100 års tilbageblik: Historiens største triumf

Tag tidsmaskinen to år tilbage og genoplev den største triumf nogensinde i dansk tennis. Vi kigger nærmere på Caroline Wozniackis grand slam-sejr Down Under.

Intet, i de 100 år DTF har eksisteret, overgår Caroline Wozniackis sejr i Australian Open. Foto: Scanpix/Saeed Khan

I anledning af at Dansk Tennis Forbund fylder 100 år i 2020, laver vi hver måned et nedslag i historien. Vi kigger på stort og småt. Både det, som ingen glemmer, og det som de færreste har husket.

Hvornår: 27. januar 2018

Hvad skete: I sin tredje finale vinder Caroline Wozniacki sin første grand slam-titel ved Australian Open. I finalen slår hun førsteseedede Simona Halep med 7-6(2), 3-6, 6-4.

Derfor husker vi det: Vi er ikke hoppet langt tilbage i historien i dette tilbageblik. Men om der så var gået 10 eller 20 år, vil mange med et stort tennishjerte med garanti stadig kunne genkalde sig den lørdag, hvor Caroline Wozniacki opnåede sin største triumf.

Sejren i Australian Opens singlerække er samtidig det største resultat nogensinde i dansk tennis. Samtidig var det kronen på værket i en glorværdig karriere for Danmarks suverænt største spiller gennem tiden.

Blændende karriere

Nu hvor Caroline Wozniacki har bebudet, at hun indstiller karrieren efter dette års Australian Open, er det også naturligt at gøre status.

71 uger som nummer 1 på verdensranglisten. Det er niendeflest i historien.

En titel i Australian Open. To US Open-finaler. Sejr i WTA Finals i Singapore 2017. 30 WTA-titler. Yderligere 25 WTA-finaler.

Minimum en titel per år 11 år i træk fra 2008-2018. Kun otte andre i tennishistorien har en længere årrække med turneringssejre.

Caroline Wozniacki vil selvfølgelig blive husket for alle bedrifterne. Hun vil heller aldrig blive glemt for hendes største attribut på en tennisbane – nemlig hendes uforlignelige fighterevne. Sjældent viste den sig flottere frem end i den velspillede og nervepirrende finale mod Simona Halep.

Især kampens to sidste dueller står skarpt i erindringen. De tåler altid et gensyn. Og det kan du få i videoen herunder.