Talentpris til to toptalenter

Clara Tauson modtog torsdag aften C WorldWide Talentprisen for andet år i træk. Hun deler æren og de medfølgende støttekroner med stortalentet Holger Nødskov Rune.

Clara Tauson sammen med Tim Kristiansen fra C WorldWide.

Torsdag aften blev Clara Tauson fejret på behørig vis i KB af Dansk Tennis Forbund og Kjøbenhavns Erhvervsklub. I den forbindelse fik den nykårede Junior Australian Open-mester overrakt C WorldWide Talentprisen.

Det er andet år, at C WorldWide Talentprisen bliver uddelt. Og for andet år i træk går den til Clara Tauson. I ligehed med sidste år deler hun æren med det største danske tennistalent på herresiden, Holger Nødskov Rune.

Med prisen modtager hver af de to tennisspillere 50.000 kroner, som skal gå til videreudvikling af deres talent. C WorldWide Talentprisen blev overrakt til Clara Tauson af Tim Kristiansen, der er direktør, fonde i C WorldWide Asset Management Fondsmæglerselskab A/S.

”I C WorldWide har vi i 30 år hjulpet vores kunder over hele verden med at finde de aktieinvesteringer med det største potentiale. Derfor var det naturligt for to år siden i samarbejde med Dansk Tennis Forbund at støtte udviklingen af de danske tennistalenter under overskriften C Potential. Dengang så vi en håndfuld uslebne diamanter med et stort potentiale. Det har været en fornøjelse at følge udviklingen gennem 2018 og her i starten af 2019 senest med Clara Tausons imponerende sejr i Australian Open og se, at talenterne nu begynder at funkle,” siger Tim Kristiansen.

C WorldWide Talentprisen uddeles af tennisfagkyndige personer i et advisory board, der er nøje udvalgt af Dansk Tennis Forbund. Sidste år blev prisen delt mellem Clara Tauson og Holger Nødskov Rune.

Udover talentprisen støtter C WorldWide også i samarbejde med Dansk Tennis Forbund mere bredt de lokale talentmiljøer rundt om i landet.

Det seneste år har Clara Tauson imponeret med blandt andet et europamesterskab for U18, en tredjeplads ved den årsafsluttende masters-turnering for verdens otte bedste juniorer og hele syv internationale juniortitler. Kronen på værket var sejren i Junior Australian Open og den medfølgende førsteplads på juniorverdensranglisten.

Holger Nødskov Rune fik i 2018 debut på det danske Davis Cup-hold. Den dengang 14-årige HIK-spiller blev dermed den yngste dansker i aktion for landsholdet. I juniorrækkerne er han verdens bedst rangerede spiller, der er født i årgang 2003 eller senere.

Om de to vindere

Clara Tauson

  • 16 år
  • Klub: KB
  • Placering på juniorverdensranglisten: 1
  • Udvalgte resultater: Vinder Junior Australian Open 2019, nr. 3 ved ITF Junior Masters 2018, U18 europamester 2018, 7 titler på ITF Junior-touren de seneste 12 måneder.

Holger Nødskov Rune

  • 15 år
  • Klub: HIK
  • Placering på juniorverdensranglisten: 26
  • Udvalgte resultater: Semifinalist og kvartfinalist ved grade A-juniorturneringer i 2018, 2 turneringssejre på ITF Junior-touren i 2018, yngste dansker nogensinde i Davis Cup.

Om C WorldWide Talentprisen

C WorldWide Talentprisen uddeles en gang årligt, og blev uddelt for første gang sidste år. Prisen uddeles til det eller de talenter, der har klaret sig bedst målt på objektive kriterier. Med prisen følger et samlet beløb på 100.000 kroner.

Prisen uddeles af tennisfagkyndige personer i et advisory board, der er nøje udvalgt af Dansk Tennis Forbund. De mulige kandidater til prisen vurderes og evalueres af advisory boardet, inden det offentliggøres, hvem modtageren af prisen er.

Om C WorldWide

C WorldWide er et dansk aktiehus, der varetager langsigtet kapitalforvaltning for både danske og udenlandske investorer. C WorldWides investeringsfilosofi handler om at finde potentiale og skabe langsigtede solide afkast til deres kunder. Derfor passer C WorldWide også godt til den måde, DTF ønsker at identificere og udvikle tennistalenter på.