Uddannelsestilbud til trænere, atleter, klubledere og frivillige

Der findes flere gode tilbud om såvel længerevarende uddannelser til kortere kurser, som udvikler dine kompetencer uanset om du er træner, leder, atlet eller på anden vis frivillig i en dansk tennisklub.

DTF linker dig videre til en række relevante tilbud fra bl.a. Syddansk Universitet samt vores samarbejdspartnere Danmarks Idrætsforbund (DIF), Team Danmark og DGI.

Danmarks Idrætsforbund

Danmarks Idrætsforbund (DIF) har en lang række uddannelsestilbud til trænere, klub- og foreningsledere og andre frivillige. Lige fra korte SPOT-kurser til længerevarende uddannelsestilbud. Læs mere

Team Danmark

Team Danmark udbyder i samarbejde med elitekommunerne basalkurser i sportsernæring, sportsskader og sportspsykologi.

 • Basalkurser
  Basalkurserne henvender sig til talenter og eliteudøvere i Team Danmark-regi med en træningsmængde på omkring 15 timer om ugen samt deres trænere og forældre.

Syddansk Universitet

Syddansk Universitet (SDU) udbyder bl.a. kandidatuddannelse i idræt, hvor du vil du få omfattende viden om konkurrence- og eliteidræt.

 • Kandidatuddannelse i idræt
  Kandidatuddannelsen indeholder to muligheder for specialisering:
  ‘Idræt og sundhed’ eller ‘Konkurrence- og eliteidræt’Specialiseringen i Idræt og sundhed uddanner studerende til at varetage specialiserede tværfaglige opgaver indenfor formidling, analyse, udvikling, planlægning og forskning i relation til idræt, bevægelse og sundhed.Specialiseringen i Konkurrence- og Eliteidræt uddanner studerende til at varetage funktioner indenfor idrætsorganisationer, eliteklubber, eliteidrætskommuner og specialforbund.

DGI

DGI udbyder bl.a. uddannelsen Idrætscoach, som kan bruges i alle idrætter, men du lærer at coache med afsæt i din idræt. Uddannelsen har fokus på alle typer instruktører – også dig, der træner et børne- eller motionshold og strækker sig ov er tre moduler med hjemmeopgaver mellem modulerne.

 • DGI Idrætscoach
  Idrætscoaching er en trænerstil, der tager afsæt i udøvernes kompetencer. En coachende træner er nysgerrig, spørgende og stiller opgaver, og coachen lader udøverne tage ansvar for at finde løsninger, der passer til situationen.