Stor ros til Holger efter endnu en finale

Holger Rune kan se frem til at rykke ind i top-400 efter endnu en international finale. DTF’s sportschef roser den 17-årige for at have hævet sit bundniveau.

Holger Rune har haft godt træf fra sæsonens start. Foto: Morten Olsen.

For tredje gang af lige så mange mulige i 2021 stod Holger Rune søndag i finalen ved en ITF-turnering. Denne gang var det en $25.000-turnering, der blev afholdt på den tidligere Roland Garros-vinder og verdensetter Juan Carlos Ferreros akademi.

Dagens modstander, Gastao Elias fra Portugal, har stor rutine og var i 2016 helt fremme som nummer 57 på verdensranglisten. Den 30-årige portugiser viste sig på dagen at være den stærkeste spiller. Selvom Holger Rune kom godt fra land, måtte han se sig slået med 3-6, 6-2, 6-1.

Nederlaget til trods er sportschef i Dansk Tennis Forbund, Jens Anker Andersen, imponeret af danskerens start på 2021, hvor det er blevet til 13 sejre i 15 kampe.

”Det er en super start på sæsonen med mange kampe mod rutinerede seniorer. Selvom det ikke har været de største turneringer, har der været mange gode modstandere. Det har været en fornøjelse at se ham spille,” siger Jens Anker Andersen.

Ind i top-400

Rollen som finalist i Spanien indbringer Holger Rune 12 point til ATP-listen. Når de point bliver medregnet, kan den 17-årige se frem til for første gang i karrieren at rykke ind i top-400.

Jens Anker Andersen ser frem til at følge Holger Rune tæt i resten af sæsonen, hvor han nu har bedre mulighed for at komme ind i højere rangerede turneringer.

”Holger har løftet sit bundniveau og har meget få udfald i kampene. Fysikken er også forbedret, og så spiller han med en selvtillid og udstråling, der lover godt for resten af året,” siger sportschefen.

Holger Runes vej til finalen

  • Semi: Emilio Nava (USA) 6-7(9), 6-1, 6-4
  • Kvart: Jonas Forejtek (CZE) 6-4, 6-2
  • 2. runde: Jelle Sels (NED) 2-6, 6-0, 6-3
  • 1. runde: Carlos Gimeno Valero (ESP) 3-6, 6-2, 6-1