Video skaber øget interesse

Tølløse Tennisklub har tiltrukket flere medlemmer med en reklamevideo for klubben. Hvis I også vil i gang i jeres forening, kan det klares i syv enkle trin.

En del tennis- og padelklubber har haft succes med at dele videoer på deres hjemmesider og sociale medier, hvor foreningen viser sig frem fra den bedste side. Det kan have en positiv effekt på klubbens medlemstal.

En af de klubber, der har oplevet succes med reklamefilm, er Tølløse Tennisklub. Klubben har i dag 5 grusbaner og 130 medlemmer, og har i de seneste år oplevet stor vækst i juniorafdelingen. Det er i følge cheftræner og bestyrelsesmedlem, Jonas K. Thomsen, meget muligt, at deres video har haft en effekt på klubbens vækst.

”Vi fik flere views på vores reklamer efterfølgende. Vi fik også flere medlemmer, ca. 25-30 ekstra, hvilket er ret højt for en klub med 130 medlemmer,” siger Jonas K. Thomsen.

Videoen blev til i forbindelse med en vækstaftale, som Tølløse Tennisklub indgik med Bevæg dig for livet – Tennis, og blev lavet med henblik på at skabe mere synlighed omkring klubben.

“Hvert år bruger vi lidt penge på Facebook-marketing, og for at lave noget andet end bare et billede af Tølløse Tennisklub, ville vi have noget med mere wow-effekt. Og det synes jeg, at vi endte med at have,” siger Jonas K. Thomsen.

Det var to ildsjæle fra Tølløse, der tog initiativ til at producere videoen tilbage i 2019. Videoen blev lavet som en invitation til Tennissportens Dag, og viser flotte dronebilleder af klubbens anlæg, og klip af spillere i aktion, som fortæller om glæden ved at spille tennis.

Fang den gode stemning

For at opnå succes med video er det ifølge Jonas K. Thomsen vigtigt, at man fanger den gode stemning, samtidig med, at man får alle målgrupper i spil.

“Sørg for at fange nogle af de elementer man sætter pris på i klubben for eksempel de hyggelige stunder efter noget fællesspil. Sørg for at få involveret alle målgrupper i videoen. Stil de samme spørgsmål til både juniorer og seniorer, så man rammer alle, og alle føler sig repræsenteret. Og så prøv at få nogle gode videoer af de baner man har, og fang den gode stemning,” lyder hans bedste råd.

Tølløse Tennisklub har senest fået padelbaner, så en ny version af videoen er i støbeskeen, hvor klubben kan vise hele paletten frem.

Kom i gang med video

Vil I også gerne lave en fed video, der kan fungere som visitkort for jeres klub? Så er der hjælp at hente fra klubudviklingens værktøjskasse. Med et simpelt onlinekursus bliver I klædt på til at lave videoproduktioner til klubben.

Kurset er gratis og er for dig, der gerne vil lave flotte videoer uden professionelt udstyr eller tidligere erfaring.

På kurset bliver du ledt igennem 7 forskellige emner, som gør dig klogere på, hvordan du filmer, fortæller, redigerer og publicerer din video – kun ved brug af en smartphone.

Vil du vide mere om, hvordan din klub kommer i gang med videoproduktion, så gå til det online kursus.

Mere inspiration fra øst og vest

Inden man selv kaster sig ud i videoproduktion, kan det være en kæmpe fordel at se, hvordan andre har grebet det an. Selvom nogen måske har noget lidt bedre udstyr til rådighed, kan man stadig bliver inspireret af for eksempel valg af kameravinkler eller lydspor.

Her er fire andre eksempler på klubvideoer:

Sønderborg Tennisklub

KFUM Tennis

Randers Tennis Klub

Kan ses på Facebook

Rudersdal Tennisklub

Kan ses på Facebook