Stjernetrio nomineres til Årets Tennisspiller

Tre tidligere vindere af prisen som Årets Tennisspiller danner feltet af nominerede til årets hæder. Vinderen kåres senere i december.

Hvert år siden 1982 er Årets Tennisspiller blevet kåret, og 2023 er naturligvis ingen undtagelse. De tre nominerede i år er alle tidligere vindere af prisen.

Prisen som Årets Tennisspiller uddeles af Dansk Tennis Forbund, som har indstillet tre nominerede. En jury af danske sportsjournalister stemmer om den endelige vinder. Vinderen vil blive offentliggjort senere i december.

De nominerede er Caroline Wozniacki, der vandt prisen 11 ud af 12 gange fra 2007 til 2018, Clara Tauson, som har vundet tre gange, samt sidste års vinder, Holger Rune.

Lad os tage et nærmere syn på deres bedrifter i 2023. Og husk, at vi torsdag løfter sløret for de tre nominerede til prisen som Årets Juniortennisspiller 2023.

Årets Tennisspiller 2023 – nominerede

De nominerede er skrevet i alfabetisk orden.

Caroline Wozniacki

Caroline Wozniacki leverede et opsigtsvækkende comeback til tennissportens verdenselite i 2023. På kun tre turneringer fik hun slået fast, at hun stadig holder et tårnhøjt niveau, der kan give problemer for hvem som helst. Ved US Open nåede hun blandt de sidste 16, hvor hun dog måtte se sig slået i tre sæt af den senere mester, Coco Gauff. Undervejs i turneringen slog Caroline Wozniacki verdensranglistens nummer 11, Petra Kvitova.

Caroline Wozniacki valgte efterfølgende ikke at spille flere turneringer i 2023 for at fokusere på næste års store udfordringer til grand slams og forhåbentlig OL i Paris. Hun ligger aktuelt nummer 238 på verdensranglisten.

Clara Tauson

Clara Tausons bedste resultat i 2023 kom ved de åbne franske mesterskaber. Her spillede hun sig gennem kvalifikationen, inden hun nåede 3. runde i hovedturneringen, hvilket var anden gang i karrieren ved en grand slam-turnering. Ved US Open klarede hun sig til 2. runde.

Efter et års fravær var Clara Tauson tilbage på det danske landshold i Billie Jean King Cup. Her var hun den afgørende faktor, som sikrede Danmark endnu et år i group I, da hun vandt både single og double i den afgørende nedrykningskamp mod Egypten. Clara Tauson var ubesejret ved Billie Jean King Cup, hvor det foruden de to sejre mod Egypten blev til sejre mod 1. singlerne fra Kroatien, Sverige og Bulgarien.

Årets (indtil nu) eneste titel kom i februar, da Tauson gik hele vejen ved en $60.000-turnering i Tyskland. Desuden nåede hun finalen i en $40.000-turnering i Slovenien.

Clara Tauson er Danmarks højest rangerede kvindelige spiller som nummer 85 hos WTA.

Holger Rune

Holger Rune havde sine hidtil bedste grand slam-resultater i 2023. Både ved Roland Garros og til Wimbledon nåede han kvartfinalen, mens han ved Australian Open kun var et enkelt point fra at gå videre fra 4. runde i et episk drama mod Andrey Rublev.

Den danske verdensstjerne var særdeles succesfuld i forårets grussæson, hvor han nåede til finalen i både Masters 1000 i Monte Carlo og Rom. I de to turneringer slå Holger navne som Djokovic, Medvedev, Sinner og Ruud. Foråret bød også på karrierens første titelforsvar, da han lige inden sin 20-års fødselsdag kunne løfte trofæet i München.

2023 bød desuden på yderligere fire semifinaler i ATP-turneringer og en kvartfinale ved Masters i Paris. Alt i alt var det nok til, at Holger Rune blev den første danske herre, der kvalificerede sig til sæsonfinalerne i single.

Det danske tennispublikum fik også glæde af Holger Rune på hjemmebane. Der var tennisfest i Hillerød i begyndelsen af året, da Holger Rune var den afgørende spiller i Danmarks 3-2 sejr over Indien i Davis Cup. Desværre forhindrede fysikken Holger Rune i at levere på samme niveau, da Brasilien gæstede Danmark i World Group I i september.

Holger Rune lå nummer 11 på verdensranglisten i uge 1 af 2023, men resten af året tilbragte han i top-10. Hans bedste rangering havde han i august og september, hvor han lå nummer 4 i verden, mens han slutter sæsonen som verdens ottende bedste.

De sidste 10 års vindere af Årets Tennisspiller

  • Holger Rune
  • Clara Tauson
  • Clara Tauson
  • Clara Tauson
  • Caroline Wozniacki
  • Caroline Wozniacki
  • Caroline Wozniacki
  • Caroline Wozniacki
  • Caroline Wozniacki
  • Caroline Wozniacki