Tidligere mestre på stribe fylder i DM-ugen

Birkerød Tennisklub lægger i den kommende uge grus til det individuelle danmarksmesterskab. Dansk Tennis Forbund livestreamer fra semifinaler og finaler næste weekend.

Karen Barritza har hjemmebanefordel under DM i Birkerød.

Søndag klokken 12 indledes kvalifikationen til årets individuelle DM i tennis. Det er samtidig startskuddet til otte dages toptennis i Birkerød Tennisklub, der har overtaget værtsskabet fra naboklubben Farum.

Turneringen kulminerer lørdag den 27. og søndag den 28. juni med semifinaler og finaler fra klokken 11. Dansk Tennis Forbund livestreamer fra begge dage i den weekend her på tennis.dk med Eurosport-kommentator Thomas Skouboe bag mikrofonen.

Har du lyst til at opleve kampene endnu tættere på, kan du slå vejen forbi Topstykket 26 i Birkerød. Hovedturneringen begynder tirsdag, og på hverdage starter kampprogrammet klokken 16.

Corona-tiden stiller ekstra krav til tilskuernes adfærd. For at overholde alle retningslinjer i forhold til forsamlingsforbud skal tilskuere sidde ned. Der vil være klapstole til rådighed i Birkerød – men ikke i uendelige mængder. Så medbring gerne din egen klapstol, når tennisspillet skal nydes.

Sportschef i Birkerød, John Larsen, glæder sig over at kunne vise årets DM-felt frem for klubbens medlemmer og øvrige interesserede.

”Vi vil gerne vise toppen af dansk tennis frem til en individuel turnering. Mange juniorer – især blandt pigerne – spiller seniorholdkampe i en tidlig alder. Så det er svært at få dem ned og støtte førsteholdet i Elitedivisionen, når de selv spiller samtidig. Der er nogle andre muligheder ved et individuelt DM, som vi savner i hverdagen,” siger han.

Hjemmebanefavorit

En af dem, som Birkerødpublikummet måske kan komme til at se rigtig meget til, er hjemmebanefavoritten Karen Barritza. Fed Cup-spilleren har seks gange vundet individuelt DM-guld. Men alle gange har været indendørs.

I år er hun i favoritfeltet til at nuppe sin første udendørs DM-titel. Sportschefen krydser fingre for, at Barritza får en god turnering.

”Det kunne være rigtig fedt, hvis Karen kunne gøre en god figur og måske gå hele vejen på hjemmebane. Hun har vundet en del gange, men det vil da være ekstra fint at kunne gøre det i sin egen klub,” siger John Larsen.

Blandt udfordrerne er Sofia Samavati (Holte), sidste års sølvvinder, Johanne Svendsen (HRT), og en trio af tidligere danmarksmestre i form af Karina Ildor Jacobsgaard (KB), Mai Grage (KB) og Emilie Francati (Gentofte). De to sidstnævnte er med i hovedturnering på et wild card.

Den forsvarende mester i damesingle, Hannah Viller Møller (HIK), er forhindret i at stille op på grund af amerikanske college-regler.

Ti danmarksmestre

Christian Sigsgaard skal forsøge at forsvare sin DM-titel fra sidste år.

Hos herrerne er der også et rigtig stærkt felt med hele ti forskellige spillere med en DM-singletitel – ude eller inde – på CV’et.

Flere af dem skal gennem kvalifikationen, før de kan kæmpe om at komme frem til de sjoveste kampe. Det gælder Søren Wedege (KB), Martin Linnet Killemose (KB) og Philip Hjorth (Lyngby).

Til gengæld er der wild cards til Søren Hess-Olesen (KB), der vandt i 2012, og den tredobbelte udendørsmester og Davis Cup-kaptajn, Frederik Løchte Nielsen (Lyngby).

Øvrige tidligere singlemestre i deltagerfeltet tæller den forsvarende mester, Christian Sigsgaard (Gentofte), klubkammeraterne August Holmgren og Philip Ørnø, 2017-mesteren Benjamin Hannestad (KB) og Johannes Ingildsen (KB).

Lodtrækningen til hovedturneringen finder sted søndag.

Du kan finde alle lodtrækninger og resultater løbende her.