ITF World Tennis Number

ITF World Tennis Number er en rating for alle tennisspillere i Danmark på tværs af køn, alder og tenniserfaring, der med et enkelt tal indikere deres niveau. På den måde minder WTN om et handicap i golf og vil give folk mulighed for at finde nye med- og modspillere med et jævnbyrdigt niveau.

Så hvad enten du er landets bedste eller nybegynder, som skal spille sin første kamp, er ITF World Tennis Number for dig. Alle vil have deres eget WTN.

Hvad er ITF World Tennis Number?

Kort sagt er det…

  • et verdensomspændende rating-system, hvor man kan se sit eget niveau på en skala fra 40 (nybegynder) til 1 (de bedste i verden)
  • en separat rating for single og double
  • en algoritme der laver en personlig rating til dig
  • en algoritme, der tæller sæt og kampe – så jo mere du spiller, jo mere nøjagtig bliver din rating

ITF World Tennis Number skal give lyst til at spille

Vores ambition er, at flere skal have lyst til at spille flere kampe – hele livet.

WTN bliver et stærkt redskab, der kommer til at gøre det lettere for klubber og spillere at lave nye spændende turneringsformater, lave træningshold, sætte klubranglister – og måske hjælpe netop dig med at finde en ny makker, fordi niveauet matcher.

ITF World Tennis Number er gratis og for alle

Mere end 15.000 danske spillere har allerede deres eget ITF World Tennis Number. De har nemlig spillet minimum én kamp de seneste fire år, som figurerer i Dansk Tennis Forbunds turneringsunivers, Tournament Software.

Er du en af dem, skal du blot logge ind på din profil i Tournament Sofware for at se dit WTN.

Principperne for ITF World Tennis Number

ITF World Tennis Number bygger på en række principper. De giver spillere en forståelse af, hvad der kan påvirke deres WTN. Se mere nedenfor.

ITF World Tennis Number benytter en sofistikeret, matematisk beregning i stil med de rating-systemer, der kendes fra skak og computerspil.

WTN bruger kampresultater fra 2016 og fremefter til at beregne en spillers rating. Når spillere mødes, analyserer systemet spillernes rating inden kampen. Den sofistikerede matematiske beregning kommer derefter med en forudsigelse af, hvordan kampen vil ende. Spillernes WTN vil skifte afhængig af det reelle resultat, og hvordan det passer sammen med forudsigelsen.

Kampresultater analyseres på sætniveau, hvilket betyder at systemet tæller hvert sæt som sit eget resultat.

The ITF World Tennis Number skala går fra 40,9 (dårligst) til 1,0 (bedst).

Alle spillere fra de allerbedste professionelle og ned til en ren nybegynder, som spiller sin først kamp, vil være på skalaen.

I Danmark vises WTN med en decimal.

Uanset køn og alder bør to spillere med lignende WTN kunne have en jævnbyrdig kamp mod hinanden. Det kan for eksempel være en 24-årig kvinde (WTN: 21,4), der spiller en jævnbyrdig kamp mod en 52-årig mand (WTN: 23,8).

Spillere får separate WTN for single og double.

Dermed bliver det muligt at følge sin udvikling i både single og double. Det giver spillere mulighed for at finde kampe med passende niveau, uanset om man ønsker at spille det ene eller det andet.

ITF World Tennis Number er et dynamisk system, som opdateres på ugentlig basis (hver onsdag) for at give spillere et øjebliksbillede af deres niveau, og således at spillere kan følge deres fremskridt tæt.

Algortimen benytter resultater fra hele verden til at beregne spilleres WTN. Både kampe spillet i Danmark og internationalt tæller med. I takt med at flere nationer indfører ITF World Tennis Number, kan der ske ændringer af dit WTN.

Se alle