Vilma Krebs Hyllested endte med 3 gange DM-guld

KB’eren vandt en dramatisk damesinglefinale over Rebecca Munk Mortensen. Elmer Møller tog guld i herresingle for andet år i træk.

Vilma Krebs Hyllested (KB) blev den helt store guldfugl ved DM med guld i damesingle, damedouble og mixeddouble.

Årets DM i tennis – Powered by Lokal Forsikring fik en afslutning, der vil gå over i historien som en af de tætteste nogensinde. Finalen i damesingle rundede det danmarksmesterskab af, der havde åbnet DM-ugen i Aalborg for en uge siden.

Finalen mellem klubkammeraterne fra KB, Rebecca Munk Mortensen og Vilma Krebs Hyllested, måtte ud i tredje sæts tiebreak, inden sidstnævnte kunne lade sig hylde som danmarksmester i single for første gang.

“Det føles helt vildt. Jeg er så glad lige nu. Jeg kan ikke beskrive det,” siger Vilma Krebs Hyllested.

Selvom det var første singleguld til den 17-årige, var det bestemt ikke hendes første DM-guld. Lørdag havde hun vundet titlen i damedouble – i øvrigt side om side med Rebecca Munk Mortensen – og samme dag blev det også til guld i mixed double.

Dermed var der maksimalt udbytte af ædelt metal til Vilma Krebs Hyllested, der ellers var nede med en matchbold i semifinalen i damesingle.

Afgørende tiebreak

Hyllested fik en svær start på finalen, der blev transmitteret på DR2 og DRTV. Rebecca Munk Mortensen kom på 4-0 i første sæt, og selvom Krebs Hyllested kom bedre med, gik første sæt til modstanderen med 6-3.

I andet sæt var Vilma Krebs Hyllested nede med en enkelt breakbold ved stillingen 4-4. Men i stedet trak hun fra og sendte kampen ud i et afgørende sæt med cifrene 7-5.

Tredje sæt bølgede frem og tilbage. Ved stillingen 5-4 havde Vilma Krebs Hyllested en enkelt matchbold, som hun dog ikke fik omsat.

Vilma Krebs Hyllested leverede mange gode returneringer i DM-finalen.

“Jeg prøvede at lade vær med at spille resultatet, men i stedet følge min game plan. Også da jeg havde en matcbold ved 5-4, så prøver jeg egentlig bare at fortsætte med at spille, som jeg gjorde,” siger Vilma Krebs Hyllested.

I stedet skulle kampen ud i en altafgørende tiebreak ved stillingen 6-6. I tiebreaken kom Rebecca Munk Mortensen foran med 4-1. Men Vilma Krebs Hyllested blev ved med at kæmpe. Hun vandt de sidste seks point i kampen, inden hun kunne kramme sin gode veninde ved nettet.

Netop det at spille mod en så nær veninde er en særlig udfordring.

“Det er selvfølgelig altid svært. Men jeg vil sige, at vi er også efterhånden lidt vant til det. Vi ved godt, at vi kan adskille det udenfor banen, og når vi går ind på banen, er vi modstandere,” siger Vilma Krebs Hyllested.

Elmer Møller gentager guldet

Elmer Møller kan rejse hjem fra Aalborg med to gange guld og en enkelt sølvmedalje i bagagen.

Søndagens første finale var et opgør i herresingle mellem landets to højest rangerede spillere på verdensranglisten efter Holger Rune. August Holmgren (Gentofte) kom bedst fra start og sikrede sig et servegennembrud ved først mulige anledning.

Men Elmer Møller (KB) fik arbejdet sig ind i kampen igen og sikrede sig første sæt med 6-3. I andet sæt var Elmer Møller en anelse foran det meste af vejen. Men August Holmgren svarede godt for sig indtil stillingen 5-5. Her brød Elmer Møller landsholdskollegaens serv og var efterfølgende i stand til at serve kampen hjem.

“Jeg fik en dårlig start, hvor jeg synes, at han kommer ud og spillede stærkt. Men lige så stille fik jeg spillet mig ind i kampen og gjort mere af det, jeg gerne ville, og bygge boldene op på den måde, jeg gerne ville,” siger Elmer Møller.

Den 19-årige, der også vandt DM i 2022, er inde i den bedste stime i sin karriere. For kun en uge siden vandt han en $25.000-turnering i Skovbakken på ITF World Tennis Tour. Derfor vil han mandag få debut i top-500 på verdensranglisten.

Selvom resultaterne virkelig går den aarhusfødte KB’ers vej i øjeblikket, holder han så vidt muligt hovedet koldt.

“Jeg prøver så lidt som muligt at fokusere på at vinde og tabe, men i stedet på at spille godt. Når jeg kommer ind og er offensiv og slår til på både forhånd og baghånd, så spiller jeg godt.”

Tre missede matchbolde

Lørdag vandt Elmer Møller DM-titlen i mixed double sammen med Vilma Krebs Hyllested. Efter singlefinalen havde Møller mulighed for at vinde tre gange guld ved DM-ugen i Aalborg. Sammen med Anders Grinderslev (KB) stod han overfor sidste års sølvvindere, Carl Emil Overbeck (KB) og Oskar Brostrøm Poulsen (Gentofte), der det meste af året spiller fuldtidstennis på college i USA.

De to collegedrenge tog første sæt med 6-3. I andet sæt kom Overbeck og Brostrøm Poulsen også foran. Carl Emil Overbeck kunne serve kampen hjem ved 6-5, og de kom også planmæssigt på 40-15. Men med blandt andet to doublefejl mislykkedes det at lukke kampen.

Collegedrengene var lykkelige over deres DM-guld i herredouble.

I stedet skulle der en tiebreak til. Her fik Overbeck og Brostrøm Poulsen hanket op i sig selv og lukket kampen. Dermed fik de skiftet sølvet fra sidste år ud med deres første DM-guld.

“Det er altid rart at kunne opgradere med samme makker som sidste år. Det er en fornøjelse at dele banen Carl Emil. Så det er superfedt,” siger Oskar Brostrøm Poulsen.

Carl Emil Overbeck var glad for at have vundet kampen, selvom han missede tre matchbolde i egen serv.

“Jeg har gennem singleturneringen bøvlet lidt med albuen. Jeg blev også nødt til at trække mig fra singleturneringen. Jeg nåede lige at få et par hviledage, men jeg kan langt fra serve fuldt ud. Så det blev en lidt shaky serv,” siger han.

Hvordan rejser I jer efter den nedtur med de missede matchbolde?

“Carl Emil siger det meget godt. Han siger ‘ro på her’. Vi står i en god situation. Så det gør ikke noget, at vi skal ind og spille en tiebreak. Vi skulle bare blive ved med at spille vores spil, for så skulle det nok gå,” siger Oskar Brostrøm Poulsen.

Carl Emil, du sagde det på en god måde til Oskar, men var det også sådan, du havde det indeni?

“Det var det faktisk. Jeg synes, at vi spiller godt gennem hele kampen. Så selvom vi ikke tager tabt parti, synes jeg, at vi var i en god position, for vi har egentlig spillet godt og simpelt hele vejen igennem,” siger Carl Emil Overbeck.

Billeder kan downloades

Billeder fra DM i tennis – Powered by Lokal Forsikring kan downloades gratis og bruges redaktionelt. Krediter med ”Foto: Dansk Tennis Forbund”.

https://www.skyfish.com/p/dansktennisforbund/2285210

Finaler spillet søndag

Finale herresingle

  • Elmer Møller, KB – August Holmgren, Gentofte 6-3, 7-5

Finale damesingle

  • Rebecca Munk Mortensen, KB – Vilma Krebs Hyllested, KB 6-3, 5-7, 6-7(4)

Finale herredouble

  • Elmer Møller/Anders Grinderslev, KB – Carl Emil Overbeck, KB/Oskar Brostrøm Poulsen, Gentofte 3-6, 6-7

Finaler spillet lørdag

Finale damedouble
Rebecca Munk Mortensen/Vilma Krebs Hyllested (1), KB Sarafina O. Hansen/Natacha Schou (2), KB 6-3, 7-6
Finale mixed double
Vilma Krebs Hyllested/Elmer Møller (1), KB Mille Mørk/Anders Bjørn Møller (2), HRT 6-2, 6-2

Fakta om DM-ugen

  • DM-ugen er en stor sportsbegivenhed, som viser og hylder det bedste fra dansk eliteidræt.
  • Over 200 DM-medaljesæt skal uddeles, når DM-ugen afvikles i Aalborg den 21.-25. juni 2023.
  • DM-ugen samler de officielle danmarksmesterskaber for 40 sportsgrene, hvilket dækker over flere end 100 forskellige discipliner til lands, til vands og i luften – fx beachvolley, cykling, faldskærm, SUP, rally, golf, wakeboard og meget andet.
  • Begivenheden arrangeres af Danmarks Idrætsforbund (DIF) i tæt samarbejde med de mange forbund og værtsbyen Aalborg.
  • Hvis man ikke kan være til stede i Aalborg, kan man følge DM-ugen på Danmarks Radio, hvor der i alt sendes omkring 60 timer fra DM-ugen.
  • Det er anden gang, DM-ugen afholdes, og debuten fandt sted sidste år – også i Aalborg. I 2024 går værtsbystafetten videre til Herning.
  • Se mere på www.dmugen.dk