1 million kr. til at styrke familieidrætten

For andet år i træk kan klubber søge midler hos Guldpuljen, som DIF og Toms uddeler. Puljens formål er at forgylde initiativer, der kan få flere familier ud og røre sig. Alle idrætsforeninger under DIF kan søge frem til den 31. august. 

Toms Guldpulje forgylder familieidrætten. Skal din tennisklub søge i år? Foto: Morten Olsen.

Sidste år gik Toms Guldpulje til 166 forskellige klubber ud af 509 ansøgere. Blandt andet fik Slagelse Tennisklub 10.000 kroner.

Andre eksempler var Københavns Bueskyttelaug, der fik midler til at afholde en pileworkshop for børn og forældre. Og Værløse Gymnastikforening, som takket være Guldpuljen kunne købe nyt “ninjaskum”, hvilket var med til at skabe nye spændende muligheder, hvor børn og forældre boltrer sig gennem forhindringer.

Tennisklubbber over hele landet kan søge Guldpuljen på guldpuljen.dk frem til den 31. august. Man kan maksimalt ansøge om 20.000 kr. per klub eller forening, og der uddeles en million kroner i alt i følgende fire kategorier inden for familieidrætten:

Idræt sammen med børnene

Familieidræt, hvor voksne og børn udfører aktiviteterne sammen, så man kan motivere og inspirere hinanden samtidig med, at man får sved på panden og er sammen om den gode idrætsoplevelse.

Samme idræt som børnene

Aktivitet foregår på samme tidspunkt som børnene, men udøves hver for sig, og hvor intensiteten tilpasses hver målgruppe.

Anden idræt samme sted som børnene

Idrætten dyrkes på samme tidspunkt dog en anden aktivitet end det, børnene dyrker. Her er det aktiviteter, der styrker fællesskabet blandt forældrene. Det kan for eksempel være nybegyndermotion.

Det sociale i familieidræt

Det handler om fællesskabet frem for selve aktiviteten eller motionen, fx familiedag, der ønsker at skabe bedre rammer for familieidræt.

Fakta om Toms Guldpulje

  • Puljen er på 1 mio. kr. i år, som uddeles i bevillinger op til 20.000 kr.
  • Puljen kan støtte initiativer og aktiviteter med fokus på familieidræt, der finder sted i perioden 9. september 2020 – 31. august 2021.
  • Puljen kan ansøges af alle idrætsforeninger under Danmarks Idrætsforbund (medlemmer af de 62 specialforbund).

Sådan søger I

Ansøg her og læs mere om Toms Guldpulje dif.dk/tomguldpulje

Har du spørgsmål?

Du er velkommen til at kontakte Trygve Laub Asserhøj på taa@dif.dk, hvis du har spørgsmål til Toms Guldpulje.