6-2. Underhunden fra Hørsholm Rungsted kom også foran med 4-1 i andet sæt.

“Mille går ind og tager initiativ i store dele af kampen. Hun var spilstyrende, og det kom til at gøre ondt på mit spil, da jeg også helst gerne vil ind og styre spillet mest muligt,” siger Rebecca Munk Mortensen.

KB’eren kom dog tilbage og vandt andet sæt i en tiebreak.

“Det var vigtigt for mig, at jeg ikke på noget tidspunkt af kampen gav op. Selvom jeg var nede 4-1 i andet sæt efter at have tabt første, så kræver det også en del af hende for at blive ved med at holde det høje niveau. Derfor var det vigtigt for mig at blive og huske på, at kampen ikke er færdig, før den sidste bold er spillet,” siger Rebecca Munk Mortensen.

Rebecca Munk Mortensen har endnu til gode at vinde DM-guld i single. Hun var i finalen for to år siden. Søndag får hun muligheden igen.

Den danske Billie Jean King Cup-spiller bevarede momentum og fik lukket tredje sæt og kampen med 6-4. Derfor var Rebecca Munk Mortensen også glad efter kampen.

“Det er sådan nogle kampe som den her, vi spiller for. Det er fedt at stå på banen og spille med en helt ligeværdig modstander, hvor man får spillet nogle gode dueller, og der er kamp om hvert point. Det er også en fed følelse, når man kan gå fra banen efter sådan en kamp og have vundet,” siger hun.

Venindefejde

I finalen venter klubkammeraten Vilma Krebs Hyllested, som kan se frem til sin første DM-finale i single. Men det holdt hårdt i semifinalen mod Sarafina O. Hansen, der havde en enkelt matchbold i 2. sæt. Men Vilma Krebs Hyllested vendte kampen og vandt med cifrene 4-6, 7-6, 6-2.

Krebs Hyllesteds doublemakker og finalemodstander i single, Rebecca Munk Mortensen, ser frem til kampen søndag, der vises direkte på DR2.

“Det bliver helt sikkert en fed kamp. Vilma er en fair og dygtig tennisspiller og en af mine rigtigt gode veninder. Så jeg ser bare frem til en lige så ligeværdig kamp, som den jeg spillede i dag, med en masse god tennis,” siger Rebecca Munk Mortensen

Landsholdsduel

Hos herrerne blev der kun spillet en enkelt semifinale i single. Philip Hjorth (KB) måtte nemlig trække sig med en skade inden sin semifinale mod klubkammeraten Elmer Møller, i det der ellers var en gentagelse af sidste års DM-finale i Aalborg.

Elmer Møller skal op mod landsholdskollegaen August Holmgren i finalen, der spilles søndag fra klokken 12. Fra 12.20 sender DR1 herresinglefinale direkte.

August Holmgren vandt DM-guld i single tilbage i 2018 med en finalesejr over Holger Rune.

August Holmgren måtte gennem en hård semifinale lørdag. Det startede ellers planmæssigt for den førsteseedede, da han vandt første sæt 6-4 over en anden kollega fra Davis Cup-holdet, nemlig Christian Sigsgaard.

Men Sigsgaard, der tre gange tidligere i karrieren er gået hele vejen ved et DM, svarede fornemt igen og vandt andet sæt med 6-3.

“Han begyndte at serve rigtig godt fra andet sæt, så jeg kunne ikke være lige så meget med i hans servegames, som jeg kunne i første sæt,” siger August Holmgren.

Han hævede selv niveauet i det afgørende sæt til stor underholdning for det fremmødte publikum i Aalborg Tennisklub. Holmgren fik det afgørende servegennembrud i tredje sæt og vandt med 6-3.

“Jeg tror, at det var, fordi jeg var meget modig på returneringerne. Og så havde jeg et game, hvor jeg breaker, hvor jeg laver to eller tre vanvittige returneringer. Så det er bare de små marginaler i tennis,” siger August Holmgren.

Han mener, at tilskuere i Aalborg kan se frem til en rigtig spændende finale, hvis de dukker op i Aalborg Tennisklub.

“Jeg tror, at man kan forvente, at der bliver slået rigtig hårdt til bolden. Og jeg tror, at der kommer til at være fed energi, fordi vi begge to er meget competitive og vil virkelig gerne vinde,” siger August Holmgren.

To gange guld til KB

Lørdag blev de to første sæt guldmedaljer uddelt ved årets DM i tennis. Der var nemlig både finale i damedouble og mixed double, og det blev med de nykårede singlefinalister i centrum.

Finalen i damedouble var et rent KB-anliggende. Rebecca Munk Mortensen og Vilma Krebs Hyllested var 1. seedede. Det udnyttede de i finalen mod Sarafina O. Hansen og Natacha Schou, som blev besejret med 6-3, 7-6.

Dermed kunne Munk Mortensen og Krebs Hyllested nyde en gylden stund sammen, inden de søndag står på hver sin side af nettet til damesinglefinalen.

Vilma Krebs Hyllested har faktisk mulighed for at vinde sin tredje guldmedalje ved den anledning. Lørdag tog hun nemlig også guld i mixed double. Her delte hun bane med Elmer Møller.

De to KB’ere vandt overbevisende med 6-2, 6-2 over HRT’s Mille Mørk og Anders Bjørn Møller.

I lighed med Vilma Krebs Hyllested kan Elmer Møller også gå hen og vinde tre gange DM-guld. Det kræver, at han gentager sit singlemesterskab fra sidste år i finalen mod August Holmgren, og at han efterfølgende vinder finalen i herredouble.

Sammen med Anders Grinderslev skal Elmer Møller møde Carl Emil Overbeck (KB) og Oskar Brostrøm Poulsen (Gentofte), som også var i DM-finalen i 2022.

Billeder kan downloades

Billeder fra DM i tennis – Powered by Lokal Forsikring kan downloades gratis og bruges redaktionelt. Krediter med ”Foto: Dansk Tennis Forbund”.

https://www.skyfish.com/p/dansktennisforbund/2285210

Resultater lørdag

Semifinaler herresingle Resultat
August Holmgren (1), Gentofte Christian Sigsgaard (3), Gentofte 6-4, 3-6, 6-3
Philip Hjorth, KB Elmer Møller (2), KB walk over
Semifinaler damesingle
Rebecca Munk Mortensen (1), KB Mille Mørk (4), HRT 2-6, 7-6, 6-4
Vilma Krebs Hyllested (3), KB Sarafina O. Hansen (2), KB 4-6, 7-6, 6-2
Semifinaler herredouble
Elmer Møller/Anders Grinderslev (1), KB Mikko Bach Hansen (Arbejdernes Tennisklub)/Sebastian Kjølbye (NTK-Amager) (4) 6-2, 6-3
Kasper Elsvad/Nikolaj Katic (3), B.93 Carl Emil Overbeck (KB)/Oskar Brostrøm Poulsen (Gentofte) (2) walk over
Finale damedouble
Rebecca Munk Mortensen/Vilma Krebs Hyllested (1), KB Sarafina O. Hansen/Natacha Schou (2), KB 6-3, 7-6
Finale mixed double
Vilma Krebs Hyllested/Elmer Møller (1), KB Mille Mørk/Anders Bjørn Møller (2), HRT 6-2, 6-2

 

Program søndag

Finale herresingle kl. 12 – vises fra 12.20 på DR1

  • Elmer Møller, KB – August Holmgren, Gentofte

Finale herredouble kl. 14.30

  • Elmer Møller/Anders Grinderslev, KB – Carl Emil Overbeck, KB/Oskar Brostrøm Poulsen, Gentofte

Finale damesingle kl. 17.50 – vises fra 18.00 på DR2

  • Rebecca Munk Mortensen, KB – Vilma Krebs Hyllested, KB

Fakta om DM-ugen

  • DM-ugen er en stor sportsbegivenhed, som viser og hylder det bedste fra dansk eliteidræt.
  • Over 200 DM-medaljesæt skal uddeles, når DM-ugen afvikles i Aalborg den 21.-25. juni 2023.
  • DM-ugen samler de officielle danmarksmesterskaber for 40 sportsgrene, hvilket dækker over flere end 100 forskellige discipliner til lands, til vands og i luften – fx beachvolley, cykling, faldskærm, SUP, rally, golf, wakeboard og meget andet.
  • Begivenheden arrangeres af Danmarks Idrætsforbund (DIF) i tæt samarbejde med de mange forbund og værtsbyen Aalborg.
  • Hvis man ikke kan være til stede i Aalborg, kan man følge DM-ugen på Danmarks Radio, hvor der i alt sendes omkring 60 timer fra DM-ugen.
  • Det er anden gang, DM-ugen afholdes, og debuten fandt sted sidste år – også i Aalborg. I 2024 går værtsbystafetten videre til Herning.
  • Se mere på www.dmugen.dk

Sociale medier og app